Copy
 

2016... Het jaar van de BON Plant

                                       
                             Januari 2016
   
 

Bron: KAS TuinbouwCommunicatie:

Eerste BON planten dit jaar in supermarkten

Begin van dit jaar worden de eerste 'BON planten' (dat staat voor ‘Benefits of Nature’ planten) verkocht in zo’n vijftig supermarkten in België en Frankrijk. Dit vertelt Henri Potze, directeur van de stichting Benefits of Nature in het magazine KAS 'Energie' over de eerste, spannende pilot. 

> Lees meer

       
   
 

Growing together towards a better future!

Als veredelaar en vermeerderaar van uitgangsmateriaal nemen wij als Florensis onze milieu- en sociale verantwoordelijkheid uitermate serieus. Doordat wij ons als Founding Father verbinden aan Benefits of Nature, willen wij onze ambities ten aanzien van duurzaamheid verder versterken. Met de onderschrijving van het BON initiatief om de sector verder te verduurzamen, onderscheidt Florensis zich in de markt. 
 
Sinds 2014 hebben wij grote stappen gemaakt met ons duurzaamheidsbeleid, waarmee wij de klanten en de markt goed kunnen bedienen. Met BON kunnen wij onze processen nog inzichtelijker en transparanter maken. Bovendien is het (op termijn) mogelijk om onze CO2 footprint te meten.  
 
Wij geloven dat dit de toekomst heeft en werken graag mee aan de ontwikkeling van een standaard voor onze sector!

> Lees hier meer over Florensis

       
   
 

Eerste BON Concept is een feit

Het eerste unieke duurzame BON Concept is tot stand gekomen in co-creatie tussen de volgende 8 partijen: Benefits of Nature, Chrysal, Desch Plantpak, Floramedia, FlowerWatch, Grinzz, Imagro en VDE Plant. Van al deze bedrijven is door ons de milieu-impact (footprint) gemeten. Het totale concept bestaat uit een plant, Aqua Pad, bio-pot, tray en display.

> Lees hier meer over dit BON Concept
> Concept presentatie Desch Plantpak uitgave herfst/winter 2016
 

       
   
 

Doorontwikkeling footprintberekening

Vorig jaar hebben wij in samenwerking met WUR/LEI een voorstel voor publiek/private samenwerking ingediend bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Wij zijn erg blij om te melden dat de projectaanvraag positief is gehonoreerd waardoor er publieke gelden vrijkomen om verder onderzoek te verrichten.

> Lees meer

       
   
 

Frank van der Windt sluit zich aan als BON Connector voor de AGF-sector

Sinds eind 2015 versterkt Frank ons team als Connector. Met zijn kennis en ervaring in de AGF zal hij, als jonge ondernemer, voor ons een waardevolle bijdrage leveren om ook de AGF sector te verduurzamen.

 > Lees hier meer over Frank van der Windt

       
   
 

Leo Swart is onze nieuwe BON Connector

De kersverse ondernemer en co-creatie ervaringsdeskundige Leo Swart mogen wij verwelkomen als Connector bij Benefits of Nature.

> Lees hier meer over Leo Swart

       
 
afmelden | contact | www.benefitsofnature.eu