Maandelijks lees- en speelplezier voor Speeltuinbendeleden

Nummer 28, juni 2016

Samen spelen kan gewoon! Als lid van de Speeltuinbende zorg je ervoor dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor ALLE kinderen, dus ook kinderen met een handicap. We brengen je via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het laatste nieuws!


Support 2016: ruim 500 nieuwe leden

Eind mei stond de Speeltuinbende met een heuse pop-up speelplek op Support 2016 in de Jaarbeurs. En wat werd er door bezoekers en onze vrijwilligers van genoten! We konden heel veel mensen laten zien hoe je een toegankelijke speelplek kunt inrichten. Dat we meer dan 550 nieuwe Speeltuinbendeleden konden verwelkomen als lid was ook voor ons een enorme verrassing!
> Bekijk het filmpje met een terugblik

Ga deze zomer lekker samen spelen

De Speeltuinbende organiseert dit jaar voor het eerst een Samenspeelzomer. Overal in Nederland organiseren verschillende speeltuinen activiteiten waar kinderen met én zonder handicap heerlijk kunnen spelen. Hieronder staan een paar van die activiteiten. Dus waar wacht je nog op? Meld je aan, zet het in jouw agenda en ga lekker spelen!!!
> Kijk in de agenda


Moeder in actie

Het is vaak geen kwestie van onwil dat speelplekken niet toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. Dus als ouders vinden dat hun kind op een plek niet kan meespelen, dan kunnen ze in actie komen. Zoals Miranda. Op de hoek van haar straat in Klazienaveen is een openbare speeltuin. Maar Daan is spastisch en rolstoelafhankelijk, en kan daar niet spelen. Zusje Esmée wel. Eigenlijk heel jammer, vindt moeder Miranda.
> Lees meer

Aan het werk bij Natuurmonumenten

Vereniging Natuurmonumenten gaat ervoor zorgen dat 40 van haar gebieden toegankelijker worden voor mensen met een beperking. Ook 6 natuurspeelplekken worden verbeterd. En daar helpt de Speeltuinbende natuurlijk graag een handje bij.
> Kijk op de website van Natuurmonumenten

 

Even voorstellen: Marlies Rosier

De Speeltuinbende heeft een nieuwe projectmedewerker, Marlies Rosier. Zij gaat de relaties met onze ambassadeurs Samen Spelen onderhouden. Ze bezoekt deze zomer alle 25 speelplekken, dus dat betekent heel veel reizen en heel veel inspirerende mensen ontmoeten.
> Lees meer

Geef Tallie een mooi kleurtje

Op maandag 25 juni is ballonnenclown Tallie jarig. En dat gaan we vieren in speeltuin Kitskensberg in Roermond! Er is een mooie kleurplaat gemaakt. Download 'm van onze website, ga lekker kleuren en lever jouw plaat op 25 juni bij de speeltuin in.
> Download de kleurplaat

Agenda

Zaterdag 25 juni
Samenspeelmiddag Dierense Speeltuin, Dieren

Zaterdag 2 juli
Samenspeelmiddag Spijkerdorp, Drachten

Vrijdag 8 juli
Samenspeelmiddag Speeltuin Assendorp, Zwolle

Zaterdag 9 juli
Samenspeelmiddag Speeltuin Philipsdorp, Eindhoven

Zondag 10 juli
Samenspeelmiddag kinderboerderij en speeltuin De Beestenborg, Groningen

Zaterdag 16 juli
Samenspeeldag Speeltuin Heksenpretje, Heerlen

Zaterdag 30 juli
Samenspeeldag Hof van Eckberge, Eibergen

Kijk voor meer informatie op de website van de Speeltuinbende >>>

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Copyright © 2016 Speeltuinbende


Afmelden voor deze nieuwsbrief of wijzig je voorkeuren
Email Marketing Powered by MailChimp