Copy
Actueel nieuws over mobiliteit
Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief

We hebben veel te doen

Tijd voor weer wat U15-nieuws. Want we hebben genoeg te doen. Er komt weer een U15-café aan op 15 oktober en je leest hier het verslag van de laatste editie. En natuurlijk kunnen leden op 30 september meepraten op onze werksessie met Forum for the Future. Maar dat is nog lang niet alles!

Pak je agenda er even bij

We zetten alle belangrijke data voor de komende tijd op een rij. Da’s wel zo handig.

• 30 september: sessie Forum for the Future
• 9 oktober: Dag van de Duurzaamheid
• 15 oktober: U15-café
• 26 november: U15-café
• 14 januari 2016: U15-café

Ben je erbij? Dan zien we je daar!
 

Prinsjesdag 2015: meer asfalt en zuinigere auto's

Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen zijn weer actueel. Dat betekent een hoop nieuwe regels en een herverdeling van de financiële middelen in ons land. Wat zijn de belangrijkste veranderingen als het gaat om mobiliteit? We zetten ze voor je op een rij. Lees meer
 

Tellen op de fiets

Over het gebruik van auto en OV is veel bekend. Naar de meer dan 14 miljoen fietsers is veel minder onderzoek gedaan. De FietsTelWeek brengt hier verandering in. In opdracht van enkele provincies en grote steden wordt deze week Nederlands grootste fietsonderzoek ooit gehouden. Lees meer

U15-café vol beweging

Donderdag 3 september was het U15-café op bezoek bij Besseling Vervoert in Amersfoort. Een bedrijf dat letterlijk en figuurlijk continu in beweging is. Naast een mooi verhaal over dit familiebedrijf van Edwin Besseling, sprak Fred Asbroek van RAET over de werkkostenregeling en zette Kria van Studio ROSA ons aan het denken over reistijd. Lees het verslag!
 

Gratis CO2-footprint

Met een CO2-footprint zie je hoeveel impact jouw organisatie heeft op de omgeving. U15 doet de meting en de rapportage gratis. Al veel leden wisten zo hun uitstoot gemiddeld met 8,7% per fte te verminderen. Bovendien krijg je direct inzicht in de mobiliteit van jouw organisatie én concrete verbetersuggesties. Dat levert vaak ook direct een flinke kostenbesparing op. Meld je nu gratis aan!
 


Afmelden