Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque

Lancering NLpetanque nieuwsbrief

We zijn ontzettend verheugd je deze allereerste NLpetanque nieuwsbrief te sturen.
Deze maandelijkse NLpetanque nieuwsbrief bevat sportnieuws, informatie betreffende de organisatie van de sport (o.a. reglementen), informatie over sportevents (EK/WK, Masters, NK’s, NPC) en petanque funfacts.

De redactie doet haar best om een gevarieerde, informatieve en inspirerende nieuwsbrief samen te stellen. Uiteraard zijn tips ter verbetering van harte welkom. Deze kun je mailen naar redactie@njbb.nl.

We wensen je veel leesplezier!
Redactie NLpetanque

NK Tripletten aanstaand weekend

Aanstaand weekend (18 en 19 juni) vind het Nationaal Kampioenschap Tripletten plaats bij PUK Haarlem, v.d. Aartweg 31. Vier categorieën (mannen, vrouwen, junioren en aspiranten) worden tegelijkertijd gespeeld. Waarbij de jeugd alleen op zondag speelt. De categorie pupillen is komen te vervallen in verband met te weinig aanmeldingen. De finalisten in de categorie mannen plaatsen zich automatisch voor de NJBB Masters op 19 en 20 november 2016, gehouden in Nieuwegein. Alle overige categorieën spelen voor de eer.

NK Tripletten live verslag
Het NK kan gevolgd worden met standen en uitslagen na elke ronde via onze website.

Volg het NK Tripletten >

NK Doubletten

Op 21 en 22 mei is het NK Doubletten gespeeld bij PC Oisterwijk.

De uitslag
In de categorie mannen mogen Kees Koogje en Noel Kempeneers (beide spelend bij Les Cailloux in Zeist) zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioenen noemen. Lieke van der Voort (Petangeske – Bergen op Zoom) en Lynsey Bakens (’t Lover – Asten) hebben de titel bij de vrouwen veroverd. Met deze overwinning plaatsen de kampioenen van beide categorieën, mannen en vrouwen, zich voor het WK dat van 13 tot en met 16 april in Gent, België, wordt gespeeld.

Bij de aspiranten en de jeugd wordt om de eer gespeeld. Jobbi Schefferlie (Les Cailloux – Zeist), sinds vorige maand Nederlands Kampioen Tête-à-tête, mag zich nu ook Nederlands Kampioen Doubletten noemen. Samen met zijn teamgenoot Wessel Geertse (Petangeske – Bergen op Zoom) sleepte hij deze titel in de wacht. Sanne van Ieperen (Les Cailloux – Zeist) en Rens Roos (De Blêde Boulers – Mildam) zegevierde in de categorie aspiranten.

Volledige uitslagen van het NK Doubletten >

Ranking NJBB Masters

Op 19 en 20 november worden de NJBB Masters gespeeld in Nieuwegein. Het 2-daags event is een cyclus voor mannentripletten waarvan de winnaar Nederland zal vertegenwoordigen bij het volgende WK- dan wel EK-mannen.
Voor de NJBB Masters worden acht equipes gevormd. Twee door de finalisten van het NK Tripletten en zes door de nummers 1 t/m 6 van de ranglijst. De ranglijst wordt opgemaakt na een kwalificatiecyclus van door het bondsbestuur aangewezen triplettentoernooien. Inmiddels zijn vier van de acht kwalificatie toernooien gespeeld.

Uitslagen en actuele ranking NJBB Masters >

Nieuwe reglementen

Door de bondsvergadering van 28 mei 2016 zijn onderstaande reglementen vastgesteld die op 1 juli in werking treden. Op evenementen die voor 1 juli hebben plaatsgevonden of nog moeten plaatsvinden is het reglement van kracht, wat begin dit jaar is opgesteld door het bondsbestuur en later is vastgesteld door de bondsraad. 

Doe mee!

Op 1 oktober 2016 start de Nationale Petanque Competitie. Inmiddels hebben zich al 86 teams voor de 4e divisie aangemeld! Na 30 juni wordt bepaald welke teams in de 4e divisie zullen deelnemen en welke doorschuiven naar de 5e divisie. Het uitgangspunt hierbij is deelname van zoveel mogelijk verenigingen in de 4e divisie. Dus aanmelden voor de 4e divisie en lager kan nog steeds!!  
Doe mee en meld je voor 30 juni aan via de secretaris van je vereniging. 
Meer informatie vind je op onze website.

Enkele quotes van deelnemers aan de pilot

"Het aantal speeldagen heeft voor een enorm teamgevoel gezorgd. Je moet t met z'n allen doen."

"De combinatie van doubletten en tripletten, maakt het een tactische en uitdagende competitie."

"Het is leuk om je vereniging te vertegenwoordigen en nieuwe verenigingen te leren kennen."

"Door de verschillende divisies speel je tegen een gelijkwaardige tegenstander."

"De mogelijkheid om af te wijken van de richtspeeldag geeft ons flexibiliteit."

"Het is fijn dat de reisafstand bij de poule-indeling zo klein mogelijk gehouden wordt."

Aan de NPC kunnen spelers deelnemen die in het bezit zijn van een Wedstrijd-licentie. Om deelname aan de NPC te stimuleren voor spelers met een Club-licentie kun je vanaf 1 juli je licentie eenmalig door je vereniging voor het gereduceerde tarief van €9,75 laten upgraden.

Petanque over de grens

Petanque in the USA: Leuk promofilmpje van de Amerikaanse petanque federatie.
Rectificatie:
Het Pareltoernooi in het centrum van Oisterwijk vind plaats op zondag 28 augustus en niet op 25 augustus zoals in Petanque 88 stond vermeld. 
       
Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2016 NJBB  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Omdat deze nieuwsbrief automatisch wordt verzonden naar secretariaten van verenigingen, verenigingsbestuurders, functionarissen, scheidsrechters en wedstrijdleiders kunnen deze zich niet afmelden. 


Partners in de sport:
           

Email Marketing Powered by MailChimp