Copy
    Persbericht & uitnodiging
     08-04-2016, Amsterdam
Wordt deze email niet correct getoond?
Bekijk het in uw browser

Nieuw dak-natuurgebied in de maak met

ROOFTOP REVOLUTION


 

Op 14 april gaat het allereerste crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor groene daken ter wereld live met de eerste 5 Amsterdamse dakprojecten. De start van een Rooftop Revolution. Iedereen kan meedoen door een dakproject aan te maken of te steunen op www.rooftoprevolution.nl, zélfs als het dak niet van hem of haar is. Het is de bedoeling om samen een enorm dak-natuurgebied verspreid over de Nederlandse daken aan te leggen.
 
Natuurgebied door en voor iedereen
Alleen al Amsterdam heeft 12 km2 onbenut plat dak. Daar past het Vondelpark ruim 25 keer op. 'De kansen liggen op het dak. Nog geen 1% van de daken is nu groen. Met de Rooftop Revolution kunnen we daar verandering in brengen.', aldus initiatiefneemster Suze Gehem. Na de start in Amsterdam, is het de ambitie om de komende drie jaar minstens drie andere Nederlandse steden aan te pakken. Rooftop Revolution is een initiatief van De Groene Grachten en De Gezonde Stad en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, Stichting DOEN, Rabobank, Rainproof, Let It Grow en Natuurmonumenten. Aangemelde projecten krijgen begeleiding van Rooftop Revolution bij het ontwikkelen van de daktuin.
 
Adopteer een dak
Voor het eerst kunnen organisaties en mensen die 'dak-loos' zijn, maar wel iets willen bijdragen, ook eenvoudig in actie komen door via het platform te crowdfunden en -sourcen. Groene daken hebben allerlei voordelen, zoals meer biodiversiteit (planten en bijen), een langere levensduur van het dak en waterberging (minder kans op overstroming). Nu kunnen bewoners, VvE’s, woningbouwverenigingen, aannemers, overheden, verzekeraars, natuurorganisaties en ondernemers uit de buurt zelf kiezen wat ze bijdragen door een specifiek stukje natuurgebied te adopteren en daar hun geld of kennis voor in te zetten. Initiatiefnemer Jaap de Jong: 'Deze aanpak is met name voor grotere buurtprojecten interessant, waar de kosten en baten van een groen dak verdeeld zijn.'
 
De eerste 5 dakboswachters ‘in functie’
Wethouder Duurzaamheid in Amsterdam Abdeluheb Choho, directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel en Indra Heerkens van Stichting DOEN geven op 14 april het startschot van de Rooftop Revolution. Boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten installeert bovendien de pioniers van de eerste vijf dakprojecten in hun nieuwe functie als stadse ‘dakboswachter’. 
Noot voor pers, niet voor publicatie
 
Vroegtijdige toegang tot het platform
De website
www.rooftoprevolution.nl staat tot 14 april achter een wachtwoord. Op aanvraag kunnen we u een tijdelijke inlog verstrekken, zodat u alvast een kijkje kunt nemen. Indien u dit wenst, graag contact opnemen met Suze Gehem (zie gegevens onderaan deze mail).
 
Beeldmateriaal
De artiesten impressie is hier te downloaden: [beeld voor] en [beeld na] en te gebruiken o.v.v. ‘Rooftop Revolution, door Alice Wielinga’. Meer beeldmateriaal is op te vragen bij Suze Gehem.

Persuitnodiging
U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de lancering op 14 april.
 
Datum
Donderdag 14 april 2016
16.30-18.30 uur (17.00 uur start officiële programma)
 
Locatie
Restaurant Canvas in het Volkshotel
Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam
 
Programma
  • Keynotes van Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho, directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel en Indra Heerkens van Stichting DOEN 
  • Lancering van het platform
  • Kick-off van de eerste vijf dakprojecten
  • De Grote Daken Pub Quiz

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suze Gehem: 
+31 (0)6 197 864 97, 
suze@degroenegrachten.nl
Facebook
Twitter
Email
Website
Copyright © 2016 De Groene Grachten, All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Groene Grachten · Mauritskade 63 · Amsterdam, NH 1092AD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp