Copy
Het nieuwe seizoen staat voor de deur: Jaarcusus en nieuw aanbod workshops!
View this email in your browser
Welkom in mijn wondere wereld!
Leef je dromen!
Mijn nieuwste werken waren te zien bij de expositie Mooi Enschede in Concordia! En jullie mogen nu ook even met mij onder de rok gluren! (zie tweede foto)

En jij kunt mijn nieuwste werken ook nog zien op de Pimpy Fashion Modeshow op de culturele zondag 25 september om 13:15!
AGENDA
 
Zaterdag 22 oktober en 10 december
 
Cursus "Ontdek de veelzijdigheid van verf en textiel"  
5 en 19 oktober, 2, 16 en 23 november, 7 december
19:30 tot 22:00
geef je snel op, nog 2 plekken vrij!
Start: zaterdag 8 oktober
10:00 tot 16:30
geef je snel op, nog 2 plekken vrij!
 
Lieve creatievelingen,
 
Hoe gaat het met iedereen? Ik hoop dat jullie een fijne zomer hebben gehad! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuwsbrief heb geschreven. Dit is bewust. Ik heb wel de behoefte gevoeld om te schrijven, alleen als ik dan een nieuwsbrief zou schrijven zou het te gehaast zijn. Dat voelt niet goed, het is gelukkig geen verplichting, haha. Ik schrijf, omdat ik mijn passies wil delen. Ik leer steeds meer bewust te kiezen, dit doe ik wel en dit doe ik niet. Ik heb vaak zoveel ideeën en ontdek de laatste jaren steeds meer de kwaliteit van minderen en loslaten. Zeker niet makkelijk en deze week ook wel weer een uitdaging. Aankomende zondag doe ik mee aan de pimpy fashion show  om 13:15 op de Oude Markt voor de Beiaard. Je bent van harte welkom, het wordt hartstikke leuk! En dan gaan er honderden ideeën door mijn hoofd. Ik vind het gewoon zo heerlijk om dingen te maken.. oooh en dat en dat enne jaaa dat en dat wilde ik ook altijd nog doen en in mijn atelier zie ik nog meer leuke ideeën ontstaan. Als ik al deze impulsen zou volgen, dan zit ik aan het einde van de week vol met onaffe kledingstukken en zou ik het liefst gaan slapen ;) O ja, en dan is het een grote chaos in mijn atelier haha ;) En ook in mijn huis want tja, ik wil niks anders doen en mijn haar gaat er recht overeind van staan (zie foto). Alhoewel dat misschien wel erg leuk is! Dus dan is het maar goed dat ik nu een nieuwsbrief aan het schrijven ben... Dat geeft meer rust en overzicht.

Alhoewel, vorig jaar heb ik ook mijn onaffe jasjes op de modeshow laten zien... 
Dus misschien is het toch wel een goede strategie ;) haha
Uiteindelijk gaat het ook over het proces. Deze week dacht ik er ook weer aan: o ja, ik wil labeltjes voor mijn kledingstukken. "Femke hou het simpel", het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld, schrijf er gewoon jouw naam in. :) Zo'n gedachte van: als je het perfecte label hebt, dan is het kledingstuk meer waard. Deze gedachte lijkt onschuldig, alleen die gedachte gaat steeds verder - als we nu het perfecte atelier hadden, de perfecte nieuwsbrief schrijven en de perfecte vriendin zijn en de perfecte kunstenaar kortom het perfecte leven. Wat dat ook mag inhouden... Wat ik wel weet dat het in ieder geval niet is al die gedachten te volgen, want dan hol je steeds zo achter jezelf aan. Heel veel van onze eigenschappen worden er niet mee op waarde geschat. Pas als we een perfect pakketje zijn dan mogen we het laten zien. Dat is gewoon pijnlijk. Nee, ik schrijf er gewoon lekker mijn naam in en nee, niet met supernet handschrift, gewoon mijn eigen handschrift zonder sausjes. Ja, er is een stuk in mij dat aandacht wil :) Ik ben goed genoeg door er te zijn!
Gelukkig ben ik geen machine. En wat zegt het eigenlijk, een perfect kledingstuk om je heen? Stimuleert het je dan ook om alleen je "mooie" eigenschappen zien? En wat zijn die dan? Hiermee bedoel ik niet dat de wens een perfect kunstwerk (wat dat ook mag inhouden) maken fout is. Het gaat mij er om dat je lucht geeft aan je verschillende kanten, deze kom je allemaal tegen in het proces van creëren en samen zijn ze sterk! Zo verras je jezelf! Laatst deed ik een mooie oefening. Hierin wordt snel duidelijk welke kanten van jezelf je onderdrukt en ook welke kwaliteiten je nog niet helemaal durft in te zetten.
 
De gave die ik de wereld in breng is...
Het ergste wat iemand mij kan noemen...
Wat ik het minst leuk vind aan mezelf...
Diep van binnen weet ik dat ik...
 
vul ze maar eens in...
Je kunt de kern toedekken, ontkennen of verborgen houden, maar nooit verliezen.
 
Wil je ook ontdekken wat er allemaal in jou zit en hoe je jouw gaven de wereld in kunt brengen? Op zaterdag 8 oktober start voor de tweede keer de creatieve textiel jaargroep! Ik heb er alweer veel nieuwe ideeën voor! Kom een jaar lang experimenteren, inspiratie opdoen, nieuwe technieken leren, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren.
Werken aan jouw droomproject! (En de mijne, want ik vind het gewoon heerlijk om je te begeleiden en om leuke projecten te bedenken) Een bijzonder kledingstuk, een schilderij, een supergroot schilderij of juist heel klein, alles kan.
Er zijn nog 2 plekken dus geef je snel op...


En jaaa ik heb ook nog wat te vieren: Weer een stukje van mijn gave de wereld in gebracht! En dat deel ik graag met jullie! Het is voor mij een overwinning, Ik heb mijn stem laten horen tijdens mijn performance bij de expositie Mooi Enschede. Mijn eerste improvisatie met mijn nieuwste kunstwerk. Spannend! Daar zit een blokkade en angst bij mijn stem. Eigenlijk wil ik heel graag luidkeels zingen, alleen heb ik er allemaal gedachten over. Steeds een klein stapje verder! Misschien is het niks voor iemand die gewend is om te zingen, voor mij is het een overwinning! En dat wil ik hier nog even vieren!! JEEEH
Niet mee rennen met het tempo van anderen, juist mijn eigen tempo wandelen. Niet vergelijken met anderen, en steeds bewust te kiezen wat bij mij past.


En ik wil jullie ook graag uitnodigen als er een "blokkade" bij je zit bijvoorbeeld "Ik kan toch niet tekenen" Ik begeleid je er graag doorheen. Ik weet hoe bevrijdend het kan zijn om je "niet kloppende" gedachten los te laten!  
En tot slot wil ik je ook graag uitnodigen om ook stil te staan bij jouw "kleine" overwinningen. Waar heb jij afgelopen weken een klein stapje in gezet? Het mag gevierd worden, je hoeft niet alleen maar steeds weer vooruit te kijken! Het is geweldig hoe ver je al bent gekomen!
Hier kan je mijn performance zien bij Mooi Enschede.
Pappa bedankt voor het filmen, Marianne Neijhuis bedankt voor het organiseren van de expositie en Nelly Slot bedankt voor het begeleiden!
Voor de afsluiting van de jaargroep hebben we ocean drums gemaakt! WOW wat een fijne dag en bijzonder jaar.
creatieve textiel jaargroep!

