Copy

Subsidies
Adviezen over Eindhovense Basis 2021-2024 bekend

De Cultuurraad heeft de totaaladviezen voor de Eindhovense Basis bekend gemaakt. Voor de acht Eindhovense Basis functies hebben de volgende partijen een aanvraag ingediend: Bibliotheek Eindhoven, CKE, Cultuurstation, Effenaar, Eindhoven Museum, Muziekgebouw, Natlab en het Parktheater. Deze organisaties vroegen in totaal een bedrag van € 56.077.500,- aan voor 2021-2024. Het subsidieplafond voor vier jaar is vastgesteld op € 69.774.000,-. Het Muziekgebouw diende een aanvraag in voor het kalenderjaar 2021, maar wil in 2022-2024 de functie van Concertzaal tevens vervullen. Daarvoor wordt in 2021 een meerjarig vooruitzicht opgesteld. 

Meer samenwerking en hands on mentaliteit
De Cultuurraad is positief over alle aanvragers. Volgens de voorzitter van de Cultuurraad, Bas van Spréw, worden veel plannen gekenmerkt door meerdere samenwerkingen: ‘in alle voorstellen en plannen worden vele samenwerkingspartners genoemd. Dat is positief en getuigt van dynamiek in de sector. Het is natuurlijk lastig om vier jaar vooruit te kijken, zeker in deze tijden met betrekking tot COVID-19. De Cultuurraad  heeft daarom de aanvragen met enige coulance beoordeeld. Instellingen krijgen de ruimte om flexibel - maar wel verantwoord - om te gaan met hun plannen.’ Verder merkt de Cultuurraad op dat veel ambities van instellingen goed verwoord worden en dat in veel gevallen vanuit ambities direct doorgepakt wordt naar het operationele niveau. De Cultuurraad prijst deze hands on mentaliteit, maar mist daar soms nog wel een heldere vertaling van visie naar operationeel niveau wat kan zorgen voor meer inspiratie. Tenslotte onderschrijven alle aanvragers de Fair Practice Code en Code Culturele Diversiteit.

Het totaaladvies vind je hier op onze website.

Programma Creatieve Industrie
Eindhovens Erfgoed

Op woensdag 23 september presenteerden de vier projecten die binnen Eindhovens Erfgoed van het Programma Creatieve Industrie worden gerealiseerd hun concepten in de Kazerne. Curator Siebe Weide schreef er een blog over dat je hier op onze website kunt lezen.

Daarnaast besteedde het Eindhovens Dagblad ook een artikel over de projecten. Dat artikel is hier te lezen.

Techneut Zoekt Ontwerper

Cultuur Eindhoven en SIDN fonds roepen ontwerpers (uit de regio Eindhoven) op die hun expertise willen inzetten om samen met een technisch team te werken aan de verbetering van design, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van een bestaand, door SIDN fonds ondersteund, project. Ben jij die ontwerper die we zoeken? Lees dan snel verder.

Het doel van de open call is het stimuleren van samenwerking tussen techneuten/developers en ontwerpers om zo de impact van veelbelovende projecten te vergroten.

Projecten en ontwerpuitdagingen
De deelnemende projecten betreffen maatschappelijke, innovatieve internetprojecten. Het zijn technisch sterk doordachte projecten die in potentie een groot publiek kunnen aanspreken. De expertise ligt binnen de teams echter voornamelijk op de technische ontwikkeling, en er is vaak minder oog voor de gebruikerskant. Om de impact van deze projecten te vergroten, kunnen de teams de hulp van een ontwerper goed gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld over verbetering van de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, et cetera.
Een lijst en omschrijving van alle deelnemende projecten vind je op onze website. 

Heb je interesse om je kennis en kunde in te zetten voor een samenwerking met een van de deelnemende technische partners en hun project? Beantwoord dan de open call en meld je aan door een CV/portfolio en motivatiebrief (maximaal 2 A4) te sturen naar pci@cultuureindhoven.nl. Je kunt reageren tot en met 11 oktober 2020, 23.59 uur. Let op: we zijn niet op zoek naar een nieuw product of technisch ontwikkelaar.

Je vindt alle digitale projecten en de overige informatie die je nodig hebt in zijn geheel op onze website.

Pitch-it! indieningstermijn verlengd

De indieningstermijn van Pitch-It! binnen het Programma Creatieve Industrie is verlengd naar 13 oktober. Dit betekent dat we nog op zoek zijn naar ontwerpers en studio’s op om hun project rondom duurzaamheid te pitchen op dinsdagavond 10 november. Voor Pitch-it! wordt in totaal €100.000,- beschikbaar gesteld. De maximale bijdrage per project is €10.000,-, waarvan maximaal 10% gebruikt mag worden voor project overstijgende materiële investeringen. Het project dient binnen 2 maanden na honorering van start te gaan en voor 1 mei 2021 afgerond te zijn. 

Anno 2020 is duurzaamheid een belangrijk thema. Binnen verschillende sectoren wordt gezocht naar duurzame oplossingen voor allerlei vragen en problemen. Oplossingen die tegemoetkomen aan de behoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen.

Het begrip duurzaamheid is breed: denk aan milieu, mens en economie. Duurzaamheid is echter geen vanzelfsprekendheid of doel dat gemakkelijk te behalen valt. De kennis en techniek waar wij nu als mensheid over beschikken biedt kansen en er wordt, ook door ontwerpers, vanuit allerlei hoeken gewerkt aan oplossingen en ontwikkelingen. Een goed idee opschalen kan echter nog lastig zijn. Hoe werk je een duurzaam project of prototype uit zodat het daadwerkelijk uitgroeit tot een product, interventie of dienst? Hoe zorg je dat deze aansluit op de behoeften van een grotere groep gebruikers en dat het daadwerkelijk verandering van gewoontes veroorzaakt?

Voor Pitch-it! zijn we op zoek naar projecten die een duurzame activiteit of oplossing bieden voor de uitdagingen van nu, met het oog op de generaties na ons. Concepten die zichzelf bewezen hebben op kleine schaal en nu klaar zijn voor de volgende stap. Deze volgende stap kan van alles zijn: een interventie, een dienst, een product, et cetera.

Beschikbaar budget en looptijd 
Voor Pitch-it! wordt in totaal €100.000,- beschikbaar gesteld. De maximale bijdrage per project is €10.000,-, waarvan maximaal 10% gebruikt mag worden voor project overstijgende materiële investeringen. Het project dient binnen 2 maanden na honorering van start te gaan en voor 1 mei 2021 afgerond te zijn. 

Indienen
De projectvoorstellen kunnen op dit moment worden ingediend. De voorstellen worden op volgorde van ontvangst behandeld. Er is ruimte voor maximaal 20 voorstellen die voldoen aan de voorwaarden. De indieningstermijn sluit zodra het limiet van 20 voorstellen is bereikt of uiterlijk 1 oktober.

Lees alle informatie hier op onze website.

Video
Tijs Rooijakkers en The Ruggeds feel the vibe

Eindhoven Airport heeft samen met het Van Abbemuseum een podium voor regionale kunst gemaakt op het voorterrein van de luchthaven. Kunstenaar Piet Hein Eek maakte drie expositieruimtes bij de luchthaven, waar cultuur en techniek getoond kunnen worden. In een van die expositieruimtes vind je een werk dat gemaakt is door twee Eindhoven Cultuurprijs-winnaars: Tijs Rooijakkers en The Ruggeds. Het werk toont beweging en vangt dat in een werk.

Benieuwd hoe het werk tot stand kwam? Bekijk het filmpje hier.

Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2020 Stichting Cultuur Eindhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Cultuur Eindhoven · Designhuis · Postbus 90150 · Eindhoven, 5600 RB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp