Copy
Nieuwsbrief over de sport petanque
Extra editie - maart 2020

Met in deze nieuwsbrief:
• Bericht van de voorzitter
• Gevolgen uitbraak coronavirus voor sportaanbod
• Aparte pagina met alle updates over het coronavirus
• Sporters voor elkaar
• Save the date! 2020/2021
• Boules at home, hoe blijf jij in beweging?
Bericht van de voorzitter

Beste leden van de NJBB,

We zijn samen in een onwerkelijke situatie terecht gekomen en staan met elkaar voor een zware opdracht, die offers van ons vraagt. Deze uitzonderlijke tijd vraagt om ingrijpende maatregelen, waarvoor het kabinet en vele deskundigen haar verantwoordelijkheid nemen en dat ook terecht van ons vraagt.

Waarschijnlijk zal deze spannende en onzekere tijd nog wel even aanhouden en komen er nieuwe maatregelen. Dit zal van dag tot dag worden bekeken en zullen wij ook op de voet volgen, zodat we u kunnen blijven informeren, adviseren en ondersteunen. Wij staan hiervoor dagelijks in contact met de organisaties en instanties die ons daarbij kunnen helpen en onze input en vragen weer verder brengen.

Daarom wil ik u laten weten dat de NJBB organisatie ‘van huis uit’ doorwerkt en bereikbaar is voor uw vragen en uw input graag ontvangt. Kennis en ervaringen delen, creativiteit en samenwerken is nu van het grootste belang. Er is gelukkig veel solidariteit en saamhorigheid en dat is ook hard nodig de komende tijd. Laat ons weten waar u tegen aan loopt. Ook als u creatieve ideeën heeft die anderen ook weer verder kunnen helpen. Want naast dat dit spannende tijden zijn, zijn dit ook verbroederende tijden.

Lees het hele bericht van voorzitter Lieke Vogels >
Gevolgen uitbraak coronavirus voor sportaanbod NJBB
Op maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen zijn erop gericht de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn. De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot 1 juni, hebben de regering en het RIVM bekend gemaakt.

Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk van toepassing was, verdwijnt. De afgelopen dagen is gebleken dat deze maatregelen door het kabinet, niet bedoeld zijn voor alle (sport)evenementen. Het bondsbestuur heeft echter besloten om alle bijeenkomsten en wedstrijden tot 1 juni af te gelasten. De verenigingen worden dan ook ten zeerste aanbevolen om de accommodatie te sluiten tot 1 juni 2020.

De verschillende gevolgen die dit heeft, worden toegelicht door op de button hieronder te klikken.

Lees de gevolgen voor de petanquesport hier >
Aparte pagina met alle updates over het coronavirus
De gevolgen van het coronavirus zijn wekelijks, soms dagelijks merkbaar. Die komen voort uit maatregelen die het kabinet treft om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Naast het dagelijks leven dat hierdoor bijna volledig stilligt, heeft dat vanzelfsprekend ook gevolgen voor (niet sportieve) bijeenkomsten gerelateerd aan onze sport. 

Om al het nieuws gecentreerd te houden, is er een speciale pagina op NJBB.nl en NLpetanque ingericht, waarop in chronologische volgorde (van nieuw naar oud) updates worden geplaatst. Heb je vragen over de gevolgen van het coronavirus voor jou of jouw vereniging, kijk dan altijd eerst op die pagina. Mocht je daarna nog aanvullende vragen hebben, neem dan contact op met het bondsbureau. 
Klik hier om naar de speciale coronaviruspagina te gaan >
Sporters voor elkaar tegen sociaal isolement en eenzaamheid

Mis jij de sociale contacten op de vereniging en/of club ook zo? Meld je dan aan om in contact te komen met anderen die ook thuis zitten en hun sport niet kunnen beoefenen!

Alle wedstrijden en competities liggen stil. Dit betekent nogal wat voor al die mensen die wekelijks betrokken en actief zijn. Niet alleen de spelers en locaties zelf, maar ook de duizenden vrijwilligers hebben nu even geen mogelijkheid om hun zo geliefde hobby uit te oefenen. 

Gevolg daarvan is dat de vele tienduizenden spelers niet meer hun wekelijkse ontmoeting met hun vrienden en sportmaten hebben en veel minder contact hebben met soortgenoten. Sociaal isolement en eenzaamheid dreigt te ontstaan. 

De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond) en NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) slaan de handen ineen om sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen. 

Meld je hier aan voor Sporters Voor Elkaar >

Save the date! 2020/2021

Zoals je al eerder hierboven hebt kunnen lezen, kunnen niet alle NK's dit jaar plaatsvinden in verband met de uitbraak van het coronavirus. Daarnaast zijn er enkele nieuwe data vastgesteld voor bepaalde NK's. Noteer ze in je agenda:

NK's 2020
11 & 12 juli           - NK Doubletten                - PC Oisterwijk
14 & 15 november - NK Tripletten                  - Maboul
19 & 20 december - Finaleweekend Masters    - Nog niet bekend
 

Boules at home, hoe blijf jij in beweging? Deel je video! 
 

#BoulesAtHome 🏡

Hoe blijf jij thuis in beweging? Boulesbaas daagt je uit om een creatieve manier te verzinnen om ook thuis nog te kunnen boulen. Deel je video met #BoulesAtHome 🎥 Succes!

Ook deze nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan!
Copyright © 2020 NJBB  
Alle rechten voorbehouden.Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.

Partners in de sport:
     

Email Marketing Powered by Mailchimp