Copy
Maart 2017

Vernieuwde nieuwsbrief

De nieuwsbrief Gezonde School heeft een nieuw jasje en vervangt de 'Seizoensgroet'. Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het programma Gezonde School. De nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die gezondheid op school belangrijk vindt en die werkzaam is binnen het po, vo of mbo. Actuele informatie en nieuws vind je ook op www.gezondeschool.nl.

Ondersteuningsaanbod - ronde 2017
Wil jouw school een Gezonde School worden? Vandaag start een nieuwe ronde van het ondersteuningsaanbod. Het ondersteuningsaanbod bestaat uit een bedrag van € 3.000. Tot en met 5 mei kan jouw school zich hiervoor inschrijven. Voor het schooljaar 2017-2018 krijgen maximaal 750 schoollocaties ondersteuning.
Lees meer
Rookvrij schoolterrein
Is jouw schoolterrein rookvrij? Bestel dan nu het bord ‘rookvrij schoolterrein’ met € 50 korting en laat zien dat roken op en rond het schoolterrein niet is toegestaan. Gezonde School kan voor 3.000 borden deze korting aanbieden.
1000ste vignet Gezonde School 
Eind januari is het 1000ste vignet Gezonde School feestelijk uitgereikt. ’t Atrium, een vo-school in Amersfoort, behaalde het themacertificaat Bewegen en sport. 
 
Hoe gezond is jouw school?
Doe de test!

Vaak wordt op school al iets gedaan aan gezondheid. Maar hoe ver ben je als school en wat zou je nog meer kunnen doen? De vernieuwde test ‘Hoe gezond is jouw school’ biedt hierbij hulp.

 
Gezonde School in 90 seconden
Nieuw op gezondeschool.nl is de animatie over Gezonde School. In 90 seconden hoor en zie je waar Gezonde School voor staat en hoe het werkt.
 
Nationaal Schoolontbijt 2017
Het Nationaal Schoolontbijt van 6 t/m 10 november is hét grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Het Nationaal Schoolontbijt is ambassadeur van Gezonde School. De inschrijving 2017 is geopend.
Studiereis Gezonde School dit jaar naar Denemarken
In 2017 is in het kader van de activiteiten van de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl een studiereis gepland, dit keer naar Denemarken. Zie voor meer informatie
Voor Gezonde Scholen
Update vignetscholen
Er zijn 1130 scholen met een vignet Gezonde School met gezamenlijk maar liefst 1444 themacertificaten (peildatum 8 maart 2017):
  • 856 basisscholen met 1091 themacertificaten
  • 191 scholen voor voortgezet onderwijs met 240 themacertificaten
  • 83 mbo-locaties met 113 themacertificaten
Misschien zit er wel een school bij jou in de buurt, waar je informatie kunt inwinnen over hun aanpak.
Kijk hier voor het overzicht

 
Terugblik winactie powerbank
In de Wintergroet van het vignet Gezonde School stond een leuke winactie: docententeams maakten kans op een Gezonde School-powerbank.

OBS de Waterlelie uit Zoetermeer, OBS de Baanbreker uit Den Haag en Dr. Nassau College uit Assen zijn de winnaars. Gefeliciteerd!  
Gezonde School-bus huren?
Ben je al bekend met de Gezonde School-bus? In januari trok deze veel bekijks tijdens de NOT. Het is mogelijk om deze opblaasbare bus te huren. Organiseer je een beurs of event in het kader van Gezonde School en ben je op zoek naar een ludieke eye-catcher?

Stuur dan een e-mail naar info@gezondeschool.nl.

 
Nieuwe winactie
Ook in deze nieuwsbrief een mooie winactie. De Gezonde School-voetbal. Kans maken?
Maak dan de volgende zin af
: Bewegen en sport op school vind ik belangrijk omdat …….  

Stuur je reactie voor vrijdag 7 april naar info@gezondeschool.nl o.v.v. winactie nieuwsbrief Gezonde School.
Het programma Gezonde School is een samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad, GGD GHOR Nederland, RIVM Centrum Gezond Leven, regionale GGD’en, gezondheidsfondsen, maatschappelijke organisaties op het gebied van een gezonde leefstijl. De ministeries van VWS, OCW, EZ en SZW maken Gezonde School mogelijk. 

Copyright © * All rights reserved.

Neem contact op:
 info@gezondeschool.nl

Wil je geen emails meer ontvangen van Gezonde School?
Uitschrijven