Maandelijks lees- en speelplezier voor Speeltuinbendeleden

Nummer 30, augustus 2016

Samen spelen kan gewoon! Als lid van de Speeltuinbende zorg je ervoor dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor ALLE kinderen, dus ook kinderen met een handicap. We brengen je via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Samen spelen tijdens de Samenspeelzomer 2016

De zomervakantie is al weer bijna voorbij maar gelukkig komen er in september nog twee heel leuke samenspeelzomerdagen aan! 4 september kun je in Nijmegen in speeltuin Brakkefort met je rolstoel door het fort sjezen, spelletjes doen, skelteren en nog veel meer. 10 september staat De Roetsj helemaal in het teken van samenspelen en van de Speeltuinbende. Het piratenschip wordt zelfs omgetoverd tot Speeltuinbendeverblijf! Naast leuke spelletjes, is er ruimte voor een kinderrommelmarkt en kun je ook nog knutselen! Wij zijn zeker aanwezig, jullie ook!?
> Kijk in de agenda

Tips gevraagd!

Wij zijn op zoek naar de leukste, stoerste en natuurlijk meest toegankelijke indoor speelplekken van Nederland! Gelukkig hebben we aan jullie de beste adviseurs. Uit alle tips selecteren we 3 toppers die kans maken op de Speeltuinbende Award voor de nieuwe categorie 'Beste Indoor Samenspeelparadijs 2017'. De winnaar komt in het rijtje terecht met awardwinnaars uit het verleden: Hof van Eckberge uit Eibergen en Camping de Ruimte uit Dronten. Voor deze belangrijke prijs hebben wij een fantastische jury samengesteld: juryvoorzitter Kees-Jan van der Klooster (voormalig paralympisch sporter), Hans van Leeuwen (Pleisureworld), Maarten Reimes (oud-winnaar, Hof van Eckberge), Hans de la Mar & Greke Dekker (oud-winnaar Camping de Ruimte), Maria Ouwehand (NSGK) en de familie Lambrechts (Speeltuinbende). Help jij de jury met jouw tip?
> Mail je gouden tip voor een indoorspeelplek naar nienke@speeltuinbende.nl


Un pack de aire de jeux

Iedere vakantie gebeurt het wel een keer dat iemand mij vraagt wat ik gewapend met een fototoestel doe op het invalidentoilet… Nou, gewoon, uitproberen en kijken hoe toegankelijk en bruikbaar het toilet is. Tja, Bendeleider van de Speeltuinbende zijn is “a state of mind” ;-)
In Frankrijk valt er zo heel wat te ontdekken. Zo’n beetje iedere camping heeft wel een aangepast toilet en douche. Zo ook mijn camping in de Jura. De camping had maar liefst 4 invalidenparkeerplaatsen, een aangepast toilet én douche. Maar... de parkeerplaatsen waren altijd leeg en als je heeeeel nodig moest plassen kon je het best naar het invalidentoilet gaan want dat was ook altijd onbezet.
En ik snap dat. Verder dan de parkeerplaats en het toilet was er namelijk niks te doen. De kantine een drempel, het speeltuintje omgeven door houten balken, het strandje alleen bereikbaar via een rots. En toch had de camping het label 'accessibleatous'. En dan kan ik alleen maar concluderen: Ook Frankrijk is toe aan een “un pack de aire de jeux” (voor wie geen Frans kan: een Speeltuinbende!

> Laat ons weten wat jouw ervaringen in het buitenland zijn. Stuur ons een mail!

Brainstormers gezocht

SailWise wil meer jongeren bekend maken met en betrekken bij haar aangepaste watersportactiviteiten. Heb je een beperking en wil je meedenken? Geef je dan op voor de brainstormdag op 5 september op het eiland Robinson Crusoe midden in de Loosdrechtse Plassen.
> Mail ons als je interesse hebt

Stoere spelers: Rianne & Britt

Rianne en Britt, beiden 12 jaar, zijn al heel wat jaren vriendinnen. Rianne zit in een elektrische rolstoel met spraakcomputer en hoofdbediening. De meiden zijn al zo lang vriendinnen dat Britt Rianne zonder spraakcomputer ook best kan verstaan.
> Lees meer

A Wheelchair Skills Event

Kees-Jan van der Klooster geeft met K-J Projects al 5 jaar succesvolle rolstoelvaardigheidstrainingen. Tijd voor een feestje op zaterdag 17 september in Utrecht! ‘A Wheelchair Skills Event’ is een rolstoelevenement voor jong en oud en voor alle niveaus dat in het teken staat van het plezier van rolstoelrijden. Kom je ook?
> Lees meer

Agenda

Zaterdag 28 augustus
Speeltuinbendetest speeltuin ’t Speulparadies, Beerta

Zaterdag 3 september
Samenspeelmiddag speeltuin Oranjekwartier, Terneuzen

Zondag 4 september
Samenspeelmiddag speeltuin Brakkefort, Nijmegen

Zondag 4 september
Speeltuinbendetest speeltuin Roeffen Mart, Grubbenvorst

Zaterdag 10 september
Samenspeelmiddag speeltuin De Roetsj, Sittard

Zaterdag 14 oktober
Samenspeelmiddag Professor Plons, Rotterdam

Kijk voor meer informatie op de website van de Speeltuinbende >>>

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Copyright © 2016 Speeltuinbende


Afmelden voor deze nieuwsbrief of wijzig je voorkeuren
Email Marketing Powered by MailChimp