Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque

De eerste NPC-kampioenen zijn bekend 

Wij willen Cloeck & Moedigh 4 (Sint-Oedenrode) feliciteren met het kampioenschap zonder ook maar een wedstrijd de punten te delen of te verspelen. Daarnaast gaan de felicitaties naar Les Taxateurs 2 (Culemborg) en Les Pointeurs 3 (Alphen aan de Rijn). 

De NPC in cijfers na speelronde 9 van seizoen 2016/2017:

 • Inmiddels is speelronde 9 geweest. Maar liefst 1035 wedstrijden zijn gespeeld. We zitten ruim over de helft van de competitie. Nog maar liefst 575 wedstrijden te gaan van de in totaal 1610 wedstrijden.
 • Er zijn 8280 partijen gespeeld. 2070 tripletten partijen en 6210 doubletten partijen.
 • Van de 300 teams is Les Cailloux met 10 deelnemende teams aan de NPC het beste vertegenwoordigd. Kort gevolgd door JBC Plop met 9 teams, Boules de Boeuf met 8 teams en Cloeck & Moedigh met 7.
 • Van de 113 deelnemende verenigingen hebben maar liefst 82 verenigingen twee teams of meer opgegeven. 
 • 4 Teams hebben alle wedstrijden gewonnen, te weten 't Lover 1 in de tweede divisie, ABA 1 in de derde divisie, Cloeck & Moedigh 4 in de vijfde divisie en Les Cailloux 6 in de zesde divisie.
 • 29 Teams zijn nog ongeslagen. Twee verenigingen zijn met drie teams zelfs nog ongeslagen, namelijk Les Pointeurs (team 1, 3 en 4) en Cloeck & Moedigh (team 1, 3 en 4).  
 • Er zijn geen ongeslagen verenigingen meer. 
 • 38 teams hebben het maximaal aantal saldopunten (104) gescoord bij de gespeelde wedstrijden. ABA 1 is dit zelfs vier keer gelukt en Atlantic Boules 1 drie keer. 

Bekijk hier welke teams alles hebben gewonnen, de koplopers per poule en meer.

Troep in de prullenbak
Ga zorgvuldig om met de clubaccommodatie en laat de baan netjes achter. 
Respect voor alle betrokkenen
Iedereen is welkom in de petanque sport ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur of seksuele geaardheid.

Evaluatie NPC 

Op donderdag 9 februari is een enquête voor evaluatie van de NPC naar alle teamcaptains en de NPC contactpersoon van de vereniging verstuurd. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, vragen wij de teamcaptains de enquête eveneens door te sturen naar teamleden. De resultaten uit de enquête worden teruggekoppeld via het NJBB Nieuwsbouletin, de NLpetanque nieuwbrief en worden eveneens besproken met de verantwoordelijke personen binnen het districtsteam. Wij hopen op jullie medewerking zodat we gezamenlijk de NPC verder kunnen verbeteren.
Verenigingsbesturen kunnen nu al voorstellen voor verandering indienen bij het bondsbureau. De besturen van de verenigingen die (nog) niet hebben meegedaan nodigen wij hierbij nadrukkelijk uit om voorstellen te doen die hun deelname aan de NPC kunnen bevorderen.
Voorstellen tot wijziging van het NPC reglement worden voorgelegd aan de bondsraad van mei 2017. 

Data NPC seizoen 2017/2018

De speeldagen voor het NPC-seizoen van 2017/2018 zijn al bekend en staan in de toernooikalender.

De speeldagen zijn op de nevenstaande zaterdagen: 

 • 30 sep 2017
 • 14 okt 2017
 • 28 okt 2017
 • 11 nov 2017
 • 25 nov 2017
 • 09 dec 2017
 • 16 dec 2017
 • 13 jan 2018
 • 27 jan 2018
 • 17 feb 2018
 • 24 feb 2018
 • 10 mrt 2018
 • 24 mrt 2018
 • 07 apr 2018

Licentiegebruik NPC 

Als je deelneemt aan de NPC heb je een geldige W-licentie nodig. Indien je je W-licentie opzegt, kun je niet meer deelnemen. Dit geldt ook voor leden die in 2016 bij de start van de NPC over een Wedstrijd-licentie beschikten maar de licentie gedowngrade hebben naar een Club-licentie.

Reglement voor de PetanqueSport (RPS) vervangt het ISP per 1 maart 2017

Hier vindt u het reglement voor de petanquesport (RPS), de officiële vertaling van het “Règlement officiels pour le sport de pétanque”. Deze vertaling van de spelregels is gemaakt door de reglementencommissie, en is van dwingende toepassing op alle onder auspiciën van de NJBB gehouden toernooien en competities.

Dit reglement gaat in Nederland in op 1 maart 2017, en vervangt dan zijn voorganger, het internationaal spelreglement petanque (ISP). Voor scheidsrechters en geïnteresseerde spelers is een document dat de verschillen tussen RPS en ISP beschrijft.

In enkele gevallen worden uitzonderingen op dit reglement toegestaan. Deze vindt u in het toernooireglement petanque.

Hoewel de reglementencommissie haar best doet om het origineel zo goed mogelijk te vertalen, blijven er vaak zaken over die voor meerderlei uitleg vatbaar zijn. Daarom heeft zij in het verleden vaak uitspraken gedaan over hoe bepaalde artikelen geïnterpreteerd moeten worden.

Deze interpretatie is te vinden in het RPSPlus, en maakt integraal onderdeel uit van het reglement. Zij dient door scheidsrechters dan ook te worden toegepast als ware het onderdeel van het RPS zelf. Het RPSPlus volgt spoedig.

Alle verenigingen ontvangen zsm een boekje met het RPS.

Bekijk het nieuwe RPS >

Verkorte spelregels petanque

De reglementencommissie heeft een nieuw handig overzicht gemaakt van de Verkorte Spelregels in A4 formaat. De spelregels zijn te bekijken en te downloaden op de website

Inschrijven voor NK's 2017

De NK's voor 2017 staan voor de deur. In het weekend van 22 en 23 april vindt het eerst NK plaats, het NK Tête-à-Tête bij De Gooiers in Loosdrecht. Inmiddels staan alle inschrijfformulieren voor de NK's 2017 op de website. Ze zijn te vinden rechts op de pagina. 

Wil je meedoen?
Geef je dan op bij de secretaris van je verenging.

Ga naar de inschrijfformulieren >
NK Petanque Doubletten 2017
Het NK Doubletten wordt dit jaar gehouden bij D.B.C. Karro-Deux. Op 20 en 21 mei gaan teams strijden om het Nederlands Kampioenschap. D.B.C. Karro-Deux heeft hiervoor een prachtige promotiefilm gemaakt.

Petanque binnen de grens

Robin Johansson training day and trickshots in Boule Petanq
Petanque bij ZAPPsport! Hét kinder-sportprogramma van de AVROTROS, gepresenteerd door Ron Boszhard en Naomi van As. Wat een super sportpromotie! Bekijk de aflevering hier terug.
       
Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2022 *|LIST:COMPANY|*  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Omdat deze nieuwsbrief automatisch wordt verzonden naar secretariaten van verenigingen, verenigingsbestuurders, functionarissen, scheidsrechters en wedstrijdleiders kunnen deze zich niet afmelden. 


Partners in de sport:
     

Email Marketing Powered by Mailchimp