Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier om hem in uw browser te bekijken.

Nieuwsbrief Cruydt-Hoeck maart 2016

Tijd voor een nieuwsbrief

Cruydt-Hoeck is gepassioneerd kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden en ecologisch passende bloemenweidemengsels.
 
U ontvangt deze digitale nieuwsbrief omdat u in de afgelopen jaren belangstelling heeft getoond in Cruydt-Hoeck, doordat u zaden bij ons heeft besteld of informatie heeft aangevraagd.  Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief uitschrijven.
 
Ons ideaal is het creëren van een zo groot mogelijke biodiversiteit door het inzaaien van en adviseren over  bloemrijke vegetaties bedoeld voor plant, dier en mens. Met gedegen praktisch en ecologisch advies helpt Cruydt-Hoeck u graag met het creëren van een succesvolle bloemenweide. Vandaag de dag mag Cruydt-Hoeck zich met recht een specialistisch kennisbedrijf noemen dat de lat steeds hoog blijft leggen als het gaat om de kwaliteit van de zaden en het daarbij horende advies.
 
Omdat we het belangrijk vinden ons ideaal en ook onze kennis uit te dragen sturen wij u deze nieuwsbrief. We hopen u via deze weg te kunnen blijven enthousiasmeren en stimuleren tot het aanleggen van bloemrijke vegetaties, of het nu om een fleurige bloembak of een bloemenweide gaat. Kwaliteit zit ‘m immers in de details, nietwaar?

Lees meer over Cruydt-Hoeck

Nieuws

Tijd om te zaaien

De winter is inmiddels echt wel voorbij: het spannende moment om soortjes te zaaien breekt weer aan! Met een klein beetje geduld, wat warmte en een scheutje water ligt voor iedereen een kleurrijke zomer binnen handbereik. Of het nu om wilde planten, bijenplanten, medicinale planten, of tuinplanten gaat.
Op de website vindt u niet alleen een kleurrijk pallet aan zaden, maar ook de nodige zaai-aanwijzingen hiervoor. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Lees meer >>
 

Zaden bestellen in de webshop

In de webshop vindt u voor grote en kleine bloemenwensen verschillende soorten zaden, onderverdeeld in interessante categorieën waaronder eetbare soorten, historische granen en cultuurgewassen. Omdat u nooit te oud bent voor een bloeiend experiment…
Naar de webshop >>
 

Bloemenweide aanleggen?

Droomt u erover om een bloemenweide aanleggen, dan vindt u op onze website en ook in onze handleiding (te downloaden als pdf ) tal van handige tips en trucks voor een geslaagd resultaat. Aarzelt u over de geschiktheid van de plek of de aard van het te kiezen mengsel, schroom dan niet om contact op te nemen. 
Ook kunt u veel advies op onze website vinden.
Lees meer>>
 

Bloemenweideteam op volle sterkte!

De vraag naar kennis en advies over bloemenweides neemt toe. Om u steeds snel en goed “Bloemenweideadvies” te kunnen geven is ons Advies & Verkoopteam dit voorjaar uitgebreid. Onze nieuwe collega Anita Kikkert zal samen met Roelof Jan Koops, Jojanneke Bijkerk en Karin Bosman u bijstaan om samen met u uw bloemenweides tot bloei te brengen.

Activiteiten

Bloemenweidecursus, iets voor u?

In januari zijn we gestart met de eerste Bloemenweidecursussen van dit jaar. In deze cursus, bedoeld voor groenprofessionals (o.a. hoveniers, beleidsmedewerkers, landschapsarchitecten, aannemers) leert u meer over de aanleg en het beheer van bloemenweides. De reacties van de eerste deelnemers zijn ronduit positief. Voor dit voorjaarsseizoen zijn de cursussen volgeboekt, maar voor komend najaar willen we weer nieuwe cursussen organiseren.
Bekijk ons cursusaanbod>>

Save the date: open dag zaterdag 4 juni 2016

Het is nog ver weg maar omdat er veel naar gevraagd wordt melden we het alvast: op zaterdag 4 juni organiseren we onze jaarlijkse Open Dag op de Cruydt-Hoeck. Neem - onder het genot van een kopje koffie of thee – eens een kijkje op een van de bloemenweides en de kwekerij, of neem deel aan een rondleiding. In het in 2014 gebouwde ecologische Cruydt-Huys wordt een kleine documentaire getoond over de teelt en het productieproces van de zaden door de seizoenen heen. Natuurlijk zijn er ook verschillende zaden te koop.
Lees meer >>

Agenda

Geïnteresseerd in onze activiteiten? Houdt onze agenda in de gaten! 

Tot slot...

We zijn geïnteresseerd in uw ervaringen als het gaat om onze zaden, mengsels en adviezen: zo kunnen we onze producten blijven verbeteren. Heeft u tips, opmerkingen, vragen of wilt een ervaring delen? Wij houden ons van harte aanbevolen. Neem gerust contact met ons op.

Graag tot ziens,

Het Cruydt-Hoeck-team
Cruydt-Hoeck is gepassioneerd kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden en ecologisch passende bloemenweidemengsels.

Ons ideaal is het creëren van een zo groot mogelijke biodiversiteit door het inzaaien van en adviseren over  bloemrijke vegetaties bedoeld voor plant, dier en mens. Met gedegen praktisch en ecologisch advies helpt Cruydt-Hoeck u graag met het creëren van een succesvolle bloemenweide.

Cruydt-Hoeck v.o.f.
Abbendijk 6
8422 DL Nijeberkoop
Nederland

telefoon: 0516 44 11 44 (ma t/m vr)
email: zaden@cruydthoeck.nl
website: www.cruydthoeck.nl

Wilt u geen Cruydt-Hoeck nieuwsbrief meer ontvangen?
U kunt zich hier uitschrijven.

copyright Cruydt-Hoeck 2016