Copy
Nieuwsbrief vv Middelstum
Bekijk in je browser
Nieuwsbrief 6 borduurt nog even voort op de opening van de Hippolytushal. Zorgt het voor positieve vibes binnen onze club?

Hippolytushal

Hij doet al bijna weer vertrouwd aan, onze fraaie Hippolytushal. Het was voor alle sporters, vrijwilligers, supporters en kantinemedewerk(st)ers natuurlijk even wennen in het begin maar inmiddels begint het gebouw al meer te glansen. En inmiddels zijn de oude kantine en kleedkamers, alsmede de oude sporthal echt verleden tijd. Met de grond gelijkgemaakt dus….
Momenteel is men druk in de weer met de bestrating rond de nieuwe hal. Het is af en toe nog even behelpen dus maar als we enige weken verder zijn dan zal het er allemaal nog mooier uitzien. Excuses dus voor mogelijk ervaren overlast. Nog even doorbijten en dan is ook dat leed weer geleden….

Middelstum 1

Het is net alsof Middelstum 1 sinds de opening van de Hippotyshal bevrijd is van een loden last. De ene na de andere eclatante overwinning wordt behaald. Met als uitschieter de 10-0 (!) overwinning op Harkstede. Ook de 6-0 tegen Scheemda voelde lekker. Inmiddels is het doelsaldo in de positieve cijfers geschoten, raakt nacompetitievoetbal om degradatie uit zicht en komt de 3e periodetitel zelfs in zicht….. Dat zou wat zijn toch, nacompetitievoetbal om promotie ipv om degradatie. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Eerst maar eens definitief veilig spelen! (Ps. Na de 2-1 nederlaag tegen Scheemda en het terugtrekken van Harkstede uit de competitie liggen de speelkaarten er inderdaad al weer heel anders voor…..)

Middelstum 4 heeft nieuwe Technisch Directeur

Ook dit team moet nog even weer genoemd worden. Want ze stomen door richting kampioenschap. Tegen De Fivel werd de 15e overwinning op rij geboekt. Normaal zou je de champagne zo langzamerhand koud kunnen zetten. Maar Nieuwolde 1, dat zich in de winterstop versterkte met 3 spelers van Siddeburen 1, zit nog steeds met 4 verliespunten meer op het vinkentouw. En het 4e moet nog uit naar Nieuwolda….
De druk neemt toe dus en daarom werd de immer kritisch, edoch vaste en stevige supporter Mayko de Graaf unaniem benoemd tot Technisch Directeur. En dat deed hem zichtbaar goed. Een prachtige, koud weer bestendige jas, was zijn deel. Hopelijk lukt het hem om het team zo te inspireren dat er in 4 wedstrijden nog 9 punten worden behaald! Dan kunnen we in de volgende nieuwsbrief misschien verhalen over een mooi kampioensfeestje.

Kaarten en sjoelen

Het nieuwe sportgebouw bood de kaarters en sjoelers ook een voordeeltje. Het gebouw moest natuurlijk dit seizoen ook nog even ingewijd worden. De kaarten vlogen over tafel, gelukkig zonder onherstelbare schade toe te brengen. De op het laatst opgetrommelde Zake Scholtens (voor het eerst sinds jaren weer op een kaartavond aanwezig) ging er met de rode lantaarn vandoor. De onlangs 50 jaar geworden Adriaan van der Weg wist deze toegift te winnen. Routine verloochent zich dus niet….. Helaas waren er te weinig sjoelers om los te kunnen. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, volgde de volgende top 3:
 
Einduitslag Klaverjassen:
 1. Adriaan van der Weg
 2. Daniëlle Wijkstra
 3. Ronnie Medema of Wim Blanken…

Website

We beschikken al weer enige maanden over een mooie, nieuwe website. Het zou leuk zijn wanneer ie ook regelmatig van nieuwe verhalen zou worden voorzien. Wedstrijdverslagen van de jeugd bijvoorbeeld. Of mooie opmerkingen en ervaringen van de pupil van de week. De nieuwe jas van TD Mayko de Graaf is ook zo’n item dat me te binnen schiet als item dat een plaatsje op de site verdiend had. U kunt een account aanvragen om zelf stukjes te plaatsen (geniet natuurlijk de voorkeur) of u kunt uw copy sturen naar Martijn Poort (e-mailadres: poort.martijn@gmail.com)

Sunsation

We hebben weer een succusvolle Sunsation 2016 editie achter de rug. In de organisatie zitten vele vrijwilligers die ook op onze groene mat actief zijn. Met name in het 3e en het 4e. De Klimaatgroep Hollandse Avond, inderdaad genoemd naar onze jeugdsponsor Klimaatgroep Holland, was misschien wel het hoogtepunt. Wat een gigantische hoeveelheid mensen kwamen er op dit evenement af. Chapeau dus voor alle vrijwilligers. Normaal zou je denken dat het feestgedruis ten koste gaat van de punten maar dit viel alleszins mee gelukkig.

45+ team

Helaas heeft Middelstum 45+ zich terug moeten trekken wegens te weinig spelers. Met behulp van enige oud-gedienden kon men zich nog een tijdje redden maar de rek was er nu helemaal uit. Jammer inderdaad. En dat terwijl men in de najaarsreeks nog ongeslagen kampioen werd. Ze zijn wel op het hoogtepunt gestopt dus…. Gelukkig hebben we dames 2 nog, of heten ze nu dames 30 of 40+?

Vrijwilligers in de spotlights

In de vorige editie kon u kennis maken met Daniel Levinsky. Het is de bedoeling om in de volgende nieuwsbrieven telkens een vrijwilliger centraal te stellen die veel voor onze voetbalclub doet. We beraden ons inmiddels op een vragenlijst…..
Wist u dat:
 • Het eigenlijk wel grappig is dat Harkstede 1 met 10-0 klop kreeg tegen ons vlaggenschip? De vorige keer kwamen ze hier met 10 man naar toe en stelden ze alles in het werk om de wedstrijd af te gelasten. Iets wat toen ook lukte maar of ze er beter van geworden zijn…..
 • Niet iedereen de feesttent ongeschonden verlaten heeft. In de Sunsationweekenden liepen er 2 spelers rond die onzacht met de grond in aanraking waren gekomen. Oorzaak bekend? En nee, we noemen geen namen. Dit kan immers de besten overkomen……
 • Robert Krijgsheld zijn eerste goal voor het 2e gemaakt heeft. Hij nam een bal prachtig aan op zijn brede borst (menigeen was dit al niet gelukt) om hem vervolgens snoeihard binnen te schieten.
 • Youran Mus tegenwoordig regelmatig de 0 vasthoudt in het eerste. Hij ontwikkelt zich dus stormachtig goed. Mense de Jonge maakte na een half jaar afwezigheid zijn comeback in het vierde. Hij keepte zeer verdienstelijk tegen De Fivel en Stedum hoewel hij beide keren wel één keer moest vissen.
 • Vaste supporter van Middelstum 1 Minco Bakker is gelukkig na enige weken in het ziekenhuis te hebben gelegen weer thuis! We hopen hem snel weer langs de lijn te vinden….
 • Op zaterdag nog steeds het kaboutervoetbal plaatsvindt op ons trainingsveld? Onder leiding van Dennis van Gasteren worden de 4 en 5-jarigen de eerste fijne kneepjes van het edele voetbalspel bijgebracht. Er is nog ruimte genoeg voor veel meer kabouters overigens…..
 • In Haren wordt op 5 mei een keepersclinic gehouden met medewerking van Sergio Padt. Meer weten, klik hier!
 • Eling Zuidhof naar eigen zeggen de meest productieve voetballer van de VV is. Hij speelde dit seizoen maar 43 minuten in het 4e maar wist toch 2 x te scoren…… Sunsation voorzitter Martijn Wilpstra is overigens ook helemaal los. Hij maakte zaterdag jl. een wondergoal (bijna dwars door het net), inmiddels is dit al weer zijn 3e doelpunt van dit seizoen. 

Eind mei melden wij ons weer. Uw inbreng wordt zeker gewaardeerd…..

Martijn Poort
Bart Rogaar
Jeroen Boomsma
Wijnand Niemeijer
Bert Koster

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 vv Middelstum, Alle rechten voorbehouden


Je kunt je profiel updaten of deze aanmelding annuleren

Email Marketing Powered by MailChimp