Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier om hem in uw browser te bekijken.

Nieuwsbrief Cruydt-Hoeck
januari 2017

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat wij, Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel, de grote eer kregen om Cruydt-Hoeck voor te zetten. Het bedrijf was toen wat ingedut, maar we hebben onze schouders er onder gezet en het samen met u weer tot bloei gebracht. We droomden niet alleen van een betere wereld, maar gingen ook daadwerkelijk aan de slag. Ook dit jaar willen we samen met u werken aan meer biodiversiteit en meer wilde bloemen voor bijen, vlinders en vogels in onze leefomgeving. 

Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel, ook namens het Cruydt-Hoeck team. 

Beursagenda

Dit jaar staat Cruydt-Hoeck weer op diverse beurzen en markten. Op onze website staat de beursagenda van 2017.

Op 1 en 2 februari vindt u ons op de Dag van de Openbare Ruimte in Brussel. Wij staan op stand nummer 2.65. Wij hopen u daar te mogen ontmoeten.

Ga naar onze beursagenda 2017

Overname van de Heliant

Sinds 1 januari 2017 is Wilde plantenkwekerij De Heliant voortgezet door Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel. De Heliant kweekt en verzendt wilde planten en deze activiteiten kunnen goed gecombineerd worden met de werkzaamheden van Cruydt-Hoeck. 
Lees meer over deze overname

Nieuwe catalogus

Cruydt-Hoeck geeft in 2017 een nieuwe catalogus uit. Hierin vindt u ook een uitgebreide handleiding voor het realiseren van uw 'droom' bloemenweide. Als u een zakelijke relatie (gemeente of (groen)bedrijf) van ons bent, krijgt u binnenkort een catalogus van ons toegezonden. 
De catalogus is ook online beschikbaar via onze website. 
Vind hier de catalogus op onze website

In Memoriam

In 1978 werd Cruydt-Hoeck opgericht door Rob Leopold en Dick van den Burg. Dick was de kweker en de man achter de schermen, hij overleed in 2001. Rob was de inspirator die door het land trok en gelijkgestemden samenbracht. Hij schreef ook de beroemde “Dikke Zadenlijst”, wat wel de eerst literaire kwekerscatalogus wordt genoemd. Rob overleed in 2005. 
Lees meer over de historie van Cruydt-Hoeck

Meldt u aan voor de Bloemenweide cursus

De vraag naar bloemenweides neemt toe. Aanleg en beheer vragen om specialistische kennis. Speciaal voor gemeenten, terrein beherende organisaties en (groen)bedrijven die veel met bloemenweides werken heeft Cruydt-Hoeck het 'Bloeiende Bloemenweide Programma' ontwikkeld.
De eerstvolgende cursusdata zijn 31 januari in Handel en 7 februari bij ons in Nijeberkoop.
Kijk voor meer data op onze website

Mengsels op maat

In veel gevallen zijn onze "basismengsels" goed toepasbaar. Maar naast onze universele basismengsels kunnen wij ook mengsels speciaal voor u samenstellen, afgestemd op uw specifieke wensen en de omstandigheden van de in te zaaien locatie. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Lees meer

Like ook onze Facebookpagina

Op Facebook plaatsen we zeer regelmatig leuke acties en de laatste nieuwtjes over Cruydt-Hoeck, bloemenweides en biodiversiteit. Door ons te liken, mist u niets.
Cruydt-Hoeck v.o.f.
Abbendijk 6
8422 DL Nijeberkoop
Nederland

telefoon: 0516 44 11 44 (ma t/m vr)
email: zaden@cruydthoeck.nl
website: www.cruydthoeck.nl

Wilt u geen Cruydthoeck nieuwsbrief meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.

Juist wel graag inschrijven voor de nieuwsbrief, schrijf u hier dan in.

Copyright Cruydt-Hoeck 2017

Foto's: Cruydt-Hoeck &
Cruydt-Hoeck/Erik van den Ham