Copy
Nieuwsbrief vv Middelstum
Bekijk in je browser
Ondanks dat we als vereniging niet bepaald in een hosannastemming zitten (deze inleiding schreef ik vlak voordat de sporthal werd vrijgegeven) gaan we nieuwsbrief 4 positief van start want de jeugd, die heeft de toekomst natuurlijk!

Jeugd Middelstum weer algehele winnaar zaal winter competitie

Als je dit prestigieus zaalvoetbaltoernooi twee keer achter elkaar wint dan kan er van toeval geen sprake meer zijn natuurlijk. En je wint hem niet zomaar hoor! Tijdens de gehele winterperiode gingen teams van De Fivel,  Noordpool, Corenos, Poolster, ZEC/KRC, Warffum en Middelstum met elkaar de strijd aan. Met als uiteindelijk resultaat dat Middelstum in de persoon van F-pupil Niels Ritzema de grote beker in ontvangst mocht nemen. De enorme wisselbeker werd een prooi voor Rogier Goossen die hem uiteindelijk vol trots afleverde in de Middelstumer voetbalkantine waar hij nu nog staat te glimmen! Als we als club 5 jaar verder zijn…. 

Hippolytushal gaat open!

Rechtzaak naar rechtzaak en diverse overleggen zijn er de afgelopen weken geweest om de Middelstumer sporthal maar open te krijgen. Achter de schermen wordt er dus alles in het werk gesteld om binnenkort te kunnen sporten in ons nieuw ‘Pronkjewail’. Zo dichtbij maar eigenlijk ook zo ver weg. Hopelijk lukt het de betrokken partijen om binnenkort uit de ontstane impasse te komen.
U begrijpt het al dat de voorgaande alinea is geschreven vlak voordat het goede nieuws naar buiten sijpelde dat onze sporthal is vrijgegeven. Binnenkort kunnen we dus aan de slag in en om ons pracht gebouw! Eindelijk! 

Zwemmen in Bedum

Na zoveel verhitte strijd te hebben geleverd met een dergelijk resultaat als gevolg dan verdien je natuurlijk wat afkoeling moet de activiteitencommissie van de Voetbal Vereniging Middelstum gedacht hebben. Ze organiseren op zaterdag 12 maart een discozwemfestijn in Bedum van 18.00-20.00 uur. Kosten €2,-, vertrek 17.30 uur vanaf de kantine.

Trainingskamp Middelstum 4

Middelstum 4 deed begin deze maand Schiermonnikoog aan waar onder leiding van hun prominente spelers Patrick Meijer en Martijn Wilpstra een heus trainingskamp belegd werd. Menig kilometertje werd dan ook afgelegd op het eiland en ook in de wereldberoemde Tox gingen de beentjes los op de dansvloer. Tussendoor werd in de voetbalarena van De Monnik, heerlijk ‘weggezakt’ gelegen in de duinen van Schier, ook nog eens aangetreden tegen de plaatselijke voetbaltrots. Vooral de eerste 10 minuten zag het er niet uit en lachten de wisselspelers tranen met tuiten. Maar daarna knokte het vierde zich knap terug in de wedstrijd. Een 5-1 nederlaag was het gevolg maar een week later werd NEC Delfzijl in competitieverband met 5-0 afgedroogd. Er kan rustig gesteld worden dat het trainingskamp zijn vruchten heeft afgeworpen en dat op Schier misschien wel de basis gelegd is naar een kampioenschap. Deze wordt dan vast geVierd in ‘De Ware Jacob’ op Schier.

Klaverjassen & sjoelen

De voetbalkantine was vrijdag 19 februari bomvol tijdens het klaverjassen en sjoelen. Vier nieuwe gezichten bij het kaarten en 3 bij het sjoelen, het kon niet op! Gezelligheid alom dus en we mochten zelfs Grades Franssen begroeten uit Groningen, een volle neef van wijlen Piet. Met zijn 86-levensjaren werd hij weliswaar één na laatste maar als debater praatte hij menig volleerd kwalmer onder tafel. Dat belooft nog wat voor de laatste editie die voor vrijdag 18 maart op het programma staat. Kom gerust een keer langs om deze unieke sfeer te proeven! 

Klaverjassen:
1. Piet Jansma
2. Willem de Bont
3. Jari Litmanen

Sjoelen:
1. Wia Geut
2. Jeroen Boomsma
3. Anita van Munster

Algemene Ledenvergadering

De algemene ledenvergadering die op 12 februari gehouden werd, was voorbij voordat ie goed en wel begonnen was. Er werd afscheid genomen van de (functies) van Ronnie Medema en Wijnand Niemeijer in het bestuur en van Theo Wilpstra als drijvende kantinekracht. Bé Schollema vertelde iets over de ontwikkelingen omtrent de sporthal en ook de financiën kwamen natuurlijk aan bod. Het vuurwerk bleef ook tijdens de rondvraag uit waardoor de vergadering er binnen een half uurtje opzat. En dat is in het verleden wel eens anders geweest.

Competitiestart

Gelukkig wordt er binnenkort weer volop gevoetbald want op zaterdag 5 maart beginnen de jeugdcompetities weer. En uiteraard zijn we afhankelijk van het weer. De gesteldheid van onze velden in Middelstum zijn nu niet echt om over naar huis te schrijven. Iets waar meerdere verenigingen binnen onze gemeente mee te kampen hebben, gedeelde smart is wat dat betreft halve smart. We hopen dat Koning Winter (of is het toch Koning Herfst?) zich snel laat verdrijven en we onder een stralend zonnetje weer mogen genieten van alles wat de voetbalsport nu zo mooi maakt….
Wist u datjes
  • Keeper Mense de Jonge heeft er toch een doorgelaten wilde ik schrijven maar dat geldt natuurlijk voor zijn partner Joke. Beiden van harte gefeliciteerd met de geboorte van dochter Tessa. Moeder en dochter maken het goed en ook Mense is al weer op de training gesignaleerd.
  • Het 4e elftal kijkt ook reikhalzend uit naar de geboorte van ‘de kleine Tuit’. De tegenwoordig in Haren wonende multifunctionele asspeler van Middelstum 4 Fred Tuitman laat weten dat alles volgens schema verloopt. Wanneer dit zo blijft dan kunnen we de kleine wereldburger ergens in maart begroeten. 
  • Onze secretaris Evelien Walker heeft haar Bachelor Sport, Gezondheid en Management in de pocket. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie! We hopen als vereniging nog lang van haar opgedane kennis te mogen profiteren.
  • Tiemen van der Laan kwam tijdens het kaarten en sjoelen zelf wat later binnen maar had door zijn Groninger stamkroegvrienden en winnares Wia toch een positieve inbreng op het deelnemersveld.
  • Om de senioren meer bij de junioren te betrekken, hangt er een scheidsrechtersschema in de voetbalkantine. U mag gerust even een kijkje nemen of u ook ingepland staat…..
  • Zelfs voormalig Wist u dat tijger Frans de Bont had op de late donderdagavond geen inspiratie om nog nieuwe Wist u datjes te verzinnen. We laten het hier dan ook maar bij maar bedenk: de melding van leuke feitjes over het wel en wee binnen onze voetbalclub worden zeer gewaardeerd!
     

Martijn Poort
Bart Rogaar
Jeroen Boomsma
Wijnand Niemeijer
Bert Koster

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 vv Middelstum, Alle rechten voorbehouden


Je kunt je profiel updaten of deze aanmelding annuleren

Email Marketing Powered by Mailchimp