Maandelijks lees- en speelplezier voor Speeltuinbendeleden

Nummer 31, september 2016

Samen spelen kan gewoon! Als lid van de Speeltuinbende zorg je ervoor dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor ALLE kinderen, dus ook kinderen met een handicap. We brengen je via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Samen spelen in Lemele

Op zaterdag 24 september is de feestelijke opening van de nieuwe speelplek bij de Imminkhoeve in Lemele (Overijssel). De Speeltuinbende heeft meegedacht bij het ontwerp van deze speelplek voor alle kinderen op het erf van de vakantiewoning. Het feest is van 13.00 tot 17.00 uur en de Speeltuinbende is natuurlijk van de partij. Zin om mee te feesten?
> Meld je aan via info@speeltuinbende.nl en doe lekker mee

Testers gezocht voor Speeltuinbendetest met publiek

Op vrijdag 30 september van 16.00 tot 17.00 test de Speeltuinbende de natuurspeelplek van de Ulebelt in Deventer. We zoeken nog testers! Het is een heel bijzondere test. Zo’n 30 deelnemers van de Themadag samen Spelen op natuurspeelplekken vormen het publiek! De Speeltuinbende organiseert samen met Springzaad en de Ulebelt deze themadag voor iedereen die zich bezighoudt met (natuur-)speelplekken voor kinderen met en zonder beperkingen, beleidsmakers, ontwerpers en uitvoerders, beheerders en spelbegeleiders. Als ontwerpers of beheerders kinderen met een handicap in het echt hebben zien spelen en met hen of de ouders heeft gesproken, dan begrijpen ze het onderwerp samen spelen veel beter. En dan wordt het makkelijker en veel beter meegenomen bij de inrichting van een speelplek. Kortom: heel belangrijk, deze test!
> Heb je vrijdag tijd? Mail naar info@speeltuinbende.nl en geef je op


Begin de herfstvakantie goed bij Professor Plons

Op de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons leer je de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen. Zij staan op het punt om met hun schepen op wereldreis te gaan. Je gaat op avontuur in de wonderlijke haven, maakt spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten per schip over de wereld worden vervoerd. Deze herfstvakantie bestaat Professor Plons 25 jaar, dus tijd voor een feestje! Op vrijdagmidddag 14 oktober is er voor leden van de Speeltuinbende zelfs een speciale middag, met onder meer taartjes versieren én opeten. Kom je ook?
> Laat Professor Plons weten dat je komt en stuur een mail

Lekker meevoetballen

In de Donald Duck verscheen een eendje in een rolstoel. Dat vinden wij natuurlijk geweldig! Maar die moet toch gewoon kunnen meevoetballen? Wat zou jij doen om dat mogelijk te maken?
> Ga naar Facebook

Stoere speler: Tomas

Deze vrolijke 4 (en een half!) jarige jongen is Speeltuinbendelid en niet vies van een beetje stunten in zijn rolstoel. Wheelies maken en snel rondjes draaien zijn zijn favoriet. Omdat Tomas cerebrale parese heeft zit hij in een rolstoel, maar het meeste van de tijd loopt hij met zijn walker.
> Lees meer

Hij is lief

Vorige week stond er een prachtige lezerscolumn in Metro. Twee kleine kinderen die samen spelen in een supermarkt. Een gewoon tafereel dat bij nader inzien door veel mensen niet als gewoon wordt ervaren maar als bijzonder.
> Lees meer

Agenda

Vrijdag 30 september
Speeltuinbendetest Ulebelt, Deventer

Woensdag 5 oktober
Speeltuinbendetest Speeltuin de Wiebert, Uden

Zaterdag 14 oktober
Samenspeelmiddag Professor Plons, Rotterdam

Kijk voor meer informatie op de website van de Speeltuinbende >>>

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Copyright © 2016 Speeltuinbende


Afmelden voor deze nieuwsbrief of wijzig je voorkeuren
Email Marketing Powered by Mailchimp