Copy
Nieuwe workshop foto's op textiel en meer... 
View this email in your browser
Welkom in mijn textielparadijs...
Er is de afgelopen tijd een lachvlag gemaakt, dat zorgde voor veel plezier! Kom je dinsdagavond 10 november ook lachen in mijn atelier.. lachyoga!
AGENDA
 
Zondag 22 november Thema foto's op textiel!  
Zaterdag 9 januari

 
Lessen "Ontdek de veelzijdigheid van textiel" woensdag 19:30 tot 22:00 
11 november: Experimenteel breien
25 november: Appliqueren
9 december: Kledingstukken bewerken
16 december: Extra les, foto's op textiel!
6 januari: Verven op textiel!  
Creatieve textiel jaargroep
14 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 12 maart, 16 april, 21 mei, 25 juni.
 
Lieve Allemaal,
 
Hoe gaat het met iedereen? De herfst is begonnen! Wat een mooie kleuren overal! Inspirerend wat zou je hiermee kunnen creëren? Heb je al veel gewandeld en je verbaasd over de kleuren?  
Het is weer tijd om los te laten wat je niet meer nodig hebt, meer naar binnen te keren om rust te vinden. Het is heerlijk om te kijken naar wat je al wel hebt. Vul maar eens in ik heb...  ik heb...  ik heb...  je mag zo lang doorgaan als je wilt.. fijn om even stil bij te staan.


Ik heb een mooi atelier, ik heb fijne vriendschappen en lieve ouders, ik heb enthousiaste cursisten! En nog veel meer, ik merk dat ik het soms vergeet, je raakt soms zo gewend om naar voren te kijken wat je nog allemaal moet of wilt dat je vergeet dankbaar te zijn voor wat er nu is. Ik merk dat je zo het geluk steeds verder weg legt als ik dit (een borduurmachine, droger om mee te vilten, meer inkomen, die vakantie, meer cursisten, die opdracht, meer tijd om te creëren etc) heb dan ben ik gelukkig. Ga zo maar door en heb je dat eindelijk dan vergeet je het langzaam weer. De lat schuift steeds wat verder omhoog. Geluk lijkt daardoor steeds verder weg te leggen. Herkennen jullie dit? Met nieuwsbrief is ook weer heerlijk om even stil staan wat een boel leuke mensen ik allemaal in mijn atelier weer hebt ontmoet en wat een mooie dingen er zijn gemaakt. Bedankt!

Ik heb zoveel overvloed in mijn atelier, weet je waarom ik dit vooral heb verzameld? Voordat ik naar de kunstacademie ging droomde ik vaak van een plek waar van alles lag. Een soort fabriek met een grote berg met spullen/afval waar ik eindeloos in mocht ontdekken en mee mag creëren met anderen. Heerlijk scheppen samen de wereld mooier, interessanter en verrassender maken! Ik heb toen verschillende kunstacademies bekeken en toen ik de AKI zag wist ik dat die plek gevonden had. Er stond vaak een container buiten met de meest bizarre objecten, halve kunstwerken heerlijk om mee te creëren. Je mocht er dag en nacht in en leek ook nog soort fabriek qua gebouw! Nu heb ik zelf een plek gemaakt, waar ik alles met jullie kan delen om van alles te creëren. Komen ook jullie binnenkort ook weer heerlijk scheppen in mijn textielparadijs?

         
De afgelopen tijd heb ik weer heerlijk gespeeld met oude kledingstukken! Een oude broek, jasje etc

Het geeft me veel voldoening om te creëren met wat er al is. Ruim 3 jaar geleden heb ik mezelf een budget gegeven van 50 euro per jaar voor kleding, schoenen etc. In begin was het wennen, daarna ging het vanzelf als ik zin had in wat nieuws ging ik creëren met wat ik al had. Verder koop ik met dit budget eigenlijk alleen tweedehands of ga ik ruilen. Het maakt me creatiever en zo ben ik ook zelden in de stad en heb ik meer geld te besteden. Ik heb zo ook meer tijd om dingen te maken! Door te maken kijk ik van binnenuit wat ik nodig heb en niet van buitenuit...  Er is al zoveel. Wat heb jij nog liggen en lijkt je leuk om mee te creëren? Aankomende woensdag 11 november gaan we experimenteren met breisels recyclen... Heb je nog oude truien liggen? We gaan breisel combineren met droogvilten. Laat je verrassen door alle mogelijkheden! Een nieuw jasje of tas, laat heerlijk je fantasie de vrije loop. wat wil jij maken?   
Nieuwe aanbieding: de 10-rittenkaart!
Ik merk dat er veel behoefte is om meer te komen als er inspiratie en ruimte is, daarvoor heb ik nu de 10-rittenkaart! Hiermee mag je 10 keer een dagdeel meedoen. Hij is een jaar geldig. Je mag meedoen op de woensdagavonden, zaterdag, zondag aan alles wat in de agenda staat! Wel van te voren opgeven. De kaart is nu 250,- en je mag één keer iemand gratis meenemen! 
NIEUW met foto's werken op textiel!
We gaan experimenteren met TAP, foto transfer en modge podge photo transfer op kleding en schilderijen. Je kan zelfs je kleding daarna wassen!  De datums zijn zondag 22 november en/of woensdagavond 16 december. Geef je snel op want er zijn maar 5 plekken beschikbaar!
Losse lessen: Ontdek de veelzijdigheid van textiel!

