Maandelijks lees- en speelplezier voor Speeltuinbendeleden

Nummer 33, december 2016

Samen spelen kan gewoon! Als lid van de Speeltuinbende zorg je ervoor dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor ALLE kinderen, dus ook kinderen met een handicap. We brengen je via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Een vrolijke vakantiewens

Afgelopen week was het hele Speeltuinbendeteam voor de laatste keer in 2016 bij elkaar. En dus konden we het niet laten om jullie allemaal een vrolijke groet te brengen!
> Bekijk onze kerstgroet op YouTube

Themamiddag speelbeleid en samen spelen

De Speeltuinbende organiseert op vrijdag 10 februari 2017 in Amersfoort een themamiddag met inspirerende workshops en kennisuitwisseling op het gebied van inclusief speelbeleid. Aanleiding is de presentatie van de onderzoeksresultaten van het onderzoek van Nick Althuizen over inclusive play. Nick heeft onderzocht hoe speelbeleid van gemeenten kan helpen bij het stimuleren van samen spelen. Verschillende lezingen en workshops over inclusive play geven concrete tips en nieuwe ideeën voor jouw speelbeleid. Zo laat Elske Oost van OBB zien waar je op moet letten bij het maken van speelbeleid. Monique Methorst van Playadvisor geeft een workshop over het bereiken en betrekken van burgers bij inclusive playgrounds. Nick Althuizen van Sicuro kijkt naar de rol van inclusie bij alle partners die betrokken zijn bij het proces, leveranciers, ontwerpers, aannemers etc. Tot slot zal bendeleider van de Speeltuinbende, Ilse van der Put, samen met leden van de Speeltuinbende, de rol van ervaringsdeskundigen bij de ontwikkeling van speelbeleid toelichten. Ben je ambtenaar en wil je er graag bij zijn? Geef je op! Denk je: “Dat is iets voor de gemeente waarin ik woon!”? Stuur de link door naar de ambtenaar speelbeleid en nodig hem of haar uit!
> Kijk voor meer informatie en aanmelding op onze website


Van schoolplein naar samenspeelplein

In mei werd de Speeltuinbende in samenwerking met Zet gevraagd door de Gemeente Eindhoven om een plan te maken om meer kinderen te laten bewegen en spelen op het schoolplein. Om van schoolpleinen echt samenspeelpleinen te maken; pleinen waar alle kinderen, ook kinderen met een handicap, tot samen spelen kunnen komen. 19 SPILcentra (samenwerkingsverband tussen een basisschool en kinderopvang) meldden zich aan. Wij bezochten de pleinen en brachten alles in kaart. 'Is er een zachte overgang van binnen naar buiten?’; 'Kan iedereen meespelen op het plein?' en 'Wat is de visie van school en opvang op spelen?’ We kwamen heel veel inspirerende dingen tegen, maar zagen ook dat er weinig bewust naar het schoolplein wordt gekeken. Tijd voor actie! Uit alle SPILcentra die we hebben bezocht gaan we met drie intensiever aan de slag. Ieder plein heeft een andere uitdaging en dus ook een andere oplossing. Gefeliciteerd, basisschool De Tarieq (SPILcentrum Kornehoef), Gunterslaer(SPILcentrum Gunterslaer) en ’t Startblok (SPILcentrum de Keverberg). Wij hebben er zin in!
> Wil jij ook je schoolplein omtoveren naar een echt samenspeelplein? Neem dan contact op via info@speeltuinbende.nl

We zijn begonnen in de natuur

Begin november is begonnen met de aanleg van Speelnatuur van OERRR bij Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten. Op deze natuurlijke speelplek kunnen in de toekomst álle kinderen, dus ook kinderen met een handicap, samen de natuur beleven.
> Lees meer

Stoere speler: Silas

Silas (6) vindt het heel leuk om met andere bendeleden te spelen. "Ik heb ook een vriendje. Hij heet Koen en zit in een rolstoel. Ik vind het heel leuk dat ik mag meedoen met alle kinderen terwijl ik geen handicap heb. En ze kunnen heel goed spelen, hoor!"
> Lees meer

Speeltuinbende testte een manege

De Speeltuinbende heeft op zaterdag 19 november voor het eerst in haar bestaan een manege getest. De eerste reactie van de manege De Hoekse Gang was: “Super leuk, maar wij zijn geen speeltuin?” Gelukkig was dat voor de Speeluinbende geen bezwaar, en voor de manege ook niet.
> Lees meer

Agenda

Vrijdag 10 februari
Themamiddag speelbeleid en samen spelen

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Copyright © 2016 Speeltuinbende


Afmelden voor deze nieuwsbrief of wijzig je voorkeuren
Email Marketing Powered by Mailchimp