Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque

Start eerste Nationale Petanque Competitie

Na de pilot vorige jaar zijn 300 teams gestart op 1 oktober met de nationale competitie. De landelijke lancering van de competitie is niet geheel vlekkeloos verlopen. Toch hebben we veel positieve reacties ontvangen, naast een aantal kritische opmerkingen. We zijn blij met alle feedback. Zo maken we met z'n allen de competitie steeds beter.

Deel je mooiste NPC momenten
Heb jezelf of heeft je teamgenoot afgelopen zaterdag zo'n superboule gegooid en wil je dit iedereen laten weten? Deel je ervaringen rondom de NPC via Facebook of Instagram en promoot je team! 
Via de NLpetanque Facebookpagina kun je laten weten hoe jouw speeldag is verlopen. Je kunt ook je foto of video taggen met #nlpetanque op Instagram, zodat deze zichtbaar wordt op de website nlpetanque.nl.
 
Wedstrijdformulieren
Om alle wedstrijdformulieren zo snel en zo goed mogelijk te kunnen verwerken, is het belangrijk om het wedstrijdnummer goed op het formulier te vermelden. Op dit moment ontvangen we nog geregeld formulieren waarop een onjuist wedstrijdnummer staat vermeld. Het wedstrijdnummer is te vinden in het speelschema van je poule op www.nlpetanque.nlIn de handleiding staat een stapsgewijze uitleg voor het gebruik van het formulier. 
LET OP!  Elke vrijdagmiddag wordt een nieuwe versie van het opstelling (formulier 1 en 2) en het digitale wedstrijdformulier (formulier 4) online gezet. Hierin zijn de laatste spelerswijzigingen opgenomen.

Wijzigen locatie, speeldag, contactgegevens teamcaptain
Verandert de speellocatie? Wil je een wedstrijd ruilen, een wedstrijd eerder spelen of heeft de teamcaptain een ander e-mailadres? Geef het door aan het bondsbureau, via npc@njbb.nl, en vermeld duidelijk in de mail het poule- en/ of wedstrijdnummer waarop de wijzigingen betrekking hebben. Op deze manier blijft de website up-to-date en heeft iedereen de beschikking over de juiste informatie. 

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan contact op met het bondsbureau, middels npc@njbb.nl of 030 - 75 13 800.

Ja, ik heb nog een vraag over de NPC >
We wensen alle deelnemers een sportieve competitie!

Nederlandse Ellen Walrave wint zilver op EK Beloften

Van 30 september tot en met 2 oktober vond het EK Beloften (17-23 jaar) plaats in Torrelavega (Spanje). Vanaf dit jaar is het EK Beloften een op zichzelf staand evenement, zonder voorrondes door heel Europa. Het kampioenschap wordt georganiseerd door de CEP (Europese confederatie) in samenwerking met de Spaanse bond en de lokale overheid. Nederland werd vertegenwoordigd in het tripletten toernooi met een herenteam bestaande uit Milan Saunier, Eli­or van Klaveren, Charles Gelijn en Mario Blom en een damesteam bestaande uit Chantal Moors, Ellen Walrave, Yannieke Baks en Elke van der Linden. Mario Blom en Ellen Walrave vertegenwoordigden Nederland bij het individueel kampioenschap tireren.

Lees het verslag >

De jeugd heeft de toekomst

Op 24 september was er een intakedag bij SPNN, Nieuwegein. Aan de intake werd deelgenomen door 22 jeugdspelers, 4 beloften heren, 4 beloften dames en 4 vrouwen. In de maanden oktober, november en december wordt na een tweetal trainingen en een wedstrijddag bepaalt welke jeugdspelers, vanaf 1 januari, definitief worden opgenomen in de Nationale Jeugd Selectie.

Toch nog winst voor Nederlandse vrouwen op EK Tripletten.

Van 8 tot en met 11 september vond het EK Tripletten voor vrouwen plaats in Bratislava (Slowakije). 
De voorronden voor het EK, vijf partijen Zwitsers, waren geen succes voor onze vrouwen. Vooral de beslissende partij tegen Noorwegen verliep anders dan gehoopt. Bij een voorsprong liet het team de weg naar het but volledig open en Noorwegen pakte de overwinning en een plaats bij de laatste zestien. Voor Nederland bleef de Coupe des Nations over en daar gingen ze vol overgaven voor. 

Winnen de dames de Coupe des Nations? >

Veteranen vier jaar op rij kampioen

Op 10 en 11 september werd het Nationaal Kampioenschap Veteranen gespeeld bij SPNN (Nieuwegein). De Nederlandse Veteranen Kampioenen van 2010 hebben de geschiedenis herhaald. Bert van Dijk (PU Badhoevedorp), Henry Calvetti (Pétanque Union Kennemerland) en Martin Bakker (Le Biberon), hetzelfde team als in 2010, hebben ook dit jaar de titel binnen gesleept. Bert en Martin zijn voor het vierde opeenvolgende jaar Nederlands Kampioen Veteranen. In de finale is met 13-2 gewonnen van Herman Soppe (De Radboud Boulers), Teun van Oijen (Pétanque Union Kennemerland) en Gerard Zijlstra (De But ’84). In totaal hebben 21 teams deelgenomen aan het NK Veteranen in Nieuwegein.

Petanque binnen de grens

Dylan Rocher - Boulebar Gothenburg
VIDEO
Hij komt er! De allereerste jeu de boules bar van Nederland, opgezet door de organisatoren van het Mooie Boules festival. Lucky TV maakte er een item over. De pop-up bar gaat open van 4 november t/m 1 januari op het Westergasterrein in Amsterdam.
Lees ook het artikel in het Parool.
       
Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2016 NJBB  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Omdat deze nieuwsbrief automatisch wordt verzonden naar secretariaten van verenigingen, verenigingsbestuurders, functionarissen, scheidsrechters en wedstrijdleiders kunnen deze zich niet afmelden. 


Partners in de sport:
           

Email Marketing Powered by Mailchimp