Maandelijks lees- en speelplezier voor Speeltuinbendeleden

Nummer 32, november 2016

Samen spelen kan gewoon! Als lid van de Speeltuinbende zorg je ervoor dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor ALLE kinderen, dus ook kinderen met een handicap. We brengen je via deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het laatste nieuws!

Bericht voor paardenliefhebbers

Op zaterdag 19 november test de Speeltuinbende voor het eerst in haar bestaan een manege... Manege De Hoekse Gang in Bergambacht. We hebben er héél veel zin in én vinden het ook wel een beetje spannend. De Speeltuinbende is expert op het gebied van het testen van speeltuinen op toegankelijkheid en bespeelbaarheid voor kinderen met en zonder handicap maar, hoe test je een manege? Waar moeten we op letten? Wat maakt een manege een fijne plek voor iedereen? Jij als paardenliefhebber hebt vast tips voor ons. Laat het ons weten via Facebook, dan nemen wij ze mee tijdens onze test.
> Wil je meedoen met de test? Mail naar info@speeltuinbende.nl en geef je op

Samen spelen op natuurspeelplekken

Eind september was er een themadag 'Samen spelen op natuurspeelplekken' op De Ulebelt in Deventer. De Speeltuinbende heeft deze geweldige dag samen met Springzaad georganiseerd. De dag was voor iedereen die werkt met, voor of in speelnatuur. De deelnemers hebben zich gebogen over vragen als "Hoe kunnen we er voor zorgen dat iedereen zich kan verstoppen? " en " Wat is er nodig zodat Ieder kind kan spelen met zand en water?". Kees-Jan van der Klooster gaf een superinleiding, Earth Games zette iedereen aan het samen spelen en de Speeltuinbende sloot de dag af met een stoere test! De resultaten van deze inspirerende dag dienen als input voor een speeltuinbendewijzer 2.0.
> Heb je tips hoe je samen in de natuur kunt spelen? Laat het ons weten via info@speeltuinbende.nl


Meer dan 2.000 likes

Speeltuinbendefans, wat zijn jullie geweldig! We hebben MEER DAN 2.000 likes op Facebook! En die zijn heel belangrijk voor ons. Waarom? Hoe meer mensen op de hoogte zijn van wat wij allemaal doen, hoe beter. We willen in Nederland nog veel bekender worden, zodat nóg meer mensen het belang van samen spelen in gaan zien.
Maar we kunnen nog veel meer fans gebruiken. Hoe kun jij ons helpen? Heel simpel! Ga naar www.facebook.com/speeltuinbende en klik aan de rechterkant van de pagina op de knop 'Vrienden uitnodigen om deze pagina leuk te vinden'. Vervolgens zie je jouw eigen Facebookvrienden staan en kun je ze met 1 knop uitnodigen om de Speeltuinbende leuk te vinden. Alvast superdeluxe bedankt!

> Ga naar onze Facebook-pagina en nodig je vrienden uit

Samen spelen op het schoolplein

In de gemeente Eindhoven willen ze dat veel meer kinderen meer bewegen op het schoolplein. En de Speeltuinbende adviseert hoe je dat voor elkaar krijgt! Uiteraard denken we ook aan kinderen met een handicap.

Stoere speler: Valerie

De Stoere Speler is deze keer Valerie (9 jaar). Vergeet ook vooral haar geliefde speelmaatje en broertje Lucas niet. Valerie is een enorme doorzetter. Door haar spasme kon ze niet goed met haar benen in de handstand. Moeder Natasha vertelt.
> Lees meer

Speeltuinbende testte De Wiebert

Op woensdag 5 oktober waren we bij speeltuin De Wiebert in Uden. Hidde probeerde daar wel 31 keer de glijbaan uit, Emma mét bordje (wat een hele kunst is) testte de kabelbaan en Cas keek hoeveel kinderen er op de familieschommel pasten.
> Lees meer

Agenda

Zaterdag 19 november
Speeltuinbendetest manege De Hoekse Gang, Bergambacht

Facebook
Twitter
Website
YouTube
Copyright © 2016 Speeltuinbende


Afmelden voor deze nieuwsbrief of wijzig je voorkeuren
Email Marketing Powered by Mailchimp