Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque

NPC, de tussenstand

Afgelopen zaterdag, 12 november, is speelronde 4 van de NPC gespeeld. De statistieken van de 1e vier ronden: 

  • Gespeeld zijn 3680 partijen, verdeeld over 460 wedstrijden. 920 tripletten en 2760 doubletten partijen. 
  • Les Cailloux is met tien deelnemende teams het best vertegenwoordigd, gevolgd door JBC Plop (negen teams), Boules de Boeuf (acht teams) en Cloeck & Moedigh (zeven teams).
  • Van de 113 deelnemende verenigingen hebben maar liefst 82 vereniging twee teams of meer opgegeven. 
  • 23 teams hebbent tot nu toe alles gewonnen. Drie teams van Cloeck & Moedigh (team 1,3 en 4) en twee teams van Randenbroek (3 en 4).
  • 55 teams zijn nog ongeslagen, waarvan vijf teams van Les Cailloux (1, 2, 5, 6 en 8).
  • Ongeslagen verenigingen zijn Les Pointeurs (met vier teams) en Les Taxateurs (met drie teams). 
  • 16 teams hebben het maximaal aantal saldopunten (104) gescoord bij de gespeelde wedstrijden. ABA 1 heeft zelfs drie keer het maximaal aantal saldo punten bereikt en Atlantic Boules 1 twee keer.

Bekijk hier welk team alles heeft gewonnen, de koplopers per divisie en meer.

Eerlijk spel
Speel volgens de regels en toon waardering voor de scheidsrechters en wedstrijdleiders.
Promoot de sport petanque 
Alcohol? Na afloop van de wedstrijddag. Dus niet tijdens en tussen de wedstrijden.
 

LET OP! Nieuwe wedstrijdformulieren 
Elke vrijdagmiddag wordt een nieuwe versie van het opstelling (formulier 1 en 2) en het digitale wedstrijdformulier (formulier 4) online gezet. Hierin zijn de laatste spelerswijzigingen opgenomen. De formulieren zijn te vinden op de website, rechts bovenaan de pagina van je poule. 
Let ook nog even op het goed invullen van het wedstrijd- en licentienummer. Het wedstrijdnummer is te vinden in het speelschema van je poule op www.nlpetanque.nl. De teamcaptains zijn verantwoordelijk voor het controleren van de licenties.
In de handleiding staat een stapsgewijze uitleg voor het gebruik van het formulier. 

Tip!
Het komt voor dat tijdens een speelronde dezelfde teams tegen elkaar spelen. Daag jezelf uit en ga een andere combinatie aan. Dat maakt de wedstrijd spannender en voor iedereen leuker. 

Zelf beslissen over jouw toekomst? 

Als het over de toekomst van de sport gaat, wie kan dan beter beslissen dan jij, sporter. Jij weet immers het beste wat er speelt op en rond de baan.

De bondsraad bestaat uit 21 personen. Op dit moment hebben zich 12 personen kandidaat gesteld. De NJBB is dringend op zoek naar meer kandidaten voor de bondsraad. 
De bondsraad is het hoogste orgaan van de NJBB en stelt het beleid vast, bewaakt de koers en toetst de uitvoering van het beleid. Om tot een evenwichtige samenstelling te komen in de bondsraad, ben ook jij interessant als kandidaat voor de bondsraad. Als bondsraadlid bezoek je 2x per jaar de bondsraad (Nieuwegein), 1x per jaar het strategisch beraad (Nieuwegein) en 1x per jaar een ledenraadpleging in je district. Deze tijdsinvestering incl. het doorlezen van stukken bedraagt +/- 40 uur op jaarbasis.

Interesse?
Overleg dit met het bestuur van je vereniging, want per vereniging kan maar 1 kandidaat in de bondsraad worden gekozen. Meld je aan voor 30 november en stuur een mail naar njbb@webelect.nl.

Ik stel me kandidaat

Meer informatie over het functieprofiel en het verkiezingsreglement is te vinden op de website. Lees meer over de bondsraad nieuwe stijl in de laatste editie van Petanque, pg 18 en 19.

Wie gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het EK in Frankrijk 2017?

Aanstaand weekend (19 en 20 november) worden de NJBB Masters gespeeld bij SPNN in Nieuwegein. Benieuwd wie er deelnemen? Je leest het hier. De winnaars plaatsen zich voor het EK Mannen tripletten volgend jaar, 22 t/m 24 september in St. Pierre les Elbeuf (Frankrijk). 

De internationale agenda

WK Madagaskar - 1 t/m 4 december
Het Wereld Kampioenschap petanque vindt deze keer plaats in Madagaskar. De Nederlandse eer wordt verdedigd door: Joey van Doorn, Tom van der Voort, Edward Vinke en Wietse van Keulen. Veel succes heren!

Eurocup - 9 t/m 11 december
Op het Europees Kampioenschap voor clubteams in Borås (Zweden) gaat PUK Haarlem de eer van Nederland verdedigen. Het programma van het weekend is al bekend en staat ook op de website.

EK nieuws

 

Nederlands team sleept EK-titel petanque in de wacht

Bij het Europees Kampioenschap petanque voor veteranen zijn de Nederlandse mannen als eerste geëindigd. Het team bestaande uit Bert van Dijk (PU Badhoevedorp), Henry Calvetti (PU Kennemerland), Martin Bakker (Le Biberon) en Rajen Koebeer (PU Badhoevedorp) is het allereerste Nederlandse team wat ooit een Europees kampioenschap petanque in teamverband wint. Onder leiding van Meep Poel won Nederland de finale tegen Luxemburg met 13-2. Het kampioenschap vond van 18 tot en met 20 oktober plaats in Monaco.
 

Nederlandse junioren stranden in kwartfinale EK

Van 28 t/m 30 oktober 2016 vond het Europees Kampioenschap Junioren plaats in Monaco. Het is de Nederlandse selectie niet gelukt om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Roby van Rooijen, Niels Saurel, Valentino Peeters en Wessel Geertse onder leiding van Toon van Alebeek en Fred Lagewaard, mochten Nederland vertegenwoordigen. Bij de Coupe des Nations wordt Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld door Hongarije. Luxemburg wint de finale van het troosttoernooi van Oostenrijk.
In het hoofdtoernooi wint Frankrijk de finale van België met 13-11 en mag zich Europees kampioen noemen.

Valentino Peeters vertegenwoordigt Nederland bij het EK Precisieschieten en eindigt op de 16e plaats. Wederom gaat Frankrijk hier met de eer vandoor. 
 

EK Tête-à-tête: geen podiumplaats voor Nederland 

Het EK Tête-à-tête werd van 4 – 6 november gespeeld in Halmstad, Zweden. Voor Nederland kwamen Kees Koogje (ABA) en Sandy Rikkers (Les Cailloux) uit. Kees Koogje werd uitgeschakeld door finalist Zwitserland in de kwartfinale. Sandy Rikkers haalde de kwartfinale niet door verlies van thuisland Zweden. De titel van Europees kampioen ging bij de mannen naar Henri Lacroix (Frankrijk) en bij de vrouwen naar Yolanda Matarranz (Spanje).

- advertentie -

Wil jij het allerbeste van onze sport 'live' meemaken? Ga dan mee naar het WK in Gent!

Speciaal voor leden van de NJBB biedt Championship Travel de mogelijkheid om met je vereniging of petanque-vriendengroep af te reizen naar het WK voor een unieke ervaring.

Championship Travel is een jonge, innovatieve sportreisorganisatie die het voor (sport)verenigingen en groepen sportliefhebbers mogelijk maakt om sport op een andere, vernieuwende wijze te beleven. Niet de standaard pakketreizen, maar op maat gemaakte en betaalbare reizen. 

Championship Travel heeft voor jou en jouw vereniging een aantal bijzondere opties geselecteerd: Buiten het bezoeken van het WK kun je kiezen voor een clinic van Extreme Petanque, een rondleiding door een bierbrouwerij of chocoladefabriek en nog veel meer. Je kiest zelf wat je wilt laten verzorgen. Vervoer, hotel, clinic, rondleidingen of een compleet pakket: echt alles is mogelijk!

Wil jij met jouw groep of vereniging dit fantastische evenement live meemaken?

Neem dan voor 21 december contact op met Championship Travel via info@championshiptravel.nl.

De organisatie neemt vervolgens contact met jou op over de verdere invulling van deze trip.

Kijk voor meer info op www.championshiptravel.nl

Unieke ervaring? ja graag!

Petanque over de grens

Het swingende promotiefilmpje voor het WK in Madagaskar.
       
Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2016 NJBB  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Omdat deze nieuwsbrief automatisch wordt verzonden naar secretariaten van verenigingen, verenigingsbestuurders, functionarissen, scheidsrechters en wedstrijdleiders kunnen deze zich niet afmelden. 


Partners in de sport:
           

Email Marketing Powered by Mailchimp