Copy
Begin 2016 met nieuwe kennis
View this email in your browser

Volop Wateetons Workshops 

Ook in de komende maanden geeft uw aller meneer Wateetons weer volop workshops, waaronder de Kop tot Staart varken en wilde gans en workshops paté, worst, droge worst en fermenteren. Kortom, ik wil voorlopig niet horen dat je niks te doen hebt.

Zo maar een greep:

9 juli: Kop tot Staart workshop wilde gans
De eerste Wilde Gans workshop was een groot succes. De deelnemers leerden van een jager alles over de overlast, schade en kosten die ganzen veroorzaken, de noodzaak van de jacht, en hoe spijtig het is dat er zo weinig aandacht is voor het culinaire nut van dit smakelijke dier. Daarna gingen ze zelf aan de slag. Ieder met zijn eigen gans, nog vol in de veren. Het was mooi, het was nuttig, het was lekker en een klein beetje smerig. Een perfecte dag. Het videoverslag is hier te zien:(let op: beelden van dode dieren). Op 9 juli doen we het gewoon weer!
Meer informatie
8 juni: workshop worst maken
Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van de hapjes en drankjes van Boergondineren, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten met de heerlijke bijgerechten, wijnen van Boergondineren.
Meer informatie
22 juni: workshop fermenteren
Meneer Wateetons, auteur Over Rot, van het standaardwerk over fermenteren, leert je alles over het fermenteren van voedsel, de culinaire trend van 2016. Je zult ontdekken dat er geen maaltijd voorbij gaat zonder dat je iets gefermenteerds eet, en dat zelf fermenteren makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk is. Natuurlijk ga je zelf aan de slag! Onder andere met de melkzuurfermentatie van groenten, maar ook met het maken van je eigen zuivel en drank. Omdat fermenteren tijd kost krijg je het zelfgemaakte en voorbereide voedsel mee naar huis, om daar met duidelijke instructies tot volle gefermenteerde wasdom te laten komen. Na afloop van de workshop neem je zelfs een goodybag mee, bestaande uit een mini-fermentatietoolkit om thuis direct met de opgedane kennis en ervaring aan de slag te gaan.
Meer informatie
Is dat alles? Welnee, ook de rest van 2016 staat bol van de workshops roken, worst maken, fermenteren, kop tot staart en paté maken. En dan gaan we in september en november ook nog eens naar Zweden! Zie hier de rest van de agenda. 

ps. Meneer geeft veel van deze workshops ook gewoon bij jou aan de keukentafel of in de bedrijfskantine. 
Copyright © 2016 Wateetons, All rights reserved.


Liever geen mail meer ontvangen van meneer?
Schrijf je uit van deze mailinglist

Email Marketing Powered by MailChimp