Maandelijks lees- en speelplezier voor Speeltuinbendeleden

Nummer 34, februari 2017

Samen spelen kan gewoon! Als lid van de Speeltuinbende zorg je ervoor dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor ALLE kinderen, dus ook kinderen met een handicap. We brengen je via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Wie gaat er mee naar All-in Echt/Valdeludo?

Zijn jouw kinderen 7 jaar of ouder, houden ze van verjaardagsfeestje én van snel en spannend? Dan is de Speeltuinbendetest op zondag 19 maart iets voor jullie!
Die dag is de Speeltuinbende present op het verjaardagsfeestje van Speeltuinwerk Limburg bij All-in Echt in Limburg. Tijdens het feest gaan we de faciliteiten én twee spannende attracties van All-in Echt testen: lasergamen en karten! Bij mooi weer gaan we naar buiten en testen we ook nog avonturenpark Valdeludo. Superstoer én spannend. Zin om mee te doen? Geef je snel op. Er kunnen in totaal 16 kinderen en volwassenen meedoen. Vol = vol.
Belangrijk! All-in Echt heeft een duo-kart speciaal voor kinderen én volwassenen die niet zelf kunnen karten. Om mee te mogen in de duo-kart moeten kinderen minstens 125 cm zijn. Om zelfstandig te rijden is 140cm het minimum. Inloop vanaf 14.00 uur, 15.00 uur start van de Speeltuinbendetest, 16.00 uur aanbieden van de testkaart aan de directeur van All-in Echt en Valdeludo, Igor Stel.
> Wil je meedoen aan de test in Echt? Meld je dan aan via ilse@speeltuinbende.nl

Themamiddag speelbeleid en samen spelen

Op vrijdag 10 februari organiseerde de Speeltuinbende in samenwerking met OBB, PlayAdvisor en SICURO een themamiddag speelbeleid en samen spelen. De aanleiding van deze middag vormde het afstudeeronderzoek van Nick Althuizen. Hij deed onderzoek naar het speelbeleid in Nederlandse gemeenten met een focus op inclusive play. Hier bleek nog een wereld in te winnen. Inspireren en kennisdelen stond dan ook centraal om het inclusieve speelbeleid een nieuwe impuls te geven.
> Lees het volledige sfeerverslag op onze website


Op weg naar een samenspeelplek in Leidsche Rijn

Middenin een spiksplinternieuwe wijk in Leidsche Rijn in Utrecht doemt een authentieke boerderij op. Boerderij De Hoef is deze woensdagavond 25 januari de plek waar De Speeltuinbende bewoners uit de wijk een inclusieve bril gaat aanmeten zodat straks iedereen mee kan spelen op de natuurspeelplek die er gaat komen. Centraal staat de vraag: hoe kunnen de bewoners hier een inclusieve speelplek van maken?
> Lees het verslag op onze website

Onze steun en toeverlaat

De Speeltuinbende is voortgekomen uit de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Sinds vorig jaar is de Speeltuinbende in een onafhankelijke stichting ondergebracht, maar NSGK steunt ons werk ook in 2017 heel gul!
> Lees meer

Stoere speler: Merelieke

Merelieke (7) is motorisch zwaar beperkt en zit daardoor in een rolstoel. Ze kan praten met behulp van een spraakcomputer. "Buurtkinderen staan niet voor mij aan de deur om te spelen. Ik kan vaak niet meedoen." Gelukkig is daar de Speeltuinbende!
> Lees meer

Kinderhulpmiddelen: deel je ervaring

Een outdoor rolstoel om ook door het gras te banjeren. Een aangepaste schommel zodat mijn kind mee kan spelen met andere kinderen. Of een handige oplossing om schoenen makkelijk aan en uit te doen. Welke oplossing of welk hulpmiddel zoek jij voor jouw kind, of wat is jouw tip of ervaring?
> Lees meer

Agenda

Zondag 19 maart 2017
Speeltuinbendetest All-in/Valdeludo, Echt (ter gelegenheid van 35 jaar Speeltuinwerk Limburg)

Woensdag 22 maart 2017
Speeltuinbendetest Groot-Speijk, Oisterwijk (in het kader van het project Natuur voor iedereen)

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Copyright © 2017 Speeltuinbende


Afmelden voor deze nieuwsbrief of wijzig je voorkeuren