Copy

EerlijkWinkelen klinkt het in koor | Smeer natuurlijke zonnebrand | Bio in het buitenland | AVG | Kijktip: Young & Fair

Bekijk deze mail in je browser
EerlijkWinkelen klinkt het in koor

Beste <<Naam>>,

EerlijkWinkelen zag het licht in 2010 dankzij een aantal praktische idealistische vrijwilligers! Inmiddels munt ASN Bank ZoMaaktGeldGelukkig, verkondigt Triodos Bank BuyTheChange en is het aantal websites over duurzame mode niet meer te tellen.

Ga EerlijkWinkelen, zegt Oxfam Novib nu ook in een nieuwe campagne na een internationaal onderzoek onder 16 Europese supermarkten. Deze blijken zich meer druk te maken over aandeelhouders dan over kleine zuidelijke producenten.
Lees meer en lees hoe het ook anders kan.

Smeer natuurlijke zonnebrand

Voor de zon hoef je het land niet uit momenteel. Denk eraan je huid goed te beschermen! Maar wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde zonnebrandcreme de stof oxybenzone bevat dat koraal verbleekt en doet afsterven. Gelukkig zijn er ook voldoende niet-chemische UV-blokkers zijn. De meiden van Zero Waste Project schreven onlangs een interessante blog over een echt natuurlijke en plasticvrije(!) duurzame bescherming tegen de zon. En onder onze webwinkels vind je de goede adressen die duurzame zonnebrand verkopen.

Jouw gegevens en de AVG 

Je kunt er niet aan ontkomen zijn. Sinds op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dat betekent onder meer dat je op grond van de AVG altijd je persoonsgegevens mag inzien, corrigeren en verwijderen.

Voor het ontvangen van deze nieuwsbrief beschikken we over je emailadres. Deze is veilig opgeslagen, wordt niet met derden gedeeld en enkel gebruikt voor het versturen van deze nieuwsbrief. In het verleden heb je aangegeven de nieuwsbrief te willen ontvangen. Daarom blijven we je deze ook sturen. Afmelden kan nog altijd eenvoudig via de opties onderaan in de nieuwsbrief. Wil je meer weten? Lees onze privacyverklaring of mail ons.

Bio in het buitenland

In het buitenland op zoek naar biologische of fair trade producten? We helpen je graag op weg met een overzicht van gangbare keurmerken in de populairste vakantielanden. Die keurmerken zijn ook leuke plaatjes voor een speurtocht met de kinderen in die Supermarché! Of print deze blog twee keer en je kunt ook Memory spelen 😉.

Kijktip: Young and Fair

Drie jonge dames van het UniC College (vo) willen wel iets meer weten over de herkomst van kleding en hoe je nu kunt weten of een kledingstuk duurzaam geproduceerd is. Kijk hier mee!
Wij zijn fan van Young & Fair!

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Stichting EerlijkWinkelen, All rights reserved.


Ik wil mij uitschrijven  

Email Marketing Powered by Mailchimp