Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque

Overweldigend aantal inschrijvingen! 

Op 1 oktober 2016 start de Nationale Petanque Competitie. Op 30 juni sloot de inschrijfperiode voor deelname seizoen 2016/2017. Het aantal teams dat zich heeft aangemeld is werkelijk overweldigend.
In totaal doen 113 verenigingen mee met 307 teams. De teams zijn verdeeld over: topdivisie (8 teams), 2e divisie (16 teams), 3e divisie (32 teams), 4e divisie (64 teams), 5e divisie (128 teams) en 6e divisie (59 teams). Momenteel is de toernooicommissie druk bezig om een goede indeling te maken.
Om de poule-indeling in de 4e divisie zo divers mogelijk te maken en iedere vereniging een kans te geven, heeft de toernooicommissie voorgenomen om van iedere vereniging minimaal 1 team in de divisie te plaatsen. Helaas ziet het er niet naar uit dat dit voor iedere vereniging gaat lukken. Ook wil de toernooicommissie de reisafstand voor iedereen zo positief mogelijk maken, hierdoor kan het aantal teams in de 5e en 6e divisie nog wijzigen.
Hierover binnenkort meer nieuws. 

Een fantastisch resultaat!

Aan de NPC kunnen spelers deelnemen die in het bezit zijn van een Wedstrijd-licentie. Om deelname aan de NPC te stimuleren voor spelers met een Club-licentie, kun je vanaf 1 juli je licentie eenmalig door je vereniging voor het gereduceerde tarief van €9,75 laten upgraden.

NK Mix

Op 16 en 17 juli is het NK Mix gespeeld bij JBC 't Zwijntje in Apeldoorn.

De uitslag
Broer en zus, Kees en Josefien Koogje (ABA - Rijswijk en Les Cailloux – Zeist), mogen zich Nationaal kampioen noemen. Voor broer Kees is dit de vierde kampioenstitel dit jaar. Eerder won hij het NK Tête-à-tête, het NK Doubletten en het NK Tripletten. Het is voor Kees de zesde keer dat hij het NK Mix wint. Broer en zus hebben bij elkaar opgeteld al 15 keer een kampioenstitel bemachtigd. Dit was echter pas de eerste keer dat zij samen speelden.

Finale-overzicht van het NK Mix >

EK Beloften 2016: selectie bekend

Van 30 september tot en met 2 oktober vinden 3 Europese kampioenschappen tegelijkertijd plaats; het EK voor beloften mannen, beloften vrouwen en Precisieschieten.
De kampioenschappen vinden dit jaar plaats in Torrelavega (Spanje) en worden dan ook georganiseerd door de Spaanse federatie in samenwerking met de CEP.

Selectie beloften
Voor Nederland zullen uitkomen bij Beloften mannen: Charles Gelijn, Mario Blom, Elior van Klaveren en Milan Saunier onder leiding van Fred Lagerwaard als coach. Bij de vrouwen zullen deelnemen: Ellen Walrave, Elke van de Linden, Chantal Moors en Yannieke Baks met Huub van den Broek als coach.

Precisieschieten
Voor het Europese kampioenschap precisieschieten zal Mario Blom het opnemen bij de mannen en Ellen Walrave bij de vrouwen.

Hoofd van de delegatie is Toon van Alebeek.

Jeugdselectie naar:
Internationaal Jeunes Frasnes-lez-Anvaing 2016

Op 15, 16 en 17 juli vond het Internationaal Jeunes Frasnes-lez-Anvaing plaats. Dit is een jaarlijks toernooi waarbij de deelnemers om de eer strijden. Het toernooi begon met het defilé van alle federaties. Naast Nederland waren de deelnemers: Engeland, Zwitserland, Vlaanderen, Wallonië, België Nationaal en Comité Du Nord. In totaal 10 teams, verdeeld over 2 poules van 5. Voor Nederland kwamen uit: Martijn Moors, Colin Brinkman, Gideon Schreeuwen, onder leiding van coach Joop Pols (Team 1). Team 2 werd gevormd door: Marsha Nuijten, Lotte van Bergenhenegouwen, Jobbi Schefferlie, onder leiding van coach Christian Saurel.
Hoewel de Nederlandse teams niet hoog zijn geëindigd was het een leuk en leerzaam weekend voor de jeugd. 

Petanque over de grens

Pétanque - "Rapid Boule" published in France 10.3.2016
Rapid Boule, maar een klein beetje anders dan normaal petanque. 
Meer snelheid, gemakkelijk en leuk!
Dit filmpje is op 10 maart dit jaar vanuit Frankrijk gepubliceerd. 

Eigen toernooi onder de aandacht brengen

Plaats een event in de toernooikalender van het komende bondsblad. Voor 25 euro komt jouw toernooi onder de aandacht van alle petanque-spelers in Nederland. In het komende bondsblad kunnen activiteiten geplaatst worden die plaatsvinden tussen 10 september 2016 en 1 januari 2017.
Het eerstvolgende bondsblad verschijnt rond 9 september.
Neem contact op voor plaatsing.
Doorgeven kan tot 20 augustus 2016.
       
Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2016 NJBB  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Omdat deze nieuwsbrief automatisch wordt verzonden naar secretariaten van verenigingen, verenigingsbestuurders, functionarissen, scheidsrechters en wedstrijdleiders kunnen deze zich niet afmelden. 


Partners in de sport:
           

Email Marketing Powered by MailChimp