De woensdagavonden zijn losse lessen geworden + goed te combineren met de 10-rittenkaart! Er is ook af en toe een nieuw thema! 

Woensdag 11 november: Experimenteel breien
. We gaan met verschillende technieken werken, freeform breien, hergebruik van oude breisels met droogvilten en eventueel spinnen. Zo kan je bijvoorbeeld een jasje, tas of schilderij maken..  Er zijn nog 2 plekken vrij dus geef je snel op!

Woensdag 25 november: Appliqueren 
Verschillende soorten steken met de naaimachine, punchmachine en hand. Zoals bijvoorbeeld tekenend borduren, vlakvulling en appliquerend borduren.

Woensdag 9 december : Kledingstukken bewerken
Simpele technieken om bestaande kledingstukken te veranderen

woensdag 16 december: Extra les, foto's op textiel!
Zie tekst hierboven...  

woensdag 6 januari: verven op textiel!
zijdeverven, stempelen, verven over bestaande kledingstukken..  etc 
Oproep: Er is nog 1 plek vrij voor de creatieve textiel jaargroep!

Het voordeel van de jaargroep is dat je er altijd in een klein groep werkt(max 4 personen) dus veel persoonlijke aandacht! Je mag aan alle technieken werken en het is inclusief heel veel materiaal! Zo kan je heerlijk werken aan jouw droomproject! De lessen kan je inhalen. Zit je te twijfelen bel me even...  


Keywords: punchen, textiele sieraden, artyarn spinnen met kralen, soluvlies, angelina, stempels maken, zijde verven, betekenis van kleuren, batikken, textiel schilderijen, met sneeuw verven, à la Hundertwasser schilderen, theater, lachen tekenen, spelen, kunstwerken lezen, 3d textielverf, borduren, textiel krijtjes, haken, breien, hoe kleuren je kunnen helpen, wol mengen met de kaardenbak. En nog veel meer!

Datums: zaterdag 17 oktober, 14 november, 12 december, 16 januari, 20 februari, 12 maart, 16 april, 21 mei, 25 juni.
Tijd: 10:00 tot 16:30
Max 4 personen, 

Meer info zie mijn website!
"Droogvilten met bijzondere materialen"

In deze veelzijdige workshop kan je “schilderen” met textiel. Je maakt op een intuïtieve manier je eigen textielschilderij, sierkussen of je geeft je kleding een persoonlijke sfeer. Met verschillende andere technieken kan je droogvilten combineren in deze workshops zoals kaarden, spinnen, beien, haken etc! Je kan je inschrijven voor een dagdeel of voor een hele dag. Geef je dus snel op als je bij deze workshop wilt zijn!  

Zondag 22 november, Thema: foto's op textiel!
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30)
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)


Zaterdag 9 januari
59 euro voor een hele dag (10:00 tot 16:30)
35 euro voor een dagdeel (10:00 tot 13:00)
De Kunstwinkel is onderdeel van mijn ateliergebouw en verkoopt uniek werk van kunstenaars uit omgeving Twente en biedt hiermee een podium voor regionale kunstenaars! In de winkel zijn kunstvoorwerpen te koop, tot een bedrag van € 100,-. De Kunst Winkel is elke zaterdag geopend van twee tot vijf. Kom ook een kijkje nemen in de winkel Met ook mijn werk zoals deze jurk!
Ik vind nog fijn om af te sluiten met iets magisch...
De magie van de kaardenbak! Ik vind zo verrassend wat er steeds uitkomt kom je binnenkort er ook weer mee experimenteren?

Bedankt voor je aandacht! 
Er komen steeds weer nieuwe datums voor onze experimenten met textiel. Kijk vooral af en toe op mijn website of op mijn facebook! Heb je zelf ook een idee over iets dat je altijd al hebt willen doen, geef het vooral door! Ik ben benieuwd naar wat jullie willen! En als je nog mensen kent, waarvoor deze nieuwsbrief interessant is stuur hem/haar dan vooral door. Bedankt,

Creatieve groetjes,
Femke Kloppenburg

www.FEMandM.nl
tel: 0626966604
update je gegevens en/of schrijf je uit van deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp