Copy
Nyhedsbrev om faciliteter til idræt, kultur og friluftsliv.
Nr. 8 - marts 2017.
View this email in your browser


I dette nyhedsbrev fra Lokale og Anlægsfonden:

/Nyt idékatalog: Sådan indrettes et rum til flere foreninger
/Skole med skatepark foran indgangen
/Realiseres: Vandkulturhus i idrætshal i Thyborøn
/Fantastiske foreninger – hvem er bedst af de bedste? 

Nyt idékatalog: Sådan indrettes et rum til flere foreninger

Hvordan kan det samme rum indrettes til mange forskellige slags brugere i foreningslivet? Et nyt idékatalog ”Foreningsbasen” giver inspiration til løsninger på det spørgsmål. En foreningsbase er et bud på, hvordan flere foreninger kan leve sammen og dele de samme rum til deres forskellige aktiviteter på en god og fleksibel måde.

På den måde kan en foreningsbase være løsningen, når kommuner og foreninger går sammen om at udnytte tomme bygninger til fordel for fritidsaktiviteter. Foreningsbasen giver inspiration til, hvordan foreninger og kommuner i praksis kan håndtere en sådan sammenlægning.

I kataloget er der fokus på en skalerbar tilgang samt mangfoldighed i sociale zoner, og eksempelværdien er generel og brugbar og kan derfor bruges både i større og mindre bysamfund.

Idékataloget Foreningsbasen er skabt i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Aart Architects og Aarhus Kommune.

Download hele idékataloget på dette link
Mere om indholdet i konceptet Foreningsbasen
I Foreningsbasen deles forbrug og lokaler med andre, hvilket medfører drifts- og energimæssige samt økonomiske fordele for brugerne. Hvis det organisatoriske samtidig bliver sat i værk, er der mulighed for at opnå følgende fordele:

Mere tid til kerneaktiviteten
Fælles drift, rengøring og vedligehold frigiver tid og kræfter.

Bedre udstyr til de forskellige aktiviteter
Et fællesskab på tværs af foreninger giver mulighed for, at man kan gå sammen om fælles indkøb og dele udstyr med hinanden.

Mere fokus og stærkere sammenhold
Man kan inspirere og dele erfaringer med hinanden om de udfordringer, foreninger står over for. Det kan give stærkere sammenhold på tværs af foreninger.

Rum til innovation og nye medlemmer
Ved at skabe større bevidsthed om foreningens identitet og særpræg kan der dannes grobund for nye aktivitetsformer og for nye medlemssegmenter, med mulighed for øget medlemstal til følge.

Fleksibilitet i valg af aktivitet
Hvis foreningerne organiserer sig samlet, giver det medlemmerne et udbud af forskellige aktiviteter for den enkelte og mulighed for sideløbende aktivitet, for eksempel for familiemedlemmer.

Fleksible rum og rammer
Foreninger skifter i medlemstal og udgør dermed en elastisk størrelse. Foreningsbasen kan imødekomme denne elasticitet med et udbud af lokaler af varieret størrelse og eventuelt muligheden for at slå lokaler sammen.

Et godt sted at mødes
Ud over at være et samlingssted for byens foreninger åbnes mulighed for, at der opstår et tilhørssted for lokalbefolkningen, hvor møder mellem foreninger og selvorganiserede kan opstå.

Download hele idékataloget på dette link
Skole med skatepark foran indgangenMange børns drømme er gået i opfyldelse på Læssøesgade Skole i Aarhus, der har forvandlet skolegården til et anlæg til skatere og parkourudøvere. Anlægget er åbent og tilgængeligt for alle i lokalområdet. Der er tale om et eksempel, som kan inspirere andre skoler i større byområder, hvor der arbejdes på at åbne skolegården mod lokalområdet.

Se en kort video, der viser skateparken

Læs mere om projektet 
Realiseres: Vandkulturhus i tidligere idrætshal i Thyborøn
Det har været ventet med spænding længe, og i denne uge kom svaret endelig fra Realdania, som gerne vil være med til at ombygge en sjældent benyttet idrætshal i Thyborøn til nyt vandkulturhus. Dermed er projektet fuldt finansieret og det videre arbejder med at etablere og realisere idéen kan gå i gang.

Forhistorien er, at Thyborøn for nogle år siden stod i en ærgerlig situation, da den lokale skoles lille svømmesal måtte lukke på grund af dårlig stand. Bestyrelsen i Thyborøn Fritidscenter fik på den baggrund en fantastisk idé: Hvorfor ikke bygge et helt nyt vandkulturhus i den ene af fritidscenterets to almindelige idrætshaller, da den ene hal alligevel ikke blev brugt særligt meget?

Der var kun en hage ved idéen. Det var aldrig gjort før. Den slags udfordringer er lige noget for Lokale og Anlægsfonden, der gik med i finansieringen af en arkitektkonkurrence og efterfølgende bevilgede støtte til projektets realisering.

Se flere illustrationer af projektet
Fantastiske foreninger på TV2 Lorry – hvem er bedst af de bedste?
Vi bygger, vi synger, vi danser, spiller musik, skak, bold og teater. Vi gør noget sammen og vi gør noget for andre. Foreningerne i hovedstadsområdet har mange størrelser og formål og nu skal de hyldes. TV 2 Lorry og Lokale og Anlægsfonden vil med projektet Fantastiske Foreninger nu sammen sætte fokus på alle de gode initiativer og fællesskaber i TV 2 Lorrys sendeområde.

”Lokale og Anlægsfonden er med til at uddele prisen, fordi fællesskabet bobler derude og mødestedet bidrager til fællesskabet. Prisen skal være med til at invitere flere ind,” siger Esben Danielsen, direktør for Lokal og Anlægsfonden.

Hvis du mener, at din forening er fantastisk, og hvis den skal have chancen for at vinde, så se mere her på linket 
Lokale og Anlægsfonden  © 2017
   www.loa-fonden.dk
   fonden@loa-fonden.dkWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list