Copy

Ben je klaar voor een hypnotiserend online ritueel concert van de toekomst, waar oude Afrikaanse traditie samenkomt met ultramoderne elektronica? Dan moet je nu verder lezen.


Deze zaterdagavond presenteren meesterpercussionist Moussé Dramé en Wildemannen Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt AFROFUTURISM: RITME! De titel is niet toevallig gekozen, want hun interesse in de combinatie tussen mens en machine past precies bij de culturele stroming die afrofuturism heet.
Definitie: ‘Afrofuturisme biedt een toekomstbeeld binnen Afrikaanse cultuur. Het is een stroming die zich bezighoudt met vormgeving, wetenschapsfilosofie en geschiedenis en de combinatie daarvan met technologie.’ 

Denk bijvoorbeeld aan de vette film ‘Black Panther.’ Helemaal afrofuturism. Maar ook Janelle Monáe, met The Archandroid. Lekker nummer!

 

Wie is Moussé Dramé?

Moussé vertelt dat hij al vanaf zijn geboorte omringd werd door muziek. Elke maand was er een 'Djalifoli' bij hem thuis. Dit is een traditioneel Malinees feest, waar alle griots aanwezig zijn. Griots zijn de dichters, lofzangers en muzikanten van West Afrika. Ze worden beschouwd als bewaarders en vertellers van mondeling overgebrachte tradities, rituelen en geschiedenissen. 

Van 1994 tot 1998 volgende Moussé een opleiding aan de Ecole Nationale des Beaux-Arts de Dakar als muzikant en docent. Moussé is muzikaal breed geschoold. Hij is een kenner van ritmes uit Senegal, Mali, Guinee en Burkina Faso.

Het gaat natuurlijk bizar interessant worden om de wereld van Moussé en zijn muziek te zien en horen versmelten met Project Wildeman! Verwacht afrofuturistische muziek in optima forma, live bij jou thuis. 

Koop hier je kaartje

#FACTS

  • AFRO FUTURISM: RITME!
  • Online, exclusieve link bij aankoop ticket
  • Zaterdagavond 17 april van 20:30 - 21:30

 

Tot zaterdag! 
Copyright ©  2021 Stichting Project Wildeman All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Project WIldeman · Overtoom 510 3 · Amsterdam, MA 1054 KK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp