Copy
Ramallah, marts 2017
View this email in your browser

A VOICE ACROSS – NYHEDSBREV FRA DET DANSKE HUS 

KEND DIN HISTORIE
Værdien af at kende sin egen historie er ubestridelig.

Derfor er det opløftende, at vi oplever en bølge af initiativer med fokus på at styrke bevarelse og dokumentation af Palæstinas historie. 

Et eksempel er et nyt online undervisningsmateriale om den palæstinensiske nationale befrielsesbevægelse fra 1950'erne til 1970'erne. Materialet er resultatet af et samarbejde mellem Oxford Universitet, forskere fra palæstinensiske universiteter og andre.

Det Danske Hus arbejder for at fremme samme agenda.

I samarbejde med den palæstinensiske forskningsinstitution Al-Rowat udgiver vi senere på foråret en bog med vidnesbyrd fra fem palæstinensere, der gennemlevede fordrivelsen i 1948. Bogen er redigeret af den anerkendte palæstinensiske forfatter Dr. Faiha Abdulhadi. 

Dr. Abdulhadi medvirker også i en Couch Talk om Oral History her i Det Danske Hus d. 22. marts. Vi håber at se alle interesserede. 

Vores Oral History-projekt er en af mange aktiviteter, som du kan læse mere om i nyhedsbrevet her – vores første i 2017.

God læselyst.

Lone Bildsøe Lassen, direktør, Det Danske Hus i Palæstina 
 
FØLG LONE BILDSØE LASSEN PÅ TWITTER
PALÆSTINENISKE TEKSTILDESIGNERE UDSTILLER I KØBENHAVN

Den 18. og 19. marts er Det Danske Hus vært for en udstilling med palæstinensisk tekstildesign på galleriet VESS på Vesterbro i København.

Udstillingen viser arbejde af otte kvindelige palæstinensiske tekstildesignere, som deltager i vores "Design In Context"-projekt.

Projektet har til formål at styrke palæstinensiske designere og kunsthåndværkere kreativt og økonomisk.

På udstillingen kan du få indblik i kvindernes designproces i løbet af projektet. Du kan også se deres seneste kollektion og købe eller bestille produkterne. 

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN HER 
COUCH TALK OM ORAL HISTORY

D. 22. marts kl. 18 afholder Det Danske Hus en Couch Talk om palæstinensisk Oral History.

Oral History er en måde at vække historie til live, hvor historier indsamles og derefter formidles via bøger, teater og andet. Målet er at bevare og dokumentere historie og kulturarv. 

Panelet ved vores Couch Talk består af forfatter Dr. Faiha Abdulhadi (billede), filmforsker Asma Kilani og fortæller Fatmeh Karejeh. 

Arrangementet indgår i vores Oral History-projekt, som også omfatter en bogudgivelse med vidnesbyrd af fem palæstinensere, som gennemlevede fordrivelsen i 1948. Bogen udkommer senere i år og er redigeret af Dr. Faiha Abdulhadi.

Oral History-projektet er et samarbejde mellem Al-Rowat for Studies and Research, Dr. Faiha Abdulhadi og Det Danske Hus. 

LÆS MERE OM VORES COUCH TALK HER
DANSK BØRNEBOG PÅ HYLDERNE I PALÆSTINA

Den danske børnebog Dumme Lili finder i disse uger vej til nye læsere blandt palæstinensiske børn. Bogen, der er skrevet af Mette Vedsø og Stine Illum, er blevet oversat til arabisk og distribueres nu til biblioteker på Vestbredden. 

Udgivelsen lanceres officielt ved et arrangement på Tamer Instituttet i Ramallah d. 20. marts kl. 16. Følg os på Facebook for flere detaljer.

Udgivelsen er en del af vores projekt om børnelitteratur, som er et samarbejde mellem Tamer Instituttet, det danske forlag Jensen & Dalgaard og Det Danske Hus. 

Projektet omfatter også en dansk oversættelse af en arabisk børnebog, som ventes udgivet senere i 2017.
VOLONTØRER PÅ VANDRETUR
 
Det Danske Hus arrangerede i februar en vandretur for danske volontører på Vestbredden. Turen gik til den smukke dal Al-Makhrour. 

Vandreturen omfattede et besøg i den gamle landsby Battir og en traditionel palæstinensisk frokost ved den økologiske gård Hosh Al-Yasmine.

Volontørerne arbejder i menneskeretsorganisationer, flygtningelejre og medieorganisationer på Vestbredden.

SE BILLEDER FRA TUREN PÅ FACEBOOK
SE VORES BILLEDER PÅ FLICKR
"VI HJÆLPER BØRNENE MED ALT"

Tidligere i år arbejdede Dalia Noah (th.) og Asma Rahimi som volontører på Jasmine Charitable Society, et center for børn med særlige behov, beliggende i byen Al-Bireh på Vestbredden. 

På centret hjalp de børnene med hverdagsaktiviteter som fx gymnastik og tegning. 

"Vi hjælper børnene med alt, hvad de laver, for der er mange ting, de ikke kan selv. Vi har fx en pige med autisme. Hun kan ikke koncentrere sig om at tegne, så vi hjælper hende lidt ved at holde hendes hånd og vise hende, hvordan hun skal tegne. Så begynder hun at gøre det selv," fortalte Dalia under opholdet.

Dalia og Asmas ophold i Palæstina var faciliteret af Mellemfolkeligt Samvirke, Det Danske Hus og Jasmine Charitable Society. 

LÆS MERE OM DALIA OG ASMA PÅ FACEBOOK 

SE HVORDAN DU KAN BLIVE VOLONTØR I PALÆSTINA
GENERALFORSAMLING FOR DET DANSKE HUS 18. MARTS

Det er tid til den årlige generalforsamling i foreningen bag Det Danske Hus i Palæstina.

Generalforsamlingen byder på oplæg af Sam Bahour, bestyrelsesmedlem i Det Danske Hus, og Lone Bildsøe Lassen, direktør for Det Danske Hus. Valg af nye bestyrelsesmedlemmer er også på dagsordenen.

Generalforsamlingen vil foregå på Fælledvej 12 på Nørrebro i København d. 18. marts kl. 11. Alle medlemmer af Det Danske Hus, der har betalt kontingent for 2017, har adgang. 

BLIV MEDLEM AF DET DANSKE HUS HER
IN THE WORDS OF A PALESTINIAN – INTERVIEW MED MARINA BARHAM

Den palæstinensiske virkelighed diskuteres over hele verden. Men ofte af internationale akademikere, journalister og politikere. Det Danske Hus i Palæstina har inviteret en række palæstinensere til at dele deres erfaringer og perspektiver. 

Marina Barham, født 1963, er medstifter og leder af Al-Harah Teatret, en non-profit organisation beliggende i byen Beit Jala nær Betlehem på Vestbredden. Hun har en Master i engelskundervisning som andet- og fremmedsprog fra Warwick Universitetet i Storbritannien. 

"[Teater] skaber et rum, hvor folk føler sig trygge nok til at tale om svære emner. Det giver dem selvstændighed og selvtillid og åbner deres sind, deres drømme og deres syn på livet. Det gør dem bedre i stand til at relatere til andre mennesker og giver dem redskaber til at blive aktive medlemmer af lokalsamfundet. Når ens karakter bliver stærkere, får man også mere selvtillid til at gå i brechen for det, man tror på. Så begynder man ikke alene at forandre sig selv, men også folk omkring sig, og på den måde fortsætter virkningen."

LÆS HELE INTERVIEWET (PÅ ENGELSK)
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Danish House in Palestine · Dar Ibrahim Street, 31 · P.O. Box 553 · Ramallah Old City 98700 · Palestine

Email Marketing Powered by Mailchimp