Nieuws van de NJBB
Bekijk deze email in je browser

Een jaar van vernieuwing


Het einde van het jaar is traditiegetrouw de tijd van bezinning. We kijken terug op 2015, een jaar van vernieuwing. Er is veel gebeurd; een nieuwe competitie, een nieuwe opleiding tot scheidsrechter, een nieuw bondsblad, een nieuwe uitstraling in de communicatie van de NJBB, een nieuw sportplatform (NLpetanque) en een nieuwe organisatiestructuur die vanaf 2017 van kracht wordt. Veel dank voor uw bijdrage!

Ook 2016 wordt in vele opzichten een jaar van vernieuwing. Het wordt een belangrijk jaar voor de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Wij gaan er weer met z'n allen tegenaan. Gezamenlijk leveren we een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling van de sport en de bond.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een sportief, gezond en prettig petanque 2016!  

Het bondsbestuur en bondsbureau

Opleiding scheidsrechters


De pilot opleiding tot regionaal scheidsrechter is afgerond. De NJBB is weer een aantal scheidsrechters rijker. De scheidsrechters zijn actief op de vereniging en in de regio. Nu de pilot opleiding is afgerond is het, na een goede evaluatie, tijd voor de reguliere opleiding. Hier zijn uiteraard opleiders voor nodig. Op dit moment zijn er onvoldoende opleiders om door het hele land opleidingen te organiseren. De NJBB zoekt dus opleiders! Op woensdagavond 16 december organiseert de NJBB een informatiebijeenkomst voor opleiders vanaf 18:30. Aangezien de opleiding volledig vernieuwd is, is het van belang om zowel de huidige als potentiële opleiders van de NJBB te informeren. Alle leden van NJBB verenigingen zijn van harte uitgenodigd! 

Interesse?
Stuur een mailtje naar info@njbb.nl. Ook als u niet aanwezig kunt zijn op 16 december, houden we u graag op de hoogte over de opleiding tot kerninstructeur of leercoach. 
 
Naast de opleiding voor regionaal scheidsrechter en het werven van opleiders, is de NJBB ook hard aan het werk om de opleidingen voor regionaal wedstrijdleider en instructeur te ontwikkelen. Zodra de opleidingen gereed zijn, wordt u hierover geïnformeerd.
 

Vacatures NJBB


Allround (sport)redacteur
NJBB biedt per direct een uitermate boeiende vrijwilligersfunctie als allround (sport) redacteur aan voor ongeveer 2 - 4 uur per week. 

Leden districtteams

De NJBB zoekt enthousiaste leden die een functie willen vervullen binnen een districtsteam.
Functieprofielen:
De districtscoördinator 
De coördinator wedstrijdzaken
De verenigingsondersteuner 
De sportpromotor 
De webredacteur 

Volledige vacatureteksten zijn ook te vinden op de website www.njbb.nl

Eigen toernooi onder de aandacht brengen

Plaats een event in de toernooikalender van het komende bondsblad. Voor 25 euro komt uw toernooi onder de aandacht van alle petanque-spelers in Nederland. In het komende bondsblad kunnen activiteiten geplaatst worden die plaatsvinden tussen 12 februari en 19 mei 2016.
Het eerstvolgende bondsblad verschijnt rond 5 februari.

Neem contact op voor plaatsing.
Doorgeven kan tot 4 januari 2016.
Lotto is er voor de sport. Lotto. Dat is Win Win!

Lotto is er voor de sport

Lotto staat bekend als het kansspel waar veel geld mee te winnen is. En dat klopt. Maar dat De Lotto 50 jaar geleden werd opgericht door sporters voor sporters, is minder bekend.
De Lotto werd in het leven geroepen om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds haar oprichting is dat in totaal al bijna 1,4 miljard euro en daarmee is De Lotto van groot belang voor de Nederlandse samenleving. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd staat De Lotto haar volledige resultaat af aan 18 goede doelen en de sport. Bijna driekwart hiervan gaat naar NOC*NSF. Geld dat over alle aangesloten sportbonden in Nederland verdeeld wordt en waarmee ook u de mogelijkheid krijgt om onbezorgd te kunnen blijven sporten.
En ook al is het misschien niet direct zichtbaar, dankzij de bijdrage van De Lotto krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld. Of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunt Lotto de bonden bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent.

Lotto. Dat is Win Win!

Petanque online

Volg de sport via Facebook, Twitter en website
Iets leuks te melden?
Informatie over zelf georganiseerde toernooien, deelname NPC, verenigingsnieuws of andere petanque-gerelateerde informatie kan gedeeld worden op de Facebookpagina!
NPC foto's delen?
Leuke foto's van de NPC worden automatisch gestreamd op de NLpetanque website als u #nlpetanque gebruikt in het bijschrift. 
Ook dit Nieuwsbouletin ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Copyright © 2015 NJBB, Alle rechten voorbehouden.


Volg petanque via
      

Partner in de sport:


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp