Copy
Ramallah, September 2015
View this email in your browser

A VOICE ACROSS - NYHEDSBREV FRA DET DANSKE HUS

FEM ÅR FOR DET DANSKE HUS - I PALÆSTINA KAN MAN IKKE ADSKILLE KULTUR OG POLITIK
”Når man lever og arbejder på Vestbredden, er det simpelthen ikke muligt at adskille kultur og politisk kontekst. En række koncerter i Ramallah blev for nyligt aflyst, fordi musikerne blev nægtet adgang. Streetart og graffiti er i høj grad båret af ideologi og i øvrigt ofte malet direkte på den såkaldte ’separation wall' – ordet Palæstina er i sig selv et politisk statement også på kulturområdet,” siger direktør i det Danske hus i Palæstina, Lone Bildsøe Lassen i en pressemeddelelse fra DHIP.

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN 
 
Følg Lone Bildsøe Lassen on Twitter
DHIP EVENT 9. august

Den klassiske violinist Peter Sulski gav  koncert i Det Danske Hus. Peter har ledet strygersektionen på det Palæstinensiske konservatorium og er mange-årigt medlem af London Symphony Orchestra. 

SE ET PAR FOTOS FRA EVENTET
DHIP's 5 ÅRS JUBILÆUM 

Mere end 100 mennesker kom for at fejre Det Danske Hus I Palæstinas femte jubilæum. Aftenen bød på taler af direktør Lone Bildsøe Lassen, Palæstinas ambassadør i Danmark Mufeed Shami og den danske repræsentant i Palæstina Anders Friborg Tang. Musiker Mahmoud Awad leverede musik til aftenen. 

SE FOTOS FRA JUBILÆUM
LIVING HISTORY 

I løbet af den første uge I september blev living history forestillingen ’Living Stones’ opført i gamle huse i fire palæstinensiske landsbyer. Forestillingen er lavet af de palæstinensiske skuespillere Faten Khoury og Shaden Salem, den danske skuespiller Emilie Juul Simonsen og den palæstinensiske musiker Mahmoud Awad.

”Idéen bag Living History er at genskabe historien og fortælle historier fra gamle palæstinensiske huse og familier. Så folk, når de ser forestillingen, vil mærke palæstinensernes historie og vil blive opmærksomme på palæstinensernes ret til deres eget land”, siger Sahar Soufan, projekt koordinator på Living History. 

”En kvinde som kommer fra den gamle by i Birzeit fortalte mig, at hun følte sig hjemme da hun så forestillingen, fordi den reflekterede hendes og den ældre generations liv. Da hun så forestillingen fik hun tårer i øjnene, fordi det mindede hende om hendes liv fra tiden før krigen i 1967 og før intifadaerne. Hun blev mindet om at Birzeit engang var et sted, der dannede rammen om almindelige menneskers almindelige hverdagsliv,” fortæller Sahar.

”Derfor synes jeg at Living History er et vigtigt projekt. Når jeg ser disse reaktioner, så ved jeg at vores pointe er forstået, og at vi har nået vores publikum.”


SE FOTOS FRA FORESTILLINGERNE
DHIP EVENT 27. september

Screening af anti-besættelsesfilmen “LIFE IS WAITING: Referendum and Resistance in Western Sahara” efterfulgt af Skype diskussion med filmens co-producent Salah Abdelahe.

SE TRAILER
 
IN THE WORDS OF A PALESTINIAN - INTERVIEW WITH SAM BAHOUR 

Den palæstinensiske virkelighed diskuteres over hele verden. Men ofte af internationale akademikere, journalister og politikere. Det Danske Hus i Palæstina har inviteret en række palæstinensere til at dele deres erfaringer og perspektiver.

"Når man diskuterer den palæstinensiske økonomi er det vigtigt at forstå den kontekst den eksisterer i. Vores økonomi er blevet tvunget ind i en strukturel afhængighed af den større israelske økonomi siden begyndelsen af ​​besættelsen i 1967. I dag er vi gennem israelsk militær magt reduceret til et økonomisk vedhæng."


LÆS HELE INTERVIEWET I INFORMATION

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website