Copy
Aqualectra Nieuwsbrief  |  Webversie

december 2021   
 

Nieuwsbrief 

Namens alle medewerkers van Aqualectra wil ik u, ondanks de extra uitdagingen welke onder invloed van Covid-19 nog steeds een stempel drukken, enorm bedanken voor de geweldige samenwerking en het in Aqualectra gestelde vertrouwen over het afgelopen jaar. Wij zullen in 2022 natuurlijk weer ons uiterste best doen om een positieve bijdrage te leveren in uw succes.

Wij wensen u en iedereen die u dierbaar is, prettige kerstdagen en een gelukkig, succesvol maar vooral gezond Nieuwjaar.

Tom Stringer
Algemeen Directeur Aqualectra
Dit jaar versturen wij wederom geen kerstkaarten of relatiegeschenken. Het geld dat we hier normaal aan zouden hebben besteed hebben we, in het verlengde van ons MVO beleid, toegevoegd aan onze bijdrage aan goede doelen.
 
Dit jaar heeft Aqualectra de volgende goede doelen gesteund:
- Emma Kinderziekenhuis
- Het Nederlandse Rode Kruis
- 't Praethuys
- Stichting De Waaier
- Stichting Helpende Hand

 
Volgt u ons al op LinkedIn? Dè link naar mooie projecten en nieuws!
DIGITALISEREN WERKPLAATS

Om het gebruik van papier te verminderen, de efficiëntie te verhogen en de communicatie intern te verbeteren zetten we de eerste stappen naar het digitaliseren van de werkplaats.

In het voortraject is er beeldvorming geweest bij een relatie waarbij digitalisering in de productie al is gerealiseerd. Inmiddels is de hard- en software bepaald waarmee wij denken onze behoefte in te kunnen vullen. De uitdaging hierin is om een systeem te bedenken voor het delen van de benodigde gegevens als tekeningen en andere projectinformatie waarbij gebruiksgemak en kosten tegen elkaar worden afgewogen.

Het eerste prototype van de mobiele digitale werkplek is operationeel en de eerste testen in de werkplaats zijn gaande. Hiermee wordt bekeken of de gekozen methodiek in de praktijk volstaat. Aan de hand van deze praktijktesten zal dit jaar de strategie worden bepaald waarmee de digitalisering van onze werkplaatsen verder uitgewerkt gaat worden in 2022.
Lees meer over MVO op onze website
SAFETY CULTURE LADDER,  TREDE 2 IN 2022
Aqualectra zijn we dagelijkse bezig met veiligheid en gezond werken. Aqualectra zal zich begin 2022 gaan certificeren voor trede 2 (Light) op de Safety Culture Ladder (SCL) voorheen de veiligheidsladder. Een mooie eerste stap waar we nu de voorbereidingen voor aan het treffen zijn.
 
Definitie van trede 2:
“Het bedrijf heeft de gewoonte om te veranderen nadat er dingen mis zijn gegaan. Er wordt gereageerd op basis van ingesleten patronen. In het bedrijf voelt men zich eerder slachtoffer, dan zelf verantwoordelijk. ‘Maar dat is toch niet mijn schuld?’ Verandergedrag is vaak ad hoc en van korte duur. Dit gedrag wordt matig gewaardeerd.”
 
Certificeren volgens de SCL heeft een brede functie. Het biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die in de diverse branches werken. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers van opdrachtgevers. Veiligheid doe je met z'n allen, in de hele keten.

De Safety Culture Ladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Aqualectra ondersteund het doel voor het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg
Klik hier voor onze producten en diensten
LinkedIn
Facebook

Flemingstraat 48, 1704 SL Heerhugowaard
Telefoon: +31(0)88 54 54 800  |  info@aqualectra.nl

unsubscribe from this list

Ga naar de website!
Vind ons kantoor
Share Share
Share Share
Forward Forward


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Aqualectra b.v. · Flemingstraat 48 · Heerhugowaard, 1704 SL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp