Copy
TEDxApeldoorn september 2016
View this email in your browser

ECHT!?

We schrokken er zelf ook een beetje van. Ineens waren de kaarten op! En over een paar dagen is het zover, dan vindt TEDxApeldoorn 2016 plaats. Nu wordt het wel heel echt. Na maanden hard werken, gaan we het resultaat zien: een fantastisch programma, op een super locatie met een dijk van een line-up. Stiekem zijn we apetrots!

Ben je net te laat met het kopen van een ticket, maar wil je er toch nog bij zijn, stuur dan een mail naar info@tedxapeldoorn.nl. Dan zetten wij je op de wachtlijst.

Wij gaan nog even de allerlaatste puntjes op de i zetten voor 9 september. Hopelijk zien we jullie dan!

Organisatie TEDxApeldoorn

De mensen die je dragen
Vlak voor de eerste Apeldoornse TEDx belde Dieuwke me op: “Door overmacht missen we een spreker en ik moest meteen aan jou denken” Een paar dagen later stond ik voor een volle zaal. Wat ik precies wilde zeggen wist ik niet. Er was geen vooropgezet doel. Het enige wat ik had waren de dingen die me de voorgaande jaren het meest bezig hielden: Ik ben doodziek geworden en ik ben er weer bovenop gekomen.


Ik wilde zeker geen heroïsche les van “kijk mij eens het voorbeeld zijn”. Nee, mijn vechtersmentaliteit en veerkracht was voor een groot deel te danken aan mijn moeder (die me leven gaf), mijn zus (die mijn leven redde) en mijn vrouw (die mij in leven hield). Tot mijn eigen verbazing wist ik het publiek te raken. Ik kreeg een staande ovatie! Letterlijk gevoed door de energie van het publiek kon ik de daaropvolgende nacht niet slapen.

Tegenslagen
Nadat ik mijn talk voor TEDxApeldoorn heb gedaan kreeg ik veel positieve reacties. Ik werd gevraagd om vaker verhalen te vertellen. Maar voorlopig hield ik het bij schrijven van blogs, want mijn gezondheid was nog niet bepaald goed te noemen. Het afgelopen jaar ben ik meerdere malen in het ziekenhuis beland met allerlei complicaties voortvloeiend uit de stamceltransplantatie die ik heb gehad. Iedere keer weer van zo’n tegenslag opkrabbelen vraagt enorm veel van een mens. Alleen thuis zitten maakte me onzeker en somber. Om over die tegenslagen te komen, moest ik de interactie met anderen zoeken. Daarom schrijf ik van me af. Het zijn ideeën waar ik niet trots op kan zijn. Ik hoefde niet zo nodig een footprint achter te laten. Maar ik deed het toch dankzij een groeiende groep lezers.

Social Footprint
Er waren niet alleen maar tegenslagen. Ik ben vader geworden van Feline. Een kerngezonde dochter die al een hele reis heeft afgelegd om daar te komen waar ze zijn moet. Voor mij de bevestiging dat je door de enorme kwetsbaarheid er verschrikkelijk toe doet. Dat betekent ook dat ik dus inderdaad iets door te geven heb. Het bewust werken aan mijn social footprint heeft nut. Niet alleen voor een ander, maar misschien nog wel meer voor mezelf. Ik heb gedachten en ervaringen die niet op mogen. Zodoende werk ik aan een heus boek. De contouren zijn zo langzaamaan uitgewerkt, maar de invulling vraagt nog tijd. Het gaat zeker heel bijzonder worden. En van daar af komt er ruimte voor meer. Ongetwijfeld ga ik dan meer doen waar ik goed in ben. Inspireren door te spreken, schrijven, trainen, coachen en adviseren. Gedragen door jou.

Martijn van Duivenboden
http://www.martijnvanduivenboden.nl/ 
 

Positieve vibe


Jeron Ponstijn is erbij 9 september a.s.! YES! Wij vroegen hem naar zijn verwachtingen en zijn beeld bij het thema van dit jaar, Social Footprint.

 Leuk dat je een ticket hebt gekocht. Maar waarom eigenlijk?
Vorig jaar kon ik er helaas niet bij zijn en hoorde toen een hoop enthousiaste reacties. Ik wilde er dus zeker bij zijn en het lijkt me een erg inspirerend evenement met dit jaar een mooi thema en interessante sprekers.
 
Welk beeld heb je bij het thema Social Footprint?
Een andere manier van ondernemen/leven waarbij we meer rekening houden met elkaar en de omgeving. Zoals de ‘nieuwe generatie’ bedrijven die zien dat betekenisvolle producten en diensten samengaan met het maken van winst.
 
Welke spreker/sprekers kom je voor?
Gerwin Hop en zijn vrouw ken ik persoonlijk. Daarnaast vind ik hem als ondernemer een voorbeeld voor vele anderen. Ik ben benieuwd naar zijn Talk en denk dat hij een hoop mensen zal inspireren.
 
Wat verwacht je dat TEDxApeldoorn 2016 je gaat brengen?
Het zal een leuke en inspirerende dag worden. Ik denk dat we de positieve vibe van de Talks gaan gebruiken om onze Social Footprints achter te laten en daarmee de impact op onze leefomgeving vergroten! #zinin

Dat is dromen voor mij

Gast-blog Mini TEDx 22 augustus 2016

 

Vanavond is er weer een mini TEDx! Leuke sprekers, goede locatie, veel aanmeldingen, nieuwe namen, fotograaf, alles is geregeld, er kan niks misgaan... toch!?

Inmiddels is het 19:50uur en we trappen bijna af. Ineens schiet een gedachte door mijn hoofd: blogger! Oeps, helemaal vergeten een blogger te vragen. We doen bij het welkomstwoord nog even een oproep, maar vandaag kruip ik zelf weer een keer in de pen.

Dus dit keer geen blog van een onschuldige aanwezige, maar van een “insider”. Dat maakt het overigens niet makkelijker, want hoe kan ik nu objectief vertellen over de avond. Niet, daarom geen objectieve observatie, maar een blog vanuit de organisatie.

Lees verder

Win één van deze TED-boeken!

 Wat moet je doen?


Op het TEDxApeldoorn 2016-event tonen wij, in de pauzes, talks van andere TED- edities. Jij mag kiezen welke TEDtalk deze dag niet mag ontbreken.


Je hebt keuze uit TEDtalks wereldwijd (te vinden via Youtube). Welke spreekt jou het meest aan en waarom? Deel dit met ons via facebook en/of twitter en maak kans op één van onderstaande TED-boeken.

Reageer vóór maandag 5 september 22:00 uur. 

De zoon van een terrorist – Zak Ebrahim
Hoe we zullen leven op Mars – Stephen L. Petranek

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven. Wil je geen nieuws meer ontvangen over TEDxApeldoorn? Schrijf je dan hieronder uit.

Copyright © 2016 |TEDxApeldoorn| All rights reserved.

Our mailing address is:
info@tedxapeldoorn.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp