Copy

Nieuwsbrief #6 februari 2016

Wil je deze mail in je webbrowser bekijken klik dan hier 

2016: het jaar van het geluk

Website, trouwen, integratietours, Bluemonday, 4dedag, lancering Action for Happiness...

Een nieuw jaar, nieuwe energie en weer een hoop mooie dingen op stapel. Kortom, 2016 belooft een mooi geluksjaar te worden. Wij gaan er in ieder geval ons best voor doen. Jij toch ook?

De website gelukshuis.nl is online en is onlangs gelanceerd. Niet alleen moet deze site een pagina worden van de activiteiten van het Gelukshuis, maar vooral ook een vindplek voor allerlei partijen die zich bezighouden met het thema, inspiratie om zelf je eigen bouwstenen van geluk te vinden en de nieuwste (wetenschappelijke) ontwikkelingen. Kortom, ook een site waar je gelukkige van wordt. Ik hoor dan ook graag jullie reacties of we daar al redelijk in zijn geslaagd, wat je mist, wat er absoluut in moet blijven en of er behoefte is aan een geluksblog.

Win-win-win

Een tijdje geleden werd ik gebeld door een geweldige beheerder van Woonstad Rotterdam. Hij stond op het punt om de ROTEB te bellen en moest toen aan mij denken (ik roep toch vreemde associaties op bij mensen ;)). Hij had uit diverse bergingen fietsen verzameld en wellicht kon ik er wat mee. Natuurlijk! antwoordde ik. Er werd contact gelegd met Rotterdam helpt Rotterdam, die mensen uit de Afrikaanderwijk helpen die het heel hard nodig hebben, of zij fietsen konden gebruiken. Daarna zochten we contact met Jeugdwerk Nederland die een fietsenwerkplaats willen gaan starten samen met jongeren die het ook erg moeilijk hebben. Ze zijn nog niet gestart, maar de fietsen mochten gestald worden. De Zuiderling was aan de beurt, of ze nog een fietsenmaker in hun midden hebben en tot slot RVC de Hef of ze wellicht iets met de combinatie kunnen met de techniekles en hun jongeren. Binnenkort zijn er vervolggesprekken, maar de fietsen zijn alvast opgehaald, de fietsenmaker van de Zuiderling heeft er al naar gekeken en enkele fietsen waren al ok en zijn direct naar Rotterdam helpt Rotterdam gegaan. win-win-win

Pay it forward
Vorig jaar begon het met een idee, een idee om de wereld een beetje mooier te maken. Gebaseerd op de film ‘Pay it forward’ wilden we deelnemers inspireren om iets voor iemand anders te doen. Het eerste project van het Gelukshuis was geboren. De gebiedscommissie Feijenoord honoreerde een deel van het plan, Rabobank Rotterdam deed ook mee. Hoe monitor je de uitkomsten was een vraag, die beantwoord kon worden dankzij de Hogeschool Rotterdam. Zij sloten aan met de minor Begeleidingskunde en hadden coaches paraat om met de deelnemers aan de slag te gaan. RVC de Hef werd benaderd en in november 2015 was alles rond. In december was de eerste bijeenkomst en zijn 25 deelnemers gekoppeld aan 25 coaches. De groep deelnemers bestond uit leerlingen van de Hef, buurtmoeders van stichting Vrouwenthemahuis, jongeren van Jeugdwerk Nederland en losse aanmeldingen uit mijn netwerk. In de kerstvakantie zijn er diverse acties geweest, van heel klein ‘koken voor mijn oma’ tot grotere acties ‘anoniem boodschappentassen bezorgen’, ‘buren opvangen na een sterfgeval’ ed. Donderdag 14 januari zijn er moodboards gemaakt van de diverse acties,  donderdag 21 januari werd de mini-expositie geopend door Nel Noel (gebiedsvoorzitter Feijenoord).

Stedelijk expertise centrum

Radar en Art.1 zijn samengegaan en vormen per 1 januari het stedelijk expertise centrum Rotterdam (werktitel). Ik had de eer in hun 2e nieuwsbrief te mogen verschijnen. Lees hier het artikel terug https://radar.nl/?edition=7&read=2748706

Binnenkort communiceren we de data voor de 'Exploring what matters'-course van Action for Happiness. Voor meer info over deze cursus kun je wel alvast kijken op www.actionforhappiness.nl.

GELUKSCLUB- THEMA ZELF

In het 2e deel van de Geluksclub zijn we aan de slag gegaan met het thema ZELF. Langs de lijn 'verliefd-verloofd-getrouwd' hebben we gewerkt aan het vergroten van het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van de leerlingen. Na een brutale mail aan onze burgervader zijn we tijdens de laatste les van dit blok naar het stadhuis gegaan en in een heuse trouwzaal hebben de leerlingen trouw aan zichzelf beloofd. Op de website van Alles is Gezondheid vind je een mooi verslag. Ook op Facebook vind je uitgebreidere info. Deze activiteit was niet mogelijk zonder de inzet van burgemeester Aboutaleb, Drivetoconnect, Neda Boin, Zoet op Zuid, MCD Wolphaertsbocht, de Zuiderling, Delvita Coaching, Klaaz en natuurlijk de medewerkers van het stadhuis.

Lancering 'Action for Happiness NL'

Op 20 maart as is het dan zo ver: in het prachtige De la Mar theater in Amsterdam wordt 'Action for Happiness NL' gelanceerd. Een beweging, die er voor gaat zorgen, dat er nog meer geluk verspreid gaat worden. Met een spectaculair programma word je een avond ondergedompeld in geluk en kun je daarna meteen zelf aan de slag. Vanuit Rotterdam proberen we natuurlijk massaal aanwezig te zijn. Heb je zin om met een groep gelijkgestemden die kant op te rijden? Drivetoconnect wil zorg dragen voor vervoer tegen benzineprijs (bij een volle bus, max 19 personen). Kijk op de site voor meer info en om kaarten te bestellen.
Mail naar info@gelukshuis.nl als je mee wilt met de geluksbus.
Let op: voor de bus geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt.'

Integratietour

Ook in het nieuwe jaar zullen we weer een aantal dialogen organiseren in het kader van de integratietour. De thema's blijven hetzelfde: emancipatie LHTB, vrouwenemancipatie, discriminatie en de basis op orde. Hou je mailbox in de gaten voor een persoonlijke uitnodiging. Wil je zeker zijn van een plekje, mail dan alvast voorkeurdata en tijden door naar info@gelukshuis.nl.

Vier de dag
In Rotterdam lopen vele prachtige mensen rond, die bezig zijn op de één of andere manier geluk te verspreiden. Vanuit het creatieve brein van Hans van Meggelen (Drive to connect) is het idee ontsproten om elke 4e van de maand stil te staan bij de mooie dingen van het leven, iets wat ook zeker bij kan dragen aan je geluksgevoel. We hebben nu het idee bedacht om op vrijdag 4 maart eens de gelukskoppen bij elkaar te steken en onder het genot van een heerlijke lunch te kijken wat er gezamenlijk nog meer kan ontstaan.  Ben jij ook iemand uit Rotterdam, die met geluk bezig is en (nog) geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact op. 

Introductie workshop Geluk

Op maandag 15-2  gaf het Gelukshuis een introductieworkshop Geluk tijdens de basiscursus gezondheid. Samen met 14 vrouwen gingen we op ontdekking naar het persoonlijke geluk in het Ravenest (Hillesluis). 

Nieuwe Businessmodellen

Op woensdag 17-2 is er ism Kracht in NL een workshop over nieuwe businessmodellen. Het Gelukshuis zal als één van de deelnemers aanschuiven om te onderzoeken op wat voor manier er inkomsten gegenereerd kunnen worden om het Gelukshuis verder vorm te kunnen geven.

 

OranjeDROOMstraat
De plannen voor de OranjeDROOMstraat worden verder uitgewerkt. Ook is het Albeda College aan de Rosestraat aangehaakt met de opleiding maatschappelijke zorg. De plannen van de studenten van Inholland worden ook concreter en 1 daarvan is zelfs al uitgevoerd: een spoken word event op het Helderheidplein. Wordt vervolgd.

 

Je kunt nu ook bij het Gelukshuis terecht voor Gelukskoffercoaching. Voor meer info over de gelukskoffermethodiek, kijk op www.gelukskoffer.nl
 

Na de voorjaarsvakantie start de Geluksclub voor de basisscholen op de Kop van Zuid. 
 

Voor meer informatie over het Gelukshuis, meedoen, meedenken, meebetalen, meebouwen, neem vrijblijvend contact met me op. Ook als je iemand anders deze nieuwsbrief gunt. Het Gelukshuis is een project van -Alacritas-, bundelen van kracht en enthousiasme

info@gelukshuis.nl of 0628-848248
www.facebook.com/gelukshuis
@gelukshuis

Share
Tweet
Forward


Meer info:
-Alacritas-
p/a Hillelaan 47-b
Rotterdam, Zh 3072 JE
Netherlands

Add us to your address book


Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik hier    Wil je je gegevens wijzigen, klik hier 

Email Marketing Powered by Mailchimp