Copy
Nieuwsbrief vv Middelstum
Bekijk in je browser
Het zonnetje gaat steeds meer schijnen, de Russische beer lijkt verdrongen, ook binnen onze club. Het vlaggenschip tankt steeds meer zelfvertrouwen en punten en doet er alles aan om de degradatiespook naar de achtergrond te verplaatsen. Hopelijk zet deze tendens zich door…..

Nieuws van het bestuur

Onze dank gaat uit naar Jan van der Laan die tijdelijk even weer zijn oude penningmeesterwerkzaamheden opgepakt heeft en ons dus uit de brand helpt. Verder willen we als bestuur ook de boetes voor de gele en rode kaarten via automatische incasso innen. Ook dit scheelt onze penningmeester extra werk. Houd hier dus rekening mee, mocht u onlangs een kaartje ontvangen hebben.Ook komt de nieuwe Privacywet op onze vereniging af die eind mei in werking treedt. Wat dit precies voor ons als vereniging inhoudt is bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief nog niet helemaal duidelijk. Zodra er meer informatie bekend is, laten wij u dit uiteraard via dit medium weten. In de bestuurskamer hangt nu een mooie foto van Theo Wilpstra. Het is net alsof hij het bestuur op deze manier nog een beetje in de gaten houdt en begeleidt. Dit is uiteraard in overleg met zijn familie gebeurd.

Nieuws van de activiteitencommissie

Helaas ging het zwemmen voor de jeugd voor het eerst sinds jaren niet door wegens een gebrek aan belangstelling. In de afgelopen periode werd er wel twee keer geklaverjast. Helaas lieten de sjoelers twee keer verstek gaan, misschien zijn dit ook meer schaatsliefhebbers. Op 16 februari was Marten Dijkema alle favorieten te slim af en hij ging er aan het eind van de avond met een rollade vandoor. Op deze avond kwamen twintig kaarters af. 
Op de op een na laatste kaartavond in maart (op de 9e, dit kon nog mooi even voor Sunsation), kwamen zeventien klaverjassers af. Op 20 april is de grote finale, zowel voor de kaarters als de sjoelers. Hieronder nog even de top 3 van 9 maart:

Klaverjassen:
1. Ronnie Medema    
2. Sjoerd Pool
3. Bert Koster

Nieuws van de jeugdafdeling

Eind februari werd weer de finaledag van ZWC te Uithuizen gespeeld. Helaas kon geen van onze finalisten de hoofdprijs bemachtigen. We moesten het doen met 2 2e plaatsen (O15-1 en O9-1), 2 3e plaatsen (O15-2 en O13-2) en 1 4e plaats (O11-2). En ook de hoofdprijs voor de beste vereniging ging ditmaal ternauwernood aan ons voorbij (net 2e achter De Fivel). Wel mochten we als aardige troostprijs de vorige grote Wisselbeker behouden, omdat we deze de voorgaande 3 jaren wel hadden gewonnen. Dus al met al weer een succesvol winterseizoen, waarbij we heel veel zin en vertrouwen naar de rest van het seizoen (voorjaarscompetitie) op het veld mogen uitzien.

Vrijwilliger aan het woord: Jaap Vriesema

Mijn naam is Jaap Vriesema. Ik ben 63 jaar en ben geboren en getogen in Middelstum.  Mijn vrouw is Petra Klinkhamer. Wij werken dit jaar nog bij de belastingdienst. In december gaan we met de bekende regeling stoppen bij de dienst. Petra gaat dan verder met haar pedicure praktijk. Ik mag dan genieten van mijn pensioen. Petra en ik hebben samen 6 kinderen en 6 kleinkinderen. In de club zijn onze (klein)kinderen actief. Zo doet Linda Spanjer spelertje van de week en heeft zij zelf gevoetbald. Haar man Eisse is nu grensrechter bij het 1e, en daarvoor leider van een jeugdelftal. Richarda was een goede verdedigster bij de meisjes. Lees meer...

Kalender:

20-4    Kaarten en sjoelen
23-6    Slotdag
21-9    Feestavond sponsoren, vrijwilligers en Club van 50. 

Voetbalclinics:
30-3 In april, mei en juni wekelijks op de vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur!

Nieuwe leden

Bert Balkema senioren, Middelstum 4
Wendy Folkers (meisjes)

Actuele ledenstand: 274
Wist u dat
 
 • Op 5 mei vindt onze favoriete streekderby Middelstum – Stedum plaats. Hopelijk zijn beide teams tegen die tijd bevrijd van degradatiezorgen!
 • Sowieso is Middelstum 1 aan een indrukwekkende serie bezig met als hoogtepunt de zeer onverwachte winst uit bij koploper Holwierde. De thuiswedstrijd ging nog kansloos met 1-5 verloren.
 • Er dienen zich steeds meer nieuwe vlaggenisten aan die ons vlaggenschip de veilige haven binnen willen loodsen. Zo stond onlangs ook oud eerste elftal speler Martijn Poort met de vlaggenstok in de hand. Hij hoopt trouwens binnenkort ook weer zelf de voetbalwei in te kunnen.
 • Wanneer u dit leest is Sunsation net weer achter de rug. De koudste editie ooit maar het leverde menig seniorenteam weer veel inspiratie en hartverwarmende punten op.
 • Het tweede elftal wist in die twee weken zijn puntenaantal zelfs meer dan te verdubbelen door twee overwinningen te pakken waaronder een fraaie 3-2 thuisoverwinning tegen koploper Mamio.
 • Onze 45+-team gaat in april de wei weer in met als tegenstanders OKVC, Mamio en Winsum.
 • VR-2 heeft zijn eerste competitieavond achter de rug. Tegen twee teams van Farmsum, Froombosch en Loppersum werd helaas geen overwinning gepakt maar er waren kansen genoeg. Bij Froombosch speelde een oud dames voetballen van de VV, Marloes Poel. Een mooi weerzien inderdaad.
 • VR-1 met een tweede plaats in de competitie het best presterende seniorenteam van onze vereniging is!
 • De technische staf voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm. Hierover wellicht meer nieuws in de komende nieuwsbrieven.
 • Koert Davids genoot van zijn rol als ‘pupil’ van de week als blijk van waardering voor zijn diensten bij Middelstum 1. Hij hield er een mooie voetbaltas aan over.
 • Onze voorzitter heeft ervaren dat het nadeel van een elektrische auto is, dat je niet meer hoort of hij nu uit of aan staat. Meindert heeft dit ondervonden en kwam erachter dat zijn auto op de parkeerplaats van de VV bij het uitstappen nog aan stond en zachtjes naar voren reed. Met als gevolg: een paaltje werd geraakt. Schollema dacht dat men dit in de kantine wel gezien had, dus vertelde hij het zelf maar even toen hij binnen kwam. Achteraf bleek dat niemand het gezien had….. Maar goed nieuws, er was aan beide kanten geen schade!

Eind april melden wij ons weer met een nieuwe nieuwsbrief. Uw inbreng wordt zeker gewaardeerd! 

Martijn Poort
Jeroen Boomsma
Bert Koster
Marko Datema

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2018 vv Middelstum, Alle rechten voorbehouden


Je kunt je profiel updaten of deze aanmelding annuleren

Email Marketing Powered by Mailchimp