Copy
Ramallah, Juli 2015
View this email in your browser

A VOICE ACROSS - NYHEDSBREV FRA DET DANSKE HUS

PALÆSTINA -  ANDET OG MERE END KONFLIKT
Det Danske Hus i Palæstina er sat i verden for at skabe samarbejde, dialog og kontakt på tværs af Danmark og Palæstina. Den opgave kan vi ikke løse uden at tage udgangspunkt i den palæstinensiske virkelighed – en virkelighed, der er uløseligt forbundet med den konflikt, der har præget området i mere end 60 år. Det er dog fundamentalt for os, at vi ikke bidrager til en fortælling, der reducerer palæstinensere til passive ofre.
 
Vi lever som ansatte og organisation i et Palæstina, der på trods af vanskelige og urimelige livsvilkår er præget af kreativitet, originalitet og engagement – ikke mindst på kulturområdet. Det er udgangspunktet for vores tværkulturelle arbejde. Det er tydeligt, at det fokus har en klangbund blandt palæstinensere, der ikke genkender sig selv i det billede, der tegnes af europæiske politikere og korrespondenter.       
 
Vi ser uretfærdighed men også trods, vi ser ofre men også vilje, vi ser problemer men også potentiale!    
 
Lone Bildsøe Lassen, Direktør i Det Danske Hus i Palæstina.
 
FØLG LONE BILDSØE LASSEN PÅ TWITTER
 
Couch Talk

Det Danske Hus i Palæstina har siden sidst kunne præsentere en Couch Talk THE EAR OF PALESTINE, hvor Walid Nasser fra det palæstinensiske medie Ayjal og Maysoun Odeh Gangat fra Nisaa FM diskuterede deres tilgang til medier samt potentielle og centrale udfordringer for palæstinensiske medier lige nu.

SE MERE PÅ FACEBOOK
SE NYE VOLONTØR PROFILER PÅ VORES HJEMMESIDE
SE DHIP VIDEOER
Olivenhøst 2015

Vil du give en hånd med, når olivenhøsten skal i hus, og kunne du tænke dig at komme helt ind på livet af den palæstinensiske kultur? Det Danske Hus i Palæstina inviterer til Olivenhøst 2015 fra den 30. oktober til den 7. november for danskere i alle aldre. En unik kulturel oplevelse.

LÆS MERE & TILMELD DIG PÅ VORES HJEMMESIDE
 
Palæstina stiller skarpt

Jeg tror at gode fotografier vokser ud af hjertet ikke af hovedet!
                                                Samer Hamed, vinder af årets 24 timers Foto-marathon.

Voldelige sammenstød mellem unge palæstinensere og israelsk militær, konfrontationer ved bosættelser og checkpoints, krig og intern konflikt i Gaza... Internationale fotografer leverer dagligt motiver fra Palæstina, og omdrejningspunktet er stort set altid vold eller konflikt. Men hvilke emner bliver sat i fokus, når palæstinenserne selv stiller skarpt? 
 
I et forsøg på at udfordre den stereotype fremstilling og vise et mere sammensat billede af palæstinensisk identitet, kultur og hverdagsliv organiserede Det Danske Hus i Palæstina for fjerde år i træk Palæstina Foto-maraton.
 
Lørdag den 2. maj 2015 fandt 101 fotoentusiaster vej til de palæstinensiske gader i Ramallah, Nablus, Hebron, Betlehem, Jerusalem og Gaza City som deltagere i fotokonkurrencen, for indenfor henholdsvis 1, 6, 12 eller 24 timer at levere personlige og originale fortolkninger af en række forudbestemte temaer såsom Smile you are in Palestine, Frame it og Upside down.   

De mange hundreder af fotos vurderedes af en jury bestående af fotografer fra Danmark og Palæstina, og vinderne blev offentliggjort ved en ceremoni i Det Danske Hus i Palæstina i Ramallah. 
Vinderen af dette års 24-timers fotomarathon, Samer Hamed fra Ramallah, vandt en rejse til Danmark, hvor han blandt andet åbnede den første udstilling af dette års vinderbilleder på ActionAids café, Mellemrummet, i København.

Fotoudstillingen vil blive vist på tværs af Palæstina i de kommende måneder.

SE VINDERFOTOS PÅ FLICKR
 
Anne Sofie Bukkehave er 28 år og har en bachelor i Fransk. Anne Sofie er bosat i Østjerusalem og har været frivillig gennem Det Danske Hus i Palæstina i fem måneder. Her har hun arbejdet i behandlingscenteret “Treatment And Rehabilitation Center for Victims of Torture” i Ramallah, hvor hun har været frivillig i organisationens programudvikling- og fundraisingafdeling.
 
LÆS MERE PÅ VORES HJEMMESIDE
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website