Copy

Er is deze zaterdagavond wèl iets te doen. 

AM I. Een muzikaal en visueel vormgegeven ontdekkingstocht naar de poëtische psyche van artificiële intelligentie. Mogen we je meenemen op onze reis? 

Bij aankoop van een ticket krijg je op de dag van de uitzending de exclusieve link van ons gemaild.

 

In de serie Mens + Machine van Project Wildeman: AM I.

Kunstmatige intelligentie leeft! En maakt kunst. Project Wildeman onderzoekt met AM I wat dat oplevert. 

Nieuwsgierig? Kijk dan op zaterdagavond 23 januari om 20.30 uur naar Wildeman TV. De teksten zijn in het Engels.

 
Koop hier je ticket voor 5 EUR

Wat gaan we doen?

Geïnspireerd op de dadaïstische en modernistische poëzie van Paul van Ostaijen wordt door de computer ter plekke gegenereerde poëzie samengesmolten met live visuals en repetitief, geïmproviseerd trompetspel.

Het resultaat is een muzikaal en visueel vormgegeven ontdekkingstocht naar de poëtische psyche van artificiële intelligentie.

Na de live stream is er voor het publiek de gelegenheid om met de makers in gesprek te gaan

Artificiële intelligentie maakt kunst en kunstmatige intelligentie ingenieur David Fortini die specialist is in 'machine learning' heeft dit in elkaar gezet. We zijn heel benieuwd naar het resultaat. We vroegen hem wat we kunnen verwachten en wat AI nou eigenlijk precies is. 
I N T E R V I E W
 

Voor de leken onder ons, waarom wil de mens eigenlijk iets met AI?


David: 'In het kort, omdat AI iets kan dat wij niet kunnen. Bijvoorbeeld voor dit project zou het uitdagend zijn om aan een of meerdere dichters te vragen om lange gedichten in een paar seconde live te schrijven. Dat is gewoon onmenselijk of misschien gewoon saai werk voor een dichter.

Net zoals machines, is AI goed voor zeer specifieke taken terwijl wij, als mensen, wij kunnen veel complexe taken doen maar niet zo snel als een machine.'

 

Is kunst maken exclusief voorbehouden aan de mens of kunnen intelligente systemen ook iets maken, zelfs als ze niet onze input daarvoor krijgen? 

Algoritmes moeten altijd twee inputs hebben. Namelijk data en een doel. Deze twee ingrediënten worden op dit moment door ons bepaald, daarna kan het algoritme aan de slag gaan en kunnen we kijken wat het resultaat is. Ik verwacht niet dat algoritmes op korte termijn zo zelfstandig worden om iets te maken zonder onze input.

 

Hoe is jouw fascinatie met 'machine learning' ontstaan?

Tijdens mijn bedrijfskundige studie ben ik in contact geraakt met AI. Daardoor raakte ik meteen geïnteresseerd en gefascineerd door dit technische veld en ik ben daarna ermee aan de slag gegaan. Ik blijf nog steeds verwonderd door wat we met allemaal met algoritmes kunnen maken.

 

Welke emoties verwacht je de 23ste bij het beleven van AM I?

Verwondering en verrassing, ik ben namelijk heel benieuwd hoe de interactie tussen de AI gegenereerde teksten, de live visuals en de trompetspel zal zijn. Ik kijk uit naar de live performance!


 
Over de makers
Wildeman en trompettist Milan Mes heeft altijd al een ongezonde obsessie gehad met de relatie tussen mens en technologie en in het bijzonder in de rol van artificiële intelligentie. Hij wordt bijgestaan door Wildeman en dichter Robin Block, kunstmatige intelligentie ingenieur David Fortini en VJ Frouke ten Velden.

Het is tijd om weer iets mee te maken op zaterdagavond.

Beleef hoe Project Wildeman met wetenschapper david en VJ Frouke ten Velden je iets laten zien wat je nog nooit gezien hebt. 

  • AM I.
  • Exclusieve live stream
  • zaterdagavond 23 januari om 20:30 tot 21:30

 

We staan met AM I ook bij de 'tips voor het weekend' in Het Parool. Tot zaterdag!
koop hier je ticket
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 Stichting Project Wildeman, All rights reserved.


Our mailing address is:
projectwildeman@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Project WIldeman · Overtoom 510 3 · Amsterdam, MA 1054 KK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp