Copy
TEDxApeldoorn Zomereditie
View this email in your browser

 


Maak jouw persoonlijke zomerse footprint en win!

 

Zomer! Voor velen een tijd om even te ontspannen van de dagelijkse werkzaamheden. Misschien ga je schelpen zoeken in Normandië, cultuur snuiven in dat ene museum dat al jaren op je bucketlist staat, of kom je eindelijk toe aan die laatste klusjes in huis. Wat jouw plannen ook zijn deze zomer, leg ze vast en maak kans op een leuke prijs!

Wat moet je doen?

Jouw voetafdruk in het zand, die ene bijzondere ontmoeting op de camping, jouw ultieme moment op dat fantastische festival. Leg jouw speciale footprint vast en deel het met ons via Facebook, Twitter en Instagram.

Tag ons met @TEDxApeldoorn #TEDx055 #SocialFootprint. Stuur je foto uiterlijk 19 augustus 2016 in. In week 34 wordt de winnaar bekend gemaakt in de TEDxApeldoorn nieuwsbrief.

De meest originele foto wordt beloond met een speciale meet and greet (incl lunch!) met het kernteam en een aantal sprekers van TEDxApeldoorn 2016 op vrijdag 9 september!*


Het team van TEDxApeldoorn wenst jou een fijne zomer!

*voorwaarde: meet and greet vindt alleen plaats als je een ticket hebt voor TEDxApeldoorn van 9 september

 

Wel/geen ticket?


Koop jij een ticket voor TEDxApeldoorn 2016 of ben je er nog niet helemaal uit? We vroegen het in een gesprek met twee bezoekers van editie 2015, Coach en trainer, Suus Reep en Format marketeer Retail bij NS Stations, Quentin van der Pan.

Ik twijfel.. 


Hoe heb je TEDxApeldoorn 2015 ervaren?

“Ik weet nog dat ik naar huis ging en blij was dat dit in ons Apeldoorn georganiseerd werd. En dat ik aanwezig was. Een bijzonder fijne setting met ontzettend veel verhalen en inspiratie. Bijna teveel verhalen, maar je haalt er uit waar jij op dat moment wat aan hebt. En later heb ik de filmpjes nog teruggekeken. Dat is dan ook een voordeel van TEDx.”

Welke spreker sprak je het meeste aan en waarom?
“Ik moet een spreker noemen, maar de eerste die in mij opkwam was de jongen die in de pauze ging drummen op het nummer van Echosmith - Cool kids. Om geld op te halen voor een weeshuis. Heerlijk jong, die met zijn glimlach en plezier iedereen aan het dansen kreeg. Qua sprekers denk ik meteen aan Sunita Biharie, don't let your voice be tamed. En Martijn van Duivenboden, The people who carry you. Een week geleden zag ik een hele colonne van vrachtwagens van Hospitainer vertrekken en dacht meteen aan de WEconomy gedachte. En ik was trots dat er weer een aantal Hospitainers op pad gingen om mensen te kunnen helpen in oorlogsgebieden.”

Wat vind je van de sprekers van dit jaar?
“Erg aansprekend! Elke spreker heeft een onderwerp waar ik wel wat meer over wil horen. Ik merkte bij het doorlezen van de onderwerpen dat het individu ook duidelijk besproken wordt. Dat spreekt me aan. Ik ben heel benieuwd naar Prinses Irene, naar haar verhaal over het individu, verbonden met een geheel van leven. En ik wist vóór het lezen van de info op de website nog erg weinig van haar.
Ik wil graag David de Kock van 365 Dagen Succesvol zien spreken. Moet het boek nog lezen, maar ik leer meer van seminars en sprekers. En ik ben erg nieuwsgierig naar het verhaal zonder woorden van Linde Ex.”

Maar je twijfelt of je dit jaar gaat. Waarom?
“Ik wil heel graag komen! Maar ik moet even goed kijken hoe ik dit plan. Eigenlijk puur een agendatechnisch probleem. Ik ben in ieder geval wel aanwezig bij de mini TEDx op 22 augustus!”
 


Twijfel jij nog of je naar TEDxApeldoorn 2016 gaat? Neem een kijkje op onze website en laat je inspireren door de sprekers!

Ben er bij!
 YES! Je hebt een ticket gekocht! Maar waarom?

"Voor mijn werk als marketeer in de foodbranche bezoek ik regelmatig seminars, beurzen of doe ik inspiratietours in diverse Europese steden. Hoewel deze events altijd een zakelijke insteek hebben, verrijkt dit mij ook als persoon. Je leert nieuwe mensen kennen, andere gewoonten en vaak leiden die inspirerende dagen weer tot een nieuwe ontwikkeling binnen de keten waarvoor ik werk. Doel geslaagd! Dus waarom zou je dit privé jezelf dan ook niet gunnen? Inspiratie opdoen en leren van anderen,geeft vaak meer energie dan een heel weekend luieren op de bank. Voor mij persoonlijk komt het TEDxApeldoorn event op het juiste moment."

2. Het thema: Social Footprint. Wat is dat voor jou?
"Voor mij betekent een Social footprint, de sociale rol die jij vervult in- en voor jouw omgeving. Dichtbij met de stempel vader van 3, partner van Nancy, broer, zoon, collega of buurman. Verder weg als Nederlander, Europeaan en mens in zijn algemeenheid. Wat is de invloed die ik heb op de manier waarop we met elkaar omgaan, vraag ik mezelf vaak af. Die invloed blijkt dan best groot als je bewust bent van de keuzes die je hebt in bepaald situaties. De uiteindelijke stap die je daarin maakt, bepaalt uiteindelijk je Social footprint.

Op het gebied van duurzaamheid merk ik dat ik moeite heb om daar altijd heel bewust voor te kiezen. Comfort en prijs zijn voor mij vaak belangrijker dan een, nog niet bewezen, duurzaamheidseffect over 10 jaar. Die manier van keuzes maken, komt ook omdat ik vaak sceptisch ben tegenover nieuwe vormen van energie. Wellicht dat dat na vandaag verandert."

Wat vind je van de sprekers van dit jaar?
"Enkele sprekers ken ik via social media of uit de media. Ik heb niet speciaal een favoriet. Stel me deze vraag nog eens aan het eind van de dag. Of vraag het juist pas een maand of jaar later, dan kan ik vertellen welk effect de spreker op mijn Social footprint heeft gehad."

Wat hoop je te vinden op 9 september?
"Ik verwacht een mooie dag te gaan beleven samen met Nancy. We hebben zelf als doel gesteld om deze dag weer inspirerende dingen te leren en nieuwe connecties te maken met andere mensen. Kortom, onze Social footprint vergroten."
 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven. Wil je geen nieuws meer ontvangen over TEDxApeldoorn? Schrijf je dan hieronder uit.

Copyright © 2016 |TEDxApeldoorn| All rights reserved.

Our mailing address is:
info@tedxapeldoorn.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp