Copy
Intentioner och kurser 2016
Läs brevet i din webbläsare

Hoppas 2016 har börjat bra!

Just nu är ju tid för årskrönikor, summeringar etc. Jag har i dagarna ägnat en hel del eftertanke till vad jag vill satsa min kraft på under året som kommer och vilka ord som ska få ge rubrik åt det. Mitt ord för året är ENERGI - Energi som får flöda fritt, i sin egen takt och balans.

Nu vill jag sätta en intention för 2016 – metodutveckling av BK i Aktivitet. Det vill jag göra tillsammans med Dig och vår nystartade Expertgrupp

För levande utveckling krävs viss kontinuitet, inspiration och möten mellan människor. Vi har mycket på gång och både nya kurser och fina kursplatser ska utforskas. Vi har en intention att förstärka utvecklingen av de inneboende resurserna med hjälp av miljöer som gynnar oss som människor – naturnära, vackra och levande! Jag hoppas möta just Dig i någon eller flera av kurserna jag kommer hålla under året; Vårens stora kurs hålls på Öland – jag ser fram emot en vecka i vårsolen på strandängarna. Kanske ser vi de första orkideerna slå ut och vårfåglarna anlända? Den tidiga hösten avnjuter vi tillsammans på Flämslätt, Västergötland där vi fokuserar på Fördjupningskurs och vid Helgasjöns strand, Växjö hålls Endagskurser.
Läs mer om Grundkursen på Öland

Du har väl hört om premiären av Fördjupningskursen – årets största nyhet i kursutbudet!
 Men har Du inte gått Grundkursen ännu finns det ju fortfarande möjlighet att hinna med tåget – tänk Dig en vårvecka på Öland och en höstvecka på Flämslätt, kan det bli bättre ;-)

Nu börjar det bli hög tid att anmäla sig till de längre kurserna; Grundkurs på Öland och Fördjupningskurs på Flämslätt.  Tänk på simultaneffekten, om ni är flera från samma arbetsplats är det alltid lättare att införa ett nytt arbetssätt när ni är åter på hemmaplan, 1+1=3. Dessutom får arbetsterapeut och fysioterapeut från samma ställe förtur till platserna  ;-) Om du inte har helt klart med betalning etc från din arbetsgivare så hör av dig ändå med en intresseanmälan! Det hjälper oss i planeringen, även om din plats i kön inte kan säkerställas förrän vi fått in din definitiva anmälan.

Tanken är att det ska finnas viss kontinuitet i utbudet av Endagskurser. Kurser med syfte att både tjäna som introduktion och fördjupning, helt enkelt en övningsdag där vi utgår ifrån precis där Du är i Din process. I nuläget är ett par kursdagar under våren beställda av specifika arbetsplatser, men jag räknar också med möjligheten att hinna med en kurs i Växjö i mitten av mars. 


Samtidigt som intentionerna för 2016 har sats har jag haft tillfälle att reflektera över året som gått. Under hösten har jag dels haft en lyckad Endagskurs här i Växjö vilken gjorde mig sugen på att ha fler i samma tema, så för dig som inte var med då kommer nya chanser och Du är alltid välkommen tillbaka hur många gånger som helst! Dessutom har jag haft 10 tillfällen med öppna klasser i ”Aktivitetsbalans – kroppsmedvetandeträning för Dig i Din vardag” på den yogastudio där jag själv tränar. Att få möjlighet att förena yogans grunder med min kunskap om Aktivitet, Basal Kroppskännedom, mindfulness och meditation har varit väldigt givande.  Tack Linda för den möjligheten! Vi får se när det blir dags för regelbundna klasser igen, men 2016 blir det fokus på kurser istället.
 
En stor förändring för mig under 2016 är att Anna Sannum Karlsson inte har möjlighet att hålla kurser tillsammans med mig i BK i Aktivitet utan det blir andra lösningar framöver.  Stort TACK Anna för det lärorika och utvecklande samarbete vi har haft! Jag hoppas det inte dröjer så länge innan vi har möjlighet att återuppta det igen <3 Så istället blir det min handledare och guru som nu får assistera mig :-) nämligen Ingrid Olsson Nordgren som kommer några dagar till Öland och hela veckan på Flämslätt.

Sen något helt annat, men som ändå gynnar min aktivitetsbalans ;-) Senaste månaderna har vi här hemma haft möjligheten att följa naturens under! Vi har fått se sex nya individer komma till jorden – 6 undulatungar har fötts i holken i vårt kök! Att se djurens instinkter ta vid, där hona och hane vet pecis vad som krävs för att bli mor och far utan någon som helst föräldrautbildning, är det kanske som när vi försöker lyssna på och följa vårt hjärta?


Så här ser min planering och intention ut för delar av årets BK i Aktivitet. Hur ser din ut? Vilka kurser bokar du in i kalendern?

Kolla in hemsidan, gilla fb-sidan och hör gärna av Dig! Dela gärna med dig av det här nyhetsbrevet till alla du tror kan vara intresserade! De har möjlighet att fortsätta prenumerera på dem genom att skriva i sin mailadress längst ned på startsidan på aktivitetsbalans.se. Jag skulle bli mycket glad om du vill återkomma till mig med tankar, idéer, kommentarer eller vad som ligger överst i ditt hjärta just nu! Gör det den väg du tycker är lättast; via fb, mail eller som kommentar på hemsidan. Jag ser fram emot att höra från just Dig!
Eller så har Du kanske inte fått Nyhetsbrevet ”direkt” utan vidarebefordrat av någon? För att försäkra dig om att få nästa Nyhetsbrev så klicka in på länken eller så hittar du den längst ned på hemsidans startsida.

Nu hoppas jag på en riktigt härlig vinter innan vårens värmande strålar förhoppningsvis når oss på Öland!
Varma hälsningar Pernilla Sporre, Aktivitetsbalans för Dig

 

Copyright © 2016 Aktivitetsbalans för Dig, All rights reserved.


Vill du ändra hur du tar emot de här nyhetsbreven?
Uppdatera din profil  Avprenumerera

Email Marketing Powered by Mailchimp