Copy
Aqualectra Nieuwsbrief  |  Webversie

oktober 2020   
 

Nieuwsbrief 

VERBETEREN EN VERNIEUWEN
 
Aqualectra produceert besturingskasten en panelen, regelkasten, HVAC-kasten, middenspanning en laagspanningsverdeelinrichtingen, en vele producten voor de gebouwautomatisering.

In ons productieproces, welke is ingericht volgens de Lean methodiek, stellen wij producten samen met behulp van gespecialiseerde monteurs en geavanceerde apparatuur, waaronder koperbewerkingsstraat, en twee CNC-gestuurde boor- en freesinstallaties.

Op dit moment zijn wij een pilot gestart om te onderzoeken of wij het voortraject kunnen optimaliseren met QRM (Quick Response Manufacturing) als verbetermethode. Maatwerk met een steeds efficiëntere doorlooptijd is een behoefte in de markt waar Aqualectra graag op inspeelt door steeds weer te verbeteren en te vernieuwen.

Quick Response Manufacturing (QRM) is, net als Lean, een (logistieke) verbetermethode die streeft naar meer flow, dus efficiëntere doorlooptijden. Het belangrijkste onderscheid met Lean is dat QRM specifiek is ontwikkeld voor klantspecifieke productie. Daarnaast stelt QRM slechts één prestatie-indicator centraal: de Manufacturing Critical-path Time (MCT), oftewel de tijd van opdracht tot aflevering.
Klik hier voor onze producten en diensten
ROOKVRIJE SAMENLEVING STEEDS DICHTERBIJ
 
De overheid heeft inmiddels de volgende stap in het Preventieakkoord genomen  Alle sigarettenpakjes hebben sinds 1 oktober een donkergroen-bruine kleur.
 
Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen door roken of meeroken. Er wordt daarom door de overheid gewerkt om in 2040 een rookvrije generatie te hebben. Ook bij Aqualectra zorgen we ervoor dat iedere medewerker een gezonde, rookvrije werkomgeving heeft.

Toen we ons huidige bedrijfspand betrokken in 2002, stelden we voor het eerst een rookbeleid op. Sinds 2006 is het gehele pand rookvrij en kan er alleen buiten gerookt worden in de rokersabri.
Het aantal rokers is door de jaren heen sterk afgenomen.

Diep in hun hart willen de meeste rokers graag van hun verslaving af. Tegelijkertijd zitten ze er niet op te wachten dat een ander zich met hun verslaving bemoeit. En zeker hun werkgever niet. Toch hopen we als werkgever met kleine acties onze rokers te stimuleren om te stoppen met roken.

Ook dit jaar hebben we aandacht besteed aan de actie STOPTOBER, waarbij deelnemers 28 dagen stopten met roken in oktober.
 
Klik hier voor onze vacatures
VERBANDMIDDELEN VOOR GHANA

Vanuit de Arbowet is Aqualectra verplicht om voldoende middelen ter beschikking te stellen om eerste hulp te verlenen. Omdat er een houdbaarheidsdatum op een aantal middelen zit, vervangen we ca. elke 4 jaar de inhoud van alle EHBO-koffers.

De inhoud die uit de EHBO-koffers komt, kan voor mensen in een ontwikkelingsland als Ghana van onschatbare waarde zijn. Hier is een groot tekort aan verbandmiddelen in de gezondheidszorg bij kleinere ziekenhuizen en dorpen. Via de organisatie die de EHBO- en BHV- trainingen bij Aqualectra vormgeeft, krijgt de ‘oude’ inhoud een goede bestemming in Ghana.
 
Lees meer over MVO op onze website
LinkedIn
Facebook

Flemingstraat 48, 1704 SL Heerhugowaard
Telefoon: +31(0)88 54 54 800  |  info@aqualectra.nl

unsubscribe from this list 

Ga naar de website!
Vind ons kantoor
Share Share
Share Share
Forward Forward


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Aqualectra b.v. · Flemingstraat 48 · Heerhugowaard, 1704 SL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp