Copy

'...Of hij na die 24 uur ook in een plas limonade is veranderd, dat gaan we zien!' 

Geluidskunstenaar en Wildeman Sven Hamerpagt en beeldend kunstenaar Sema Bekirovic nemen je mee op een 24 uur lang durend SuikerTrance ritueel.

Wat gaat er gebeuren? Sema maakt een object van suiker en we plaatsen dit in de achtertuin van onze studio en laten het gedurende 24 uur langzaam smelten. Gedurende een dag en een nacht maakt Sven vervolgens live elektronische muziek.

Wat we gaan zien is een parallel proces waarbij de natuur het object langzaam overneemt en waarbij Sven zich losmaakt van zijn dag- en nachtritme. De muziek is repeterend en verandert heel subtiel. Sven laat zich inspireren door vragen als: Hoe klinken de insecten en diertjes die lucht krijgen van deze zoetigheid? De wind die er langs waait en de maan die langzaam zijn licht laat schijnen?

Het wordt SuikerTrance in optima forma. 24H natuur en mens. We gaan zien wie er nog overeind staat aan het eind.

Het hele proces is te volgen via een live stream op Wildeman TV en op ons YouTube-kanaal.
Aboneer je hier op ons kanaal

We vroegen Sema naar haar werk en of ze alvast iets kan vertellen over wat er op 19 november allemaal staat te gebeuren.

Hoe ben je bij Project Wildeman terechtgekomen?

Sema: 'Via via, Sven is bij mij terecht gekomen, volgens mij via Sjoerd Kloosterhuis.

Je zou jouw werk als 'ready made plus' kunnen beschouwen. Vanwaar die fascinatie hoe omstandigheden en de natuur interacteren met objecten die door de mens zijn gemaakt?

'Ik ben geïnteresseerd in of 'de natuur' (of natuurverschijnselen, dieren, planten etc) ook als een creatieve kracht gezien kan worden. Kunnen alleen mensen kunstenaar zijn? Of een dier bijvoorbeeld ook?'

Wie zijn je voorbeelden en wat is het mooiste (kunst) werk dat je hebt gezien?

'Ik vind het interessant hoe de focus in de kunst steeds meer komt te liggen op samenwerkingsverbanden, zoals je hierboven al aangaf werkte ik veel samen met bijvoorbeeld dieren, en nu werk ik samen met sven! En misschien komen er ook nog muizen of vliegen meedoen. Ik vind 'hoe netwerken zich vormen' dus interessanter dan het kunstwerk an sich, ik geloof dat dit in de muziek wel al veel langer normaal is dan in de beeldende kunst of tussen beeldend kunstenaars en muzikanten. Mijn vriend Marcus bijvoorbeeld die onder de naam Eilander muziek maakt, werkt nu samen aan een nummer met Carol (van Bettie Serveert), en Paulien Oltheten (een hele toffe videokunstenaar) maakt daar weer visuals bij.'

Kun je uit jouw werk ook een visie halen op het huidige tijdsgewricht? Worden we als mens slachtoffer van onze maakdrift?

Sema: 'Ik denk dat veel mensen het wel met mij eens zullen zijn dat er al erg veel "mensen-dingen" in de wereld zijn. Door meer te focussen op processen en samenwerkingen kunnen we wellicht een situatie creëren die meer onze vergankelijkheid accepteert. Het gaat bij dit soort processen ook minder om het ego van een kunstenaar, ik denk dat het wel gezond is als we als mensen een stapje uit het centrum van ons wereldbeeld doen (en als kunstenaars al helemaal).'

Over SuikerTrance, wat is de achterliggende gedachte bij dit experiment?

'We plaatsen een sculptuur van suiker onder een hete lamp in de tuin, het object smelt en wellicht komen er ook nog dieren langs die ervan snoepen. We verwachten dat dit zo'n 24 uur duurt voordat het object in een plas limonade is veranderd. Synchroon aan dit proces maakt Sven live muziek. Hij gaat dus 24 uur opblijven en het vergaan van het sculptuur als het ware muzikaal begeleiden. Of hij na die 24 uur ook in een plas limonade is veranderd, dat gaan we zien.' 


 
Meld je hier aan op Facebook

Hoe, wat, wanneer?

  • 24H SuikerTrance
  • Online, meld je aan!
  • Donderdagavond om 20:30

 

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright ©  2020 Stichting Project Wildeman,  All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Project WIldeman · Overtoom 510 3 · Amsterdam, MA 1054 KK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp