Copy

- Turneringer -

Juli 2017

Kommende turneringer
12. 8. Svendborg Open 
19.-20.8 DM Mixed Doubles 
25.-27.8. Malmø Open
31.8. Holdturneringen 2017/2018 starter (tilmeldingsfrist: 4. august)
2.9. BG 1/2 Marathon Alt udsolgt! 
28.-29.10. Individuel DM kvalifikation i Øst og Vest 
11.11. Bussen Open 3.0 Se mere her Alt udsolgt!
18.-19.11. Individuel DM og DM i speedbackgammon

3Kamp i Ringsted set med en debutants øjne

Af Allan Tell

Allan Tell gjorde det godt i Ringsted
Fotografer: Madrista.dk og Signe Pedersen
Kl er 09.00 lørdag morgen, og BG-folket dukker stille og roligt op. Scenen er sat til den første turnering i Ringsteds nye lokaler.

Ansigterne er meget forskellige. Nogle virker lidt stressede, nogle lidt trætte efter en længere køretur fra Jylland. Andre smiler og andre ryger direkte til morgenbuffetten, der er gjort klar ved siden af baren. Men fælles for alle er, at man ser frem til en lang dag i terningernes tegn.

Spænding og ærefrygt
For mit eget vedkommende var det første gang, jeg skulle prøve denne turneringsform som spiller og ikke som tilskuer. Heldigvis har jeg en rutineret makker i Jesper Jensen. Det er med en blanding af spænding og en smule ærefrygt, at jeg gør mig klar til at ryste bægret.

Efter nogle praktiske informationer fra Lars Rosquist bliver staffetten sendt videre til manden med det forkromede overblik, turneringsleder Lars Nielsen.

Efter gennemgang af turneringsformen sker det, jeg har ventet på, endelig. Lodtrækningen bliver offentliggjort, den første modstander er fundet og turneringen kan gå igang.

Sejr og duft af grill
Slagplanen er lagt på forhånd. Jesper spiller samtlige speedkampe, og jeg står for de klassiske.

Med mine få kampe og magre 150 tmp på cv’et, skulle man mene, at chancen for at skulle møde en ukendt modstander burde være rimelig stor, men skæbnen vil det modsat, da vi trækker de to gæve jyder Erik Leth og Jacob Neergaard, og Jacob får chancen for at udligne vores indbyrdes resultat. Det sker heldigvis ikke, da jeg ruller en 9-5 sejr hjem.

Timerne går, vejret er perfekt, en duft af grill breder sig på gårdspladsen og blander sig med lyden af 32 sæt rullende terninger. Efter min sejr i 1. runde og et nederlag til Maj Falsig i 2. runde, er det tid til Rossen’s velkendte fortræffeligheder, grillpølser og bøfsandwich (mums) samt en opdatering på de andre kampe, der er spillet.

Gode terninger
Efter en kort pause er jeg nu, med lettere fyldt mave og en kold Carlsberg i hånden, klar til at kaste mig ud i 3. runde.

Her venter Lene Espersen og Morten Droob. Lene og jeg bliver hurtigt enige om, at det var en fejl at gå indendørs, da den gennemtrængende dunst af mand var lettere distraherende. Men med smil på læberne spiller vi en hyggelig kamp, hvor terninger er mere med mig end med Lene.

Det store svin
I 4. runde, sprængfyldt med selvtillid, venter Klaus Rydeng og den nyvalgte formand Peter Sung Hoon Jensen.

Ved stillingen 2-3 til Rydeng vælger jeg, med 1,6 % chance for succes, at gå backgammon på en dobling, og det var så den kamp.

Efter et godt grin over den absurde situation var der lige pludselig masser af tid til at overvære min makkers kamