Copy

Energy nieuwsbrief maart 2020

Beste leden, ouders/verzorgers:
 
Hier volgt een nieuwe nieuwsbrief met de huidige zaken omtrent Energy:
 
We begrijpen dat jullie (en wij zelf ook) in deze periode allerlei vragen hebben. Op de site van de KNGU is er een apart kopje met corona informatie te vinden. Als vereniging houden we ons aan de adviezen en richtlijnen die op de KNGU site vermeld staan. We adviseren dan ook iedereen om hier op te kijken mocht je vragen hebben. Een aantal in onze ogen belangrijke vragen hebben we alvast toegevoegd. ( www.dutchgymnastics.nl )
  • Moeten we als vereniging contributie blijven incasseren?
Als gezamenlijke sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden adviseren we je vooralsnog de contributie gewoon te innen/c.q. niet terug te storten. De kosten lopen door, of zijn zelfs hoger.
  •  Gaan jullie als KNGU de bondscontributie bij de clubs blijven innen?
Ja. In Beekbergen gaan we gewoon door met onze dienstverlening waarbij onze eerste focus nu ligt op het zo goed en snel als mogelijk beantwoorden van alle vragen omtrent het coronavirus en de gevolgen daarvan voor ons aanbod (o.a. opnieuw plannen van wedstrijden, opleidingen, et cetera). Wel blijven we kritisch kijken naar de mogelijkheid om deelnamegelden van activiteiten die we definitief moeten annuleren waar mogelijk te restitueren.
  • Hoe zit het met mijn contributiegeld nu ik, als sporter, niet kan trainen?
Als Nederlandse sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen

Abrupt einde wedstrijdseizoen:
 
Vanwege de gevolgen van het coronavirus heeft de KNGU helaas moeten besluiten om alle aankomende wedstrijden te annuleren. Dit geldt voor alle disciplines en op alle niveaus. Door deze maatregel kan ook het grote NK-weekend ‘Dutch Gymnastics – The Finals’, op 27 en 28 juni in Ahoy Rotterdam, niet doorgaan
Algemene ledenvergadering 11maart j.l.
 
In de algemene ledenvergadering zijn een heleboel zaken besproken. Hieronder de belangrijkste voor jullie als leden/ouders/verzorgers die we jullie niet willen onthouden:
 
  1. Wedstrijdpaspoort; voorstel om de kosten van een wedstrijdpaspoort door te voeren naar de leden zelf. Nu wordt deze betaald door Energy.
In de vergadering is dit goedgekeurd en zal in het nieuwe seizoen 2020/2021 volledig door de  leden worden betaald.
  1. Vaststelling datum algemene ledenvergadering 2021:
Donderdag 11 maart om 20.00uur in De Turnda. Tot dan allemaal.
Wijzigingen bestuur
 
Ilse de Bakker zal aan het einde van het seizoen aftreden als secretaris van het bestuur.
Jolanda Vugteveen treedt dan ook af als algemeen lid, maar blijft de ledenadministratie bijhouden.
Willem ter Avest heeft het penningmeesterschap op zich genomen, maar is nu ook nog interim voorzitter.
Verder blijft Brid Roerdinkholder als algemeen lid binnen het bestuur.

 

Gelukkig hebben we 2 nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen;
Marieke Woertink en Marlien Hekman. Hieronder zullen zij zich even kort voorstellen:

Hoi allen! 

Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Marlien Hekman. Ik ben getrouwd met Martin en moeder van 3 kinderen, Zara, Nora en Roan. Ik werk een kleine 20uur bij een stoffen-en gordijnenzaak, waar ik mijn creativiteit kan delen met mensen met dezelfde passie voor het creëren van kleding, tassen en nog veel meer. De oudste dochter Zara draait al enkele jaren mee bij de turnvereniging, waar ze met veel passie en plezier heen gaat.

Toen bleek dat ze mensen zochten voor het bestuur, heb ik er wel even over nagedacht, want het kost natuurlijk wel tijd. En zoals de meesten tegenwoordig, kom je vaak tijd tekort. Wat mij heeft overgehaald om me bij het bestuur aan te sluiten is dat zonder het bestuur de vereniging niet kan blijven bestaan, wat zou beteken dat Zara haar sport waar ze zoveel plezier in heeft zou stoppen. Ik sta er nog geheel blanco in en laat het vooralsnog op me afkomen, de tijd zal wijzen waar mijn krachten liggen in het bestuur. Ik hoop dat het een fijne, gezellige tijd zal zijn!

Groetjes Marlien
Mag ik mij even voorstellen.
 
Ik ben Marieke Woertink-Jonkers, net 40 geworden en al mijn hele leven woonachtig in Ommen. Gelukkig getrouwd en twee dochters, waarvan er eentje met plezier hier sport! Mijn beroep is fotograaf en ik doe de administratie voor mijn man, WR Bouw. Ik zie het als mijn plicht en verantwoordelijkheid om de club te helpen waar ik kan. Ook ik heb het erg druk, maar probeer het in te passen. En hoop dat er meer zullen zijn die dit ook vinden. Je hoeft niet perse in het bestuur, maar als er hulp nodig is... help mee!
 
Groetjes Marieke

Natuurlijk kunnen we altijd nieuwe bestuursleden gebruiken, dus heb je interesse of weet je iemand, neem contact met ons op!

Energy Ommen werkt al 2 jaar samen met de Vriendenloterij. Als je lid bent van de Vriendenloterij betaal je elke maand € 14,= per lot. Hiermee steun je diverse goede doelen, maar misschien ook onze vereniging! 

We ontvangen nu per kwartaal een bedrag van de Vriendenloterij, dit ontvangen wij omdat een heel aantal leden al onze vereniging heeft gekoppeld aan hun lot. Om een beeld te geven: vorig jaar ontvingen we zo'n € 1.000,= over het hele jaar. € 1.000,=! Dat is zoveel geld voor ons, daar kunnen we zoveel leuke dingen mee doen! En het mooie? We hoeven er eigenlijk 'niets' voor te doen, het komt zomaar binnen.

Omdat onze vereniging elke euro ontzettend goed kan gebruiken (we zijn druk bezig aan het sparen voor nieuwe materialen), gaan we jou als lid binnenkort allemaal via de email benaderen. In deze email leggen we de mogelijkheden uit om lid te worden van de loterij en hoe je Energy Ommen kunt koppelen als goed doel. Daarnaast vragen we of jij (of iemand in de omgeving, mag ook familie aan de andere kant van het land zijn!) misschien al lid bent en of je dan Energy alsnog wilt koppelen.

We willen graag van ieder lid een reactie, zodat we zeker weten dat we er alles aan gedaan hebben.

Let wel; de email die verstuurt wordt, is echt vanuit ons als vereniging. Niet vanuit de Vriendenloterij (die post ontvangt u waarschijnlijk al ruim voldoende thuis 😉...). Het is bedoeld om ons als vereniging financieel daadkrachtiger te maken, zodat we nog leukere dingen kunnen blijven organiseren. Elk lot met Energy als gekoppeld goed doel is er 1 en helpt ons en dus ook jou! 

De email wordt binnen nu en een aantal weken aan jou verzonden. Het is een flinke klus, er gaat veel tijd in zitten, maar we hebben het er graag voor over. Graag zien we dan je reactie.
Galm groep stopt.
 
NAGALM 
De Nagalm vloeit voort uit het Groninger Actief Leven Model project, De gemeente Ommen is daar actief mee aan de slag gegaan.
Dit prachtige sport project is speciaal gericht op mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 – 65 jaar die (bijna) niet hebben gesport (weer) aan het bewegen te krijgen. GVO leiding Henk, Carla, Wilma en Tiny zijn gevraagd om dit project op te zetten. Het begeleiden van de fittest in de Lindenberg op 13 februari 2002. Er hebben maar liefs 350 mensen mee gedaan aan de fittest.

Toen het gemeenteproject ten einde was, wilden veel sporters graag op dezelfde voet verder omdat ze de diversiteit zo leuk vinden, en om de sociale binding die ze hebben opgebouwd. Vanaf mei 2003 zijn deze groepen onder gebracht bij GVO onder de naam “NAGALM” en met succes.

De lessen zijn vooral gericht op sport en spel. Er is veel variatie zoals: volleybal, badminton, tennis, hockey, basketbal, trefbal en andere balspelen. Ook wordt er aandacht geschonken aan kracht en lenigheidsoefeningen. Het is zeer belangrijk om bij het ouder worden alle aspecten van de conditie te blijven trainen. Dat zijn: coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Het is bijzonder om dames en heren in één les samen te zien sporten. Gezelligheid en het sociale aspect staan hoog in het vaandel. Er wordt veel lief en leed met elkaar gedeeld.

Een groot gedeelte van de groep is/was vanaf het begin nog steeds actief bij de Galm groep van Energy Ommen. Spijtig genoeg stopt deze mooie groep met toppers vanaf april 2020; vanwege de terugloop van leden.

We willen Henk bedanken voor al die jaren dat hij de Galmgroep les gegeven heeft. Gelukkig blijft hij Heren Trim en Hart In Beweging les geven.

Eieractie en verkleedbingo gaan niet door

Vanwege het Corona virus is besloten om deze actie en activiteit niet door te laten gaan.
We hopen de eieractie alsnog later dit seizoen te kunnen doen. De bingo wordt verplaatst naar het nieuwe seizoen.

Uitvoering 2020

Zaterdag 20 juni 2020 zal de uitvoering plaatsvinden. Vooralsnog gaat deze gewoon door. We kunnen hiervoor nog wel extra hulp gebruiken van jullie als ouders. Denk bv aan het opbouwen op vrijdagavond 19 juni vanaf 19.00uur; innen van entree, voorbereiden van de verloting, maar ook helpen met de toestelcommissie tijdens de uitvoering ’s avonds. etc. Mocht je je hiervoor willen opgeven; geef dit door aan de leiding, iemand van het bestuur of stuur een mailtje naar info@energy-ommen.nl 
Graag ook even aangeven wat je dan zou willen doen. Vele handen maken licht werk!

Afsluitend willen we iedereen namens het bestuur heel veel sterkte en succes wensen de komende periode. Het zal voor niemand makkelijk zijn. Laten we goed voor elkaar zorgen, de maatregelen volgen en dan hopelijk binnen niet al te lange tijd ons normale leven weer op pakken. We zien jullie graag snel weer!

Met dank aan de sponsoren van onze Club van 100!
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Energy Ommen, All rights reserved.

Je bent aangemeld voor de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Energy Ommen
Uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Energy Ommen · Slagenweg 3 · Ommen, 7731TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp