Copy
Niewsbrief juni - juli 2016

In deze nieuwsbrief

 • Van de voorzitter
 • Eerste handtekening lichtcontract
 • Afsluiting Muntplein/Vijzelstraat?
 • Agressie op het werk
 • Overlast-app
 • (nep)Dope-dealers
 • Reinigingsrecht
 • Nieuwe hygiënecode
 • Cursussen etc. KHN
 • Wederopstanding begin Utrechtsestraat
 • Gaypride-Europride 2016
 • Conchita Wurst
 • Nieuws in ’t kort
 • Van de pleinmanager
(advertentie)

Van de voorzitter

Ondanks het feit dat Nederland op het EK Voetbal schittert door afwezigheid, ga ik toch blij de zomer in. Dat zit zo: donderdag 19 mei zijn veel pandeigenaren van onze BIZ vereniging op uitnodiging van burgemeester Eberhard van der Laan en ondergetekende bijeengekomen om met elkaar te praten over het lichtconcept voor de gevels op Rembrandtplein, Thorbeckeplein en omgeving. De burgemeester heeft bij die gelegenheid uitvoerig uitgelegd hoe belangrijk sfeerverlichting is voor het slagen van onze pilot:
Naar een gastvrij en veilig Rembrandtplein, Thorbeckeplein en omgeving.
Ook Ton Poppes (Escape en De Kroon) hield een vurig pleidooi, waarna de technische aspecten van het lichtconcept helder werden toegelicht door Petra Hulst (Philips) en Peter Langkemper (Swart). Alle pandeigenaren kregen antwoord op de vele vragen die bij hen leefden en ontvingen tot slot een map met een volledig uitgewerkt voorstel voor hun eigen pand(en), inclusief een indicatie van de kosten en een beschrijving van het installatieproces. Al met al een prima bespreking.
 
En waar ik een positief gevoel van kreeg, was dat ik die middag mensen ben tegengekomen, die ik niet eerder op onze bijeenkomsten had gezien. Mensen die ik na de afsluitende borrel met een vrolijk gezicht heb zien vertrekken. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.
Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid, we zijn goed bezig, we zijn op de goede weg!
 
Zomerse groeten – Salo Caransa

De eerste handtekening

Tijdens de pandeigenaren-bijeenkomst op
donderdag 19 mei was het Edward van
Noord (eigenaar/ondernemer van COCOS
op het Thorbeckeplein) die de eerste
handtekening zette onder het lichtcontract
voor zijn pand.
 
Petra Hulst van Philips stuurde ons deze
gedenkwaardige foto toe. 

Mogelijke afsluiting Muntplein en eerste deel van de Vijzelstraat

Daarover maken wij ons grote zorgen.
Lees meer..
Aanpak agressie op het werk, bijeenkomst van 31 mei in Café De Kroon
Lees meer..

App voor snelle afhandeling overlast

Het projectteam van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente heeft samen met bewoners, handhavers en Datalab een app ontwikkeld voor het direct melden van overlast op het Rembrandtplein, Thorbeckeplein en omgeving in de weekendnachten. 
Lees meer..

Campagne tegen (nep)dope-dealers

Sinds april voert de gemeente Amsterdam een campagne om toeristen te waarschuwen voor dealers van (nep)drugs. De campagne is onderdeel van een nieuwe, stevige aanpak van intimidatie en criminaliteit door straatdealers, met maatregelen die zijn gericht op de dealers, maar dus ook op de potentiële klanten.
Lees meer..

Reinigingsrecht en extern afval-contract

Indien u een afvalcontract heeft met een externe afvalverwijderaar hoeft u geen reinigingsrecht te betalen. Als u, naast de kosten van uw externe aanbieder, toch nog reinigingsrecht betaalt, kunt u hiervoor vrijstelling vragen. U moet hiervoor een verzoek indienen bij de afdeling Reiniging, bij voorkeur per mail (bedrijfsafval@amsterdam.nl). U dient bij uw aanvraag ook een kopie van uw contract bij te sluiten. Meer informatie?
Bel met 020 - 256 35 32 of 020 - 252 11 11. Het is de moeite waard om na te gaan of u al vrijstelling hebt gekregen. U betaalt voor minder dan vijf zakken per week € 312 per jaar en voor minder dan negen zakken per week € 662 per jaar.
 

Nieuwe hygiënecode

Sinds 1 april 2016 is een nieuwe hygiënecode voor de horeca van kracht. Voldoe aan de wettelijke HACCP-regels en bestel de hygiënecode nu in de KHN-webshop. KHN-lid? Dan betaalt u slechts € 30 in plaats van € 100. 

