Copy
Nieuwsbrief december 2016 - januari 2017

In deze nieuwsbrief

 • Van de voorzitter
 • Ondertekening Beheerplan
 • Vanuit het bestuur…
 • Buurtmarkt met antiek en streekproducten
 • Verbod bierfietsen
 • Verkoop Club Abe
 • Vernieuwing nieuwsbrief stadsdeel Centrum
 • Van de pleinmanager
 • Nieuwe ondernemer
 • KHN Training voor portiers
 • Social media
 • Geen kerstbomen
 • Nieuws in ’t kort
 • Rembrandt is klaar voor de feestdagen…
(advertentie)

Niet zonder u…

Nu de continuering van het Beheerplan Rembrandtplein officieel beklonken is tussen het BIZ-bestuur en de gemeente Amsterdam, richten wij al onze energie op de nabije toekomst. Met onverminderde inzet gaan wij door om de kwaliteit van ons uitgaansgebied verder uit te bouwen en de groei van de daarbij betrokken mensen te stimuleren.
 
Maar om onze successen te kunnen continueren en naar een nog hoger plan te tillen, hebben wij de hulp van alle ondernemers en eigenaren hard nodig. Ook in dit vervolgproces kunnen wij niet zonder u! Want het is mijn vaste overtuiging dat ieders voortdurende betrokkenheid bij de BIZ onze vereniging tot ongekende groei en bloei kan brengen.
 
Ook digitaal zullen we daar ons steentje aan bijdragen. Voor het aantrekken van meer bezoekers zal het internet met zijn talloze contactmogelijkheden steeds nadrukkelijker worden ingezet. De voorbereidingen daartoe zijn in volle gang.
 
Ik wens iedereen een stralende decembermaand en een vredelievend 2017.
 
Met vriendelijke groet,
Salo Caransa, voorzitter.

dinsdag 22 november 
Beheerplan feestelijk ondertekend

In aanwezigheid van (nagenoeg) het voltallige bestuur van de BIZ vereniging Rembrandtplein Thorbeckeplein & omgeving en enige medewerkers van de gemeente hebben Salo Caransa (voorzitter BIZ vereniging) en Boudewijn Oranje (voorzitter bestuurscommissie stadsdeel Centrum) het voor de komende jaren geldige Beheerplan feestelijk ondertekend.

Vlnr: Tim Bunink (gebiedsmakelaar, gemeente), Ton Poppes (penningmeester BIZ vereniging), Salo Caransa (voorzitter BIZ vereniging), Rob G. H. Tuin (bestuurslid BIZ vereniging), Boudewijn Oranje (voorzitter bestuurscommissie stadsdeel Centrum), Katja van den Hurk (gebiedsmanager, gemeente), Theo Kaandorp (bestuurslid BIZ vereniging), Aart Geelhoed (secretaris BIZ vereniging), Bart van den Houten (bestuurslid BIZ vereniging), Ernst Weidema (pleinmanager). Afwezig: Maarten Jansen (bestuurslid BIZ vereniging).

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering (4 oktober) is dit Beheerplan aan de leden voorgelegd en goedgekeurd. U kunt het plan terugvinden op de website www.rembrandtplein.com.
Vanuit het bestuur...

Het bestuur is de afgelopen tijd meerdere malen bij elkaar gekomen in vergadering als Bestuur maar ook voor presentaties en discussie inzake Branding en Social media. Er is ook veel tijd besteed aan de totstandkoming van het nieuwe Beheerplan. We zijn tweemaal bij elkaar gekomen voor de branding van het BIZ gebied. Het bureau werkt nu de laatste op- en aanmerkingen uit en zorgt voor een huisstijl-handboek, zodra dit gereed is zullen we de branding met u delen en op de facebookpagina/instragram en website de huisstijl door gaan voeren. Ook zijn er ideeën om de huisstijl door te voeren in de openbare ruimte, die zullen uitgewerkt gaan worden en waar mogelijk uitgevoerd. Van het projectteam Pilot hebben we een presentatie gehad, gemaakt door DSP, die het gebied heeft bekeken vanuit een festivalterrein. DSP heeft op een goede wijze de knelpunten in kaart gebracht die je tegen komt vanuit een festivalgedachte. Niet alles uit dit onderzoek is bruikbaar, maar het geeft inzichten wat er zoal gebeurd en waar de Pilot versterkt zou kunnen worden. Denkend aan bijvoorbeeld bewegwijzering, openbare toilletten, ehbo en betere ontsluiting van vertrekkende gasten. Met de input van het bestuur kan het projectteam hier verder mee aan de slag.
De eerste resultaten van de inzet van Socialmediamen laat een enorme toename zien in bezoekers van zowel de Facebookpagina en Instagram. Ook heel duidelijk zien we in de reacties wat bezoekers van deze pagina’s leuk vinden in het gebied en dat ze graag herinneringen ophalen.
 
Aart Geelhoed,
secretaris BIZ vereniging.

Woensdag 14 december
Buurtmarkt met antiek & streekproducten
op Rembrandtplein en Thorbeckeplein

Lees meer..

Vanaf 1 januari 2017:
Bierfietsen in de binnenstad verboden

Lees meer..

Club Abe

De nachtclub in de Amstelstraat staat in de verkoop, omdat een van de investeerders zich  terugtrekt. De mede-eigenaren kunnen het financieel niet aan om de club zelf verder uit te baten. 
Lees meer..

Vernieuwing nieuwsbrief
Stadsdeel Centrum

De nieuwsbrieven van de stadsdelen zijn opgegaan in de Amsterdam.nl nieuwsbrief , die uitkomt in stadsdeeledities. U ontvangt voortaan één van de edities van deze nieuwsbrief. Dit betekent dat u met één abonnement al het relevante nieuws uit de stad, uw stadsdeel en buurt in uw mailbox ontvangt. U hoeft hiervoor niets te doen, uw abonnement is automatisch omgezet.Van de plein-straatmanager

Ons gebied voor bezoekers én ondernemers neerzetten als "the place to be", dat is het uitgangspunt van de BIZ vereniging. Daartoe werken we in talloze projecten nauw samen met de gemeente. Omdat onze inspanningen niet altijd even zichtbaar zijn, wil ik de voortgang c.q. stand van zaken hier graag melden.
Lees meer..Nieuwe ondernemer

Eindelijk... na jaren van verpaupering is het hoekpand Thorbeckeplein 15 / Herengracht 563 in oude luister hersteld. De jonge enthousiaste ondernemer Shaul Sharabani gaat na maanden van intensieve voorbereiding in dit pand een klein boetiekhotel met dertien kamers exploiteren, met op de begane grond een visrestaurant. Dit laatste is voor ons een mooie toevoeging, want een visrestaurant ontbrak nog in ons gebied.
Gevraagd naar zijn ambitie vertelt Shaul dat hij zijn restaurantformule in grote lijnen in kaart heeft gebracht en nu bezig is de bekende puntjes op de i te zetten. Zijn streven is om met mooie producten een kwalitatief hoogwaardig visrestaurant neer te zetten. Shaul onderschrijft onze visie om de dag- en avondfunctie voor het uitgaanskwartier Rembrandtplein, Thorbeckplein & omgeving verder te ontwikkelen en daarmee buurtbewoners en andere Amsterdammers niet alleen 's avonds maar ook overdag vaker aan ons te binden. De opening staat gepland voor het vroege voorjaar van 2017. Ik houd u op de hoogte en wens Shaul en zijn medewerkers alle succes toe!
 
Ernst Weidema,
pleinmanager.

 


KNH Amsterdam

Training voor portiers
Crowd control en drugsgebruik 
U wilt als portier leren om ongewenst groepsgedrag te beperken. KHN Amsterdam organiseert een interactieve training van een halve dag: Crowd control en drugsgebruik. U leert vaardigheden om snel en effectief te handelen wanneer ongewenst gedrag door gasten vertoond wordt. Deze training is mede tot stand gekomen door input van politie, plein/straatmanagers en portiers.
Lees meer..

Enorme stijging
volgers facebookpagina Rembrandtplein!

Sinds de start van het verbeteren van de facebookpagina Rembrandtplein is het aantal volgers enorm gestegen, de teller staat op 2500 en dat blijft toenemen. 
Lees meer..


Geen kerstboom
op Rembrandtplein en Thorbeckeplein

Helaas dit jaar geen kerstbomen op de pleinen. De gemeente heeft eind oktober gemeld geen budget meer te hebben voor het plaatsen van de kerstbomen op het Rembrandtplein en het Thorbeckeplein. Wij waren het enige gebied dat bomen van de gemeente kreeg, in andere gebieden werden deze mede gefinancierd door de plaatselijk ondernemersvereniging. Helaas kwam dit bericht erg laat en had de BIZ hiervoor geen budget meer. Ook het benaderen van bedrijven voor sponsoring heeft, op deze korte termijn,  geen resultaat opgeleverd. Voor volgend jaar kijken we nu al naar mogelijke oplossingen.
Nieuws in ’t kort
Water Colors: is de vaarroute door diverse rederijen van 1 december t/m 22 januari.
Illuminado: is de wandelroute van 15 december t/m 8 januari.
 
Zie voor meer info: Amsterdamlightfestival.com 
De mupi’s (verlichte reclamezuilen van JCDecaux) in ons gebied zullen binnenkort worden gedigitaliseerd.
Oudjaarsavond (van zaterdag naar zondag):
Er wordt verwacht dat de geldende regels van toepassing blijven.
Zo niet, dan krijgt u bericht.
Vóór 12 uur terrassen opgeruimd en parasols ingeklapt.
Geen glas buiten.
Van 9 tot en met 12 januari 2017 in de RAI.
De precario-belasting voor terrassen komt per 1 januari 2017 te vervallen.
Op 23 november stond in Het Parool dat taxi’s vanaf 15 december op bepaalde ‘uitgaansnachten’ toch weer over de Munt mogen rijden. Het zou voor een proeftijd van 6 weken gelden. Het wachten is nu op de gewenste duidelijkheid door de Gemeente.
Onze website (Rembrandtplein.com) was even uit de lucht vanwege een update.
Nu dat klaar is, is het een goede reden voor u om even ’n kijkje te nemen….
Kerstboom op de Dam. A.s. vrijdag (9 december) om 21.00 uur worden de tienduizenden lichtjes feestelijk aangestoken.

Rembrandt is klaar voor de feestdagen…

Rembrandt is donderdag 1 december
in bad geweest.
 
De redactie wenst ook u
wonderschone
feestdagen.
(advertentie)

 Foeliestraat 18 | 1011 TM Amsterdam | T. 020 409 55 55 | info@meesteradvocaten.nl | www.meestermeester.nl

De volgende nieuwsbrief verschijnt medio februari 2017.
Colofon:
Concept: Ernst Weidema
Redactie en productie: Frans Esselaar

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rembrandtplein · Rembrandtplein · Amsterdam, MA 1017 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp