Copy
Nieuwsbrief vv Middelstum
Bekijk in je browser
Nieuwsbrief 3 is niet de gemakkelijkste om vol te schrijven. Koning Winter sloeg keihard toe in de afgelopen weken, hoewel hij ook weer net zo snel verdween als dat hij zich meldde. Competitiewedstrijden van onze voetbalteams zijn dus nog ver te zoeken. Gelukkig hebben we het zaalvoetballen nog achter de hand.

Zaalvoetbal

De Middelstumer voetbaljeugd liet een goede indruk achter tijdens het eindejaars-zaalvoetbaltoernooi in Loppersum. Met een gemiddelde van 1,715 punt per wedstrijd werd een keurige tweede plaats behaald achter gastheer Loppersum. Misschien leuk om te vermelden dat Middelstum met dit gemiddelde wel eens eerste is geworden. Ook zijn de jeugdteams actief in de ZaalWintercompetitie in Uithuizen/Uithuizermeeden. Hierover meer in een volgende nieuwsbrief.
Middelstum 1 deed uiteraard ook mee aan het zaalvoetballen maar kon hierbij helaas niet overtuigen. Zowel in Loppersum als tijdens de Hogelandcup in Uithuizen wist men zich niet door de voorronden heen te voetballen. Wat restte was een gezellige derde helft om een en ander te verdrinken. 

Nieuwjaarsborrel+kennisquiz

Gelukkig liet ons vlaggenschip zien dat het wel degelijk prijzen kan pakken. Tijdens de gezellige kennisquiz in een bomvolle kantine wisten ze met het kleinst mogelijke verschil, een halve punt, Middelstum 4 af te troeven. De kennisquizmasters Robert Vriesema en Peter Goossen vuurden weer een zestigtal gevarieerde vragen op de deelnemers af. Zo langzamerhand is deze quiz een jaarlijkse traditie geworden tijdens de Nieuwjaarsborrel.
Na die tijd sprak interim-voorzitter Eric Boskamp de volle kantine nog even toe. Uiteraard werden hierbij ook de perikelen rond de nieuwe sporthal aangestipt. Het is nog steeds onduidelijk wanneer wij hiervan gebruik kunnen maken. De oorzaak zit hem in de financiën of het ontbreken ervan. De gemeente Loppersum heeft toegezegd om er alles aan te doen om zo snel mogelijk gebruik te kunnen maken van deze prachtige voorziening. Maar het blijft op dit moment natuurlijk behelpen en dat is niet leuk. Iets waar meerdere verenigingen tegenaan lopen.

Creatief bezig zijn

Gelukkig maken afgelastingen en winters weer ook creatief. Zo waagden de B-junioren zich onlangs aan een Extreme Fitness Running sessie. Onder leiding van een ervaren instructeur werd een zwaar fitness parcours afgelegd. Ideaal om de conditie na alle feestdagen weer op te vijzelen. De pupillen van trainer Zijlstra zagen hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop in rook opgaan maar kregen hier ook veel moois voor terug. Het was klootschieten geblazen in, door en om het Middelstumer bos. Het principe is hierbij natuurlijk simpel. De spelers werden in groepjes verdeeld en moesten een parcours afleggen met een bal. In zo weinig mogelijk beurten, moesten de spelers om en om de bal voort trappen. Wel een beetje met gevoel natuurlijk want sloten, plassen en bossen lagen overal op de loer. Een prachtige invulling onder ideale winterse omstandigheden. En ook het 2e elftal liet zich niet onbetuigd. Zij gingen zelfs een beetje vreemd bij de buurman. Want op 15 januari kregen ze een tafeltennisclinic aangeboden door Anne Vlieg bij Midstars. Van horen zeggen een zeer geslaagd evenement, zeker voor herhaling vatbaar.

Klaverjassen & sjoelen

Weer of geen weer. In de Middelstumer voetbalkantine wordt altijd gesjoeld en geklaverjast. Zo ook vrijdag 22 januari. Zeventien kaarters en 5 sjoelers gingen weer vol aan de bak om de nodige punten binnen te schrapen. Dit leidde tot de volgende top 3. 

Klaverjassen:
1. Ronnie Medema 5750 punten
2. Erik Huitsing 5362 punten
3. Willem de Bont 5241 punten

Sjoelen:
1. Michel de Graaf 961 punten
2. Randy Bolhuis 909 punten
3. Patrick Meijer 902 punten

Kom gerust ook eens langs om mee te doen. Er wordt volgens de Olympische gedachte gespeeld dus zonder mes op tafel. Op 19 februari wordt er opnieuw geklaverjast en gesjoeld bij de vv Middelstum.

Trainingskamp Middelstum 4

Adel verplicht! Het eerste weekend van februari zal door de mannen van Middelstum 4 gebruikt worden om weer in het voetbalritme te komen. Hiervoor is een heus trainingskamp op Schiermonnikoog belegd. Er zal daadwerkelijk getracht worden om ook iets aan de conditie te doen want op zaterdagmiddag wordt gespeeld tegen De Monnik 1. Dit team wordt getraind door oud-Middelstumer Hans Huizing. Beide teams staan fier bovenaan in de competitie dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Trainer Huizing, tevens DJ in de Toxbar, heeft al aangekondigd dat hij de blauwhemden de vrijdagavond voor de wedstrijd kapot zal draaien met tal van dorstige meezingers.

Contractverleningen

Dat hoofdtrainer Jan Jaap Zijlstra zijn contract met de VV Middelstum met een jaar verlengd heeft, kwam u in een vorige nieuwsbrief al te weten. Maar ook van de trainer van de B-selectie, Daniël Dijk, mogen we langer genieten. De zoon van supervrijwilliger Jan, die bij De Heracliden de nodige trainerservaring opgedaan heeft, verlengde onlangs zijn contract met anderhalf jaar. En op de nieuwjaarsreceptie lieten de dames van Middelstum 30+ fijntjes en trots weten dat ook hun trainer, John van Dijken, zijn contract met een jaar verlengd heeft. Beide partijen zijn uitermate tevreden over de samenwerking. Goed nieuws dus vanuit het personele bestand….. 

Zwemmen in bedum

De activiteitencommissie van de Voetbal Vereniging Middelstum zit absoluut niet stil. Zo organiseert ze op zaterdag 12 maart een discozwemfestijn in Bedum van 18.00-20.00 uur. Een evenement dat alleen bij voldoende deelname doorgaat maar daar alle jeugdvoetballers van de VV + broertjes/zusjes, vriendjes en ouders mee kunnen, mag dat geen probleem zijn. Opgave bij de jeugdleiders voor 19 februari, kosten €2,00, vertrek 17.30 uur vanaf de kantine. Nadere info, mocht dit nog nodig zijn, volgt!
Wist u datjes
Door de slechte weersomstandigheden valt het ook niet mee om de nodige wist-u-datjes aan het papier toe te vertrouwen. De weinige inzendingen zijn reeds tot een item in deze nieuwsbrief uitgewerkt. Misschien wel ‘leuk’ om te vermelden dat Michel de Graaf volgend seizoen zijn voetbalkunsten in Stedum zal vertonen. Opmerkelijk want tijdens klaverjasavonden zien we steeds meer Stedumer gezichten onze kant op komen. Mocht u nog leuke wist u datjes weten, aarzel niet om ze naar de redactie van deze nieuwsbrief toe te sturen. Uiteindelijk zijn we als vereniging verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de voetbalclub, dus ook van deze nieuwsbrief!

Martijn Poort
Bart Rogaar
Jeroen Boomsma
Wijnand Niemeijer
Bert Koster

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 vv Middelstum, Alle rechten voorbehouden


Je kunt je profiel updaten of deze aanmelding annuleren

Email Marketing Powered by Mailchimp