KHN Amsterdam
Cursussen, workshops en trainingen 

KHN Amsterdam organiseert doorlopend trainingen op maat voor KHN-leden en hun medewerkers in de regio Amsterdam. U kunt tegen kostprijs deelnemen aan onze maandelijkse BHV-training of bijvoorbeeld onze maandelijkse workshops volgen op het gebied van Arbeidsrecht en Overvalpreventie. Daarnaast hebben wij een aantal keren per jaar heel specifieke trainingen voor uw medewerkers, zoals de workshop Sociale vaardigheden voor portiers, en de training Barsmart. 
 
Lees meer..

Wederopstanding

Het begin van de Utrechtsestraat – tussen The Old Bell en boekhandel Veenstra – dat jarenlang ‘n rafelrand van onze Bizz vereniging vormde, is uit zijn as herrezen. Vage bedrijfjes en dichtgetimmerde panden hebben plaatsgemaakt voor een aantal spraakmakende horecaconcepten. Wij zijn blij met deze ontwikkeling en wensen de nieuwe ondernemers veel succes bij de verdere ontwikkeling van hun zaken.
Lees meer..

EUROPRIDE 2016
Zaterdag 23 juli tot en met zondag 7 augustus

Met als hoogtepunten onder meer

Zaterdag  6 augustus   Canal Parade
Zondag    7 augustus    Closing Party op het Rembrandtplein
 
Op het Rembrandtplein zal van 22 juli t/m 7 augustus ter hoogte van Starbucks een meeting & infopoint te vinden zijn dat dagelijks geopend is van 11:00 - 23:00 uur. 
 
Lees meer..

Conchita Wurst 

Internationaal ambassadeur Europride 2016
De winnares van het Songfestival in 2014 Conchita Wurst is tot internationaal ambassadeur van Europride 2016 benoemd. In het diepste geheim was de Oostenrijkse ster onlangs in Amsterdam voor een fotoshoot met Philippe Vogelenzang voor de campagne die deze zomer in het Nederlandse straatbeeld te zien zal zijn. Ook zal zij tijdens het festival op verschillende plekken opduiken om ons van haar stem te laten genieten. Naast Conchita zijn er ook vier Nederlandse ambassadeurs. De namen van Margriet van der Linden, Valentijn de Hingh en Diva MayDay werden al eerder door de organisatie van Amsterdam Gay Pride bekendgemaakt.
Nieuws in ’t kort

Nieuwe Club: Disco Dolly

Bij deze nieuwe Club op Rembrandtplen 17-Amstel 80 (de voormalige Studio 80) is men hard aan het werk met alle voorbereidingen voor de opening medio augustus. Het wordt een Club waar Amsterdam trots op kan zijn: laagdrempelig met elektronische muziek, creatief, open minded, vernieuwend, professioneel en….gezellig!
 
Begeleidingscommissie Bruggen Vijzelstraat
Namens onze BIZ vereniging heeft Jeantine Geelhoed zitting genomen in deze commissie. Dit omvangrijke project zal meerdere jaren in beslag nemen. Mocht u hierover meer willen weten, stuur dan een mail naar jeantine.geelhoed@gmail.com.
Zakkenrollers en vals geld
Zakkenrollers zijn ook deze zomer weer actief in de binnenstad. En vals geld (vooral biljetten van 20 euro) is weer in omloop. Wees dus op uw hoede.
Pilot-nieuws: een gastvrij en veilig Rembrandtplein, Thorbeckeplein en omgeving
 • Het nieuwe fietsparkeerplan wordt na de zomer gepresenteerd
 • Er vindt momenteel weer een selectieronde plaats voor nieuwe hosts. We hebben nu en in de nabije toekomst ongeveer 10 vacatures.

EK Voetbal

Fijn dat er voor de voetballiefhebbers weer tv-schermen op de terrassen mogen staan. Maar denkt u er wel aan dat het beeld van de schermen naar binnen gericht moet zijn? En dat er toezicht op het terras aanwezig is?
Veel plezier!

Van de pleinmanager

Stip op de horizon
Om ons gebied verder op de kaart te zetten en de pilot Naar een gastvrij en veilig Rembrandt- en Thorbeckeplein e.o. tot een succes te maken, hebben diverse ondernemers en het bestuur in samenwerking met de gemeente en andere stakeholders zogenaamde “stippen op de horizon” geformuleerd. Deze stippen geven concreet aan met welke ambitie wij deze doelen willen behalen.
Ik noem er twee.
Lees meer..
(advertentie)

 Foeliestraat 18 | 1011 TM Amsterdam | T. 020 409 55 55 | info@meesteradvocaten.nl | www.meestermeester.nl

Colofon:
Concept: Ernst Weidema
Redactie en productie: Frans Esselaar


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rembrandtplein · Rembrandtplein · Amsterdam, MA 1017 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp