Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque

Wordt 2017 ook een prachtig petanque jaar?

2016 is bijna voorbij. We blikken terug op een mooi jaar met de officiële start van de NPC. We hebben kunnen genieten van vele toernooien, competities, NK's, EK's, EuroCup en het WK in Madagaskar. Met als hoogtepunt het behalen van de Europese titel door de veteranen. 

2017
Wie zijn de poulewinnaars van de NPC? Wie mag zich Nederlands kampioen noemen? Wie winnen de nieuwe districtscompetities? Wordt Nederland weer Europees kampioen? Over een jaar weten we het.

Bedankt!
Graag bedanken we ook via deze weg alle vrijwilligers die zich het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet en hun passie voor petanque hebben omgezet in actie. Want zonder jullie is er geen NPC, NK, districtscompetities en meer.

2017 wordt een jaar vol nieuwe uitdagingen. Wij hebben er zin in en gaan er helemaal voor. Onze wens is om dat weer met z'n allen te doen.  

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een sportief, gezond en prettig petanque 2017!  

Bondsbestuur: Sjoerd, Jan-Willem, Ton, Hetty en Floris
Bondsbureau: Twan, Carlijn, Miranda, Eric en Laura

NPC, de tussenstand

Inmiddels is speelronde 6 van de NPC gespeeld. Op 14 januari gaat de NPC weer verder. De statistieken van de 1e zes ronden: 

  • Gespeeld zijn 5520 partijen, verdeeld over 690 wedstrijden1380 tripletten en 4140 doubletten partijen. 
  • Les Cailloux is met tien deelnemende teams het best vertegenwoordigd, gevolgd door JBC Plop (negen teams), Boules de Boeuf (acht teams) en Cloeck & Moedigh (zeven teams).
  • Van de 113 deelnemende verenigingen hebben maar liefst 82 vereniging twee teams of meer opgegeven. 
  • 10 teams hebbent tot nu toe alles gewonnen. Twee teams van Cloeck & Moedigh (team 3 en 4).
  • 44 teams zijn nog ongeslagen en zelfs drie verenigingen met drie teams: Les Cailloux (team 1, 2 en 6), Les Pointeurs (team 1, 3 en 4) en Cloeck & Moedigh (team 1, 3 en 4). 
  • Er zijn geen ongeslagen verenigingen meer. 
  • 23 teams hebben het maximaal aantal saldopunten (104) gescoord bij de gespeelde wedstrijden. ABA 1 zelfs drie keer. Atlantic Boules 1 en 't Lover 1 hebben beide tweemaal het maximaal aantal saldopunten gescoord.

Bekijk hier welke teams alles hebben gewonnen, de koplopers per poule en meer.

Sportief spel en positieve sfeer.
Een compliment geven voor een goede bal (van je tegenstander) is heel normaal. Elkaar aanspreken op ongewenst gedrag ook.
Respect voor alle betrokkenen 
Iedereen is welkom in de petanque sport ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur of seksuele geaardheid.

LET OP! Nieuwe wedstrijdformulieren 
Elke vrijdagmiddag wordt een nieuwe versie van het opstelling (formulier 1 en 2) en het digitale wedstrijdformulier (formulier 4) online gezet. Hierin zijn de laatste spelerswijzigingen opgenomen. De formulieren zijn te vinden op de website, rechts bovenaan de pagina van je poule. 
Let ook nog even op het goed invullen van het wedstrijd- en licentienummer. Het wedstrijdnummer is te vinden in het speelschema van je poule op www.nlpetanque.nl. De teamcaptains zijn verantwoordelijk voor het controleren van de licenties.
In de handleiding staat een stapsgewijze uitleg voor het gebruik van het formulier. 

Tip!
Het komt voor dat tijdens een speelronde dezelfde doubletten tegen elkaar spelen. Daag jezelf uit en ga een andere combinatie aan. Dat maakt de wedstrijd spannender en voor iedereen leuker. 

De Nederlandse kampioenen precisieschieten

Tijdens het NK precisieschieten afgelopen weekend zijn 3 nieuwe Nederlandse kampioenen bekend geworden. 
Joey van Doorn mag zich Nederlands Kampioen bij de mannen noemen. Hij verslaat Christian Saurel in de finale met 32 – 17. Op de derde plaats eindigen Marco Zeitzen en Dennis van Lent. Bij de dames verovert Ellen Walrave de titel. Ze wint de finale van Lieke van der Voort. Connie Smithuis-Van Eersel en Ria Bronsema delen de derde plaats.Valentino Peeters blijft Roby van Rooijen voor bij de jeugd. Hij verslaat haar in de finale met 29 – 20. De derde plaats bij de jeugd wordt gegeven aan Wessel Geertse en Martijn Moors.

De complete uitslag staat op de website. 

Wie gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het EK in Frankrijk 2017?

Kees Koogje, Noël Kempeneers, Essa Agzoul en Mark Wildeboer van ABA en Les Cailloux hebben op 20 november de finale van de NJBB Masters gewonnen. Zij hebben zich geplaatst voor het EK Mannen tripletten volgend jaar, 22 t/m 24 september in St. Pierre les Elbeuf (Frankrijk).

De complete uitslag van de masters staat op de website

Host land Madagaskar wereldkampioen 

Joey van Doorn, Tom van der Voort, Edward Vinke en Wietse van Keulen o.l.v. Toon van Alebeek hebben een plaats in de 8e finale weten te veroveren tijdens het WK. Dat vond plaats van 1 t/m 4 december in Madagaskar. In de 8e finale treffen ze een sterk Congo en Nederland verliest met 13 - 5. Madagaskar verslaat Benin in de finale met 13 - 5 en is wereldkampioen. Frankrijk en België belanden op een gedeelde derde plaats. 
De complete uitslag van het WK, inclusief precisieschieten en Coupe des nations, is te vinden op de website.

Dankzij vlogger Tom van der Voort hebben we het WK goed kunnen volgen. Heb je ze gemist? Geen probleem. Alle vlogs zijn te vinden op ons Youtube kanaal inclusief het tot nu toe missende einde.

EuroCup 2016 gaat naar België

PUK Haarlem heeft de 7e plaats behaald tijdens de finales van de EuroCup. De EuroCup vond plaats van 9 t/m 11 december in Borås (Zweden). 
PUK verliest 5-0 van Frankrijk en eindigt 4e in de poule. België wordt 1e, Frankrijk 2e en Monaco eindigt als 3e in poule 1. In de tweede poule is een verrassende eindrangschikking te vinden. Italië eindigt als 4e, Luxemburg 3e, Denemarken 2e en Zwitserland eindigt bovenaan de poule.
In de finale wint Pachy (Waterloo - België) van La Ronde (Metz - Frankrijk). 

Wanneer zijn de EK's in 2017 en 2018?

De CEP heeft een aantal kampioenschappen vastgesteld voor 2017 en 2018. We hebben ze op de website geplaatst.

naar de agenda

Petanque over de grens

DAG 1 - VLOG WK petanque Madagaskar
VLOG van Tom van der Voort. Dag 1 van het WK in Madagaskar, 1 t/m 4 december. De andere vlogs staan op ons Youtube kanaal
       
Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2016 NJBB  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Omdat deze nieuwsbrief automatisch wordt verzonden naar secretariaten van verenigingen, verenigingsbestuurders, functionarissen, scheidsrechters en wedstrijdleiders kunnen deze zich niet afmelden. 


Partners in de sport:
           

Email Marketing Powered by Mailchimp