Copy
Nieuwsbrief juli 2016
Welkom!

In de tweede nieuwsbrief leest u weer wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van Easycare. Nieuw is onze rubriek 'Wat betekent Easycare voor mij?'. De aftrap wordt gegeven door Christa Hummelen. Naast haar werk als hoofd van de afdeling Geriatrie van het Radboudumc, is zij projectleider van Easycare. Vindt u het leuk om aan deze rubriek mee te werken, laat het ons dan weten via info@easycare.nl.

Op www.easycare.nl kunt u alle Easycare-instrumenten kosteloos downloaden.
Easycare voor ouderen: 'Als ik ouder word', zelfonderzoek
 
Met behulp van het boekje  en de website 'Als ik ouder word' kunnen ouderen zelf hun situatie doornemen en hun doelen bepalen. Dit zelfonderzoek is door ouderen van Netwerk 100 ontwikkeld. Professionals kunnen het boekje aanreiken aan ouderen waarvan ze denken dat zij dit waarderen.
NIEUW! E-learning Easycare
 
Zoek je handvatten bij het herkennen van de zorg- en welzijnsbehoefte van kwetsbare ouderen? De nieuwe e-learning Easycare helpt je hierbij. De modules zijn praktisch ingericht, direct toepasbaar op de werkplek en bevatten diverse videofragmenten, waardoor het leren prikkelend en afwisselend is. De e-learning is ontwikkeld door het Radboudumc in opdracht van welzijns- en zorgnetwerk 100 met subsidie van het Nationaal Programma Ouderenzorg.
Lees verder >
Verder kijken dan de oudere als mens met gebreken

Gerda Brummel, praktijkverpleegkundige en docente, is een groot fan van Easycare. In contact met zorgverzekeraar Achmea wordt gewerkt aan het opstellen van een business plan. Daaruit zal blijken, is Gerda's overtuiging, dat proactief naar kwetsbare ouderen kijken, bijvoorbeeld met behulp van Easycare, tot efficiëntere zorg leidt. 
Bevorder zelfredzaamheid met Motiverende gespreksvoering

Cliënten en patiënten moeten het heft in eigen hand nemen en zelf de regie over hun leven voeren, eventueel in samenspraak met een hulpverlener. Dit vraagt van de zorgprofessional een meer coachende en/of faciliterende rol. In de training Motiverende gespreksvoering (ook wel Motivational Interviewing genoemd) bij HAN VDO leert u hoe u gedragsverandering tot stand brengt, bij uzelf en bij uw cliënten. De eerstvolgende training start op 27 september 2016. 
Bekendheid en gebruik Easycare hoog in regio Zuid-Gelderland

68% van de zorgprofessionals in de regio Zuid-Gelderland kent Easycare, 24% heeft er wel eens van gehoord. En 47% past Easycare daadwerkelijk toe of heeft Easycare wel eens toegepast in de praktijk. De uitkomsten zijn gebaseerd op zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek onder 195 professionals uit de regio.
Rubriek: Wat betekent Easycare voor jou?

Vanaf nu vindt u in elke nieuwsbrief de rubriek 'Wat betekent Easycare voor jou?'. De aftrap wordt gegeven door Christa Hummelen, Hoofd Geriatrie Radboudumc en projectleider Easycare. Zij daagt je uit in omdenken. 'Laat je niet weerhouden door de tijdsinvestering. Een goed gesprek voeren kost nu eenmaal tijd. Laten we het hebben over wat Easycare betekent en oplevert'.
Lees verder >
 
Oudere aan het stuur, wat betekent dat voor beleid?

Jan Festen, doelgroeppanellid Easycare en Netwerk 100, over waar het doelgroeppanel voor staat. Het begint bij echt luisteren naar wat iemand zegt of laat blijken. Pas dan kan beleid aansluiten op de behoefte van die persoon. Zijn oproep: 'Denk niet dat u weet wat ik nodig heb maar vraag wat ik nodig heb. Ga niet in volle galop met mij achterop ervandoor maar sta stil en luister'.
Lees verder >


 
Apothekers kunnen ziekenhuisopnames ouderen voorkomen

Apothekers, thuiszorg en huisartsen in regio Nijmegen gaan nauwer samenwerken om kwetsbare ouderen tijdig op te sporen en goed te begeleiden. De signaleringstools die worden ingezet zijn gebaseerd op de Easycare-methode; niet alleen is er aandacht voor de medische kant van gezondheid, ook wordt aandacht geschonken aan de sociale en fysieke omgeving van een oudere.
Lees verder > 
Agenda


13 september 2016
Het Palliatieve Zorg Congres*
Lees verder > 


27 september 2016
Start training Motiverende gespreksvoering bij HAN VDO
Lees verder >


Start september/oktober 2016
Serie Easycare scholingen bij HAN VDO
Lees verder >


September 2016
Debat/thema-avond
LUX Nijmegen
Meer informatie volgt


03 oktober 2016
Bijeenkomsten Leergemeenschap Transmurale Zorgbrug*
Lees verder > 


04 oktober 2016
Dag van de Medicatieveiligheid*
Lees verder >


 05 oktober 2016
Topsprekers in de ouderenzorg*
Lees verder >


07 oktober 2016
Ouderenpsychiatrie in de praktijk*
Lees verder >*Met dank aan www.beteroud.nl en www.nursingscongressen.nl

 

KIJKTIP

Mini-college 'Samen beslissen met kwetsbare ouderen'
, video (10 minuten)
Lees verder >
  
www.easycare.nl


Samen bepalen,
samen beslissen. 
Website
Email
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om u af te melden.


De nieuwsbrief is een uitgave van Easycare. Voor vragen over de nieuwsbrief of het aanleveren van nieuws, mail naar info@easycare.nl, o.v.v. Easycare nieuwsbrief. De tekst mag worden overgenomen, mits met bronvermelding: Nieuwsbrief Easycare.

Email Marketing Powered by MailChimp