Ik nodig je graag uit mee te doen met de creatieve textiel jaargroep, het lijkt me heel fijn om dit te met jou te delen. Zo komt er weer een droom van mij uit... 
Kom een jaar lang experimenteren, inspiratie opdoen, nieuwe technieken leren, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren. 
Werken aan jouw droomproject! Een bijzonder kledingstuk, een schilderij een supergroot schilderij of juist heel klein, alles kan. Je mag gebruik maken van al mijn kennis, materiaal, faciliteiten (spinnewiel, kaardenbak, naaimachine, punchmachine, textielboeken, textielverf etc.) en inspiratie! Dit allemaal in mijn ruime atelier van 50 m2


Je kan veel bijleren! Keywords: punchen, textiele sieraden, artyarn spinnen met kralen, soluvlies, angelina, stempels maken, zijde verven, betekenis van kleuren, batikken, textiel schilderijen, met sneeuw verven, à la Hundertwasser schilderen, theater, lachend tekenen, spelen, kunstwerken lezen, 3d textielverf, borduren, textiel krijtjes, haken, breien, hoe kleuren je kunnen helpen, wol mengen met de kaardenbak. En nog veel meer!

Datums: zaterdag 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 12 maart, 16 april, 21 mei, 25 juni.
Tijd: 10:00 tot 16:30
Max 5 personen, dus geef je snel op!
Meer info zie mijn website!.
Geef je nu op!
Live life in strong colours!.
Kan je zien wat ik hierboven aan het maken ben? Het komt terug in mijn nieuwsbrief....
En jaaa ik heb nog steeds het verfviris :0
en voor de tweede keer ga ik deze cursus geven en ik heb alweer een boel nieuwe ideeën. Ik heb er zin in! Jij ook?

Ontdek de veelzijdigheid van verf en textiel

Een korte cursus van 6 lessen op de woensdagavond!
In deze cursus leer je oa. wolverven, zijdeverven, stempelen, monoprint, tie dye, foto's op textiel, marmeren en nog veel meer. Het programma staat op de site

De datums zijn 5 en 19 oktober, 2, 16 en 23 november en 7 december.

Nu voor de aanbiedingsprijs voor maar: 139,- inclusief basismateriaal. 
Geef je snel op er zijn nog 2 plekken beschikbaar!.
Je kan eventueel ook losse lessen volgen.

Hierboven zie voorbeelden van de laatste verfexperimenten... 
 
Geef je nu op!
"Droogvilten met bijzondere materialen"

In deze veelzijdige workshop kan je “schilderen” met textiel. Je maakt op een intuïtieve manier je eigen textielschilderij, sierkussen of je geeft je kleding een persoonlijke sfeer. Hierbij kan je de waarden, normen en kleuren die jou in het dagelijkse leven ondersteunen gebruiken. Je kan je inschrijven voor een dagdeel of voor een hele dag. Geef je dus snel op als je bij deze workshop wilt zijn!  

Zaterdag 22 oktober 
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30)
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)

zaterdag 10 december
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30)
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)

Ook goed te combineren met de 10 rittenkaart!
Bedankt voor je aandacht! Mijn haren staan alweer wat minder omhoog... Ik ben weer wat rustiger geworden door het schrijven en zoals je ziet op de foto ben ik mijn wilde kleurrijke haren nog niet kwijt ;) ik bekijk het gewoon van de andere kant. En ja nu deze nieuwsbrief klaar is kan ik weer lekker aan de slag! 
 
Enne krijg je ook zin om wat te maken ? Kijk vooral af en toe op mijn website of op mijn Facebook! Er komen steeds nieuwe datums. Heb je zelf ook een idee over iets dat je altijd al hebt willen doen, geef het vooral door! Ik ben benieuwd naar wat jullie willen! En als je nog mensen kent, voor wie deze nieuwsbrief interessant is, stuur hem/haar dan vooral door. Bedankt,

Creatieve groetjes,
Femke Kloppenburg
www.FEMandM.nl
facebook.com/femke.kloppenburg
tel: 0626966604
update je gegevens en/of schrijf je uit van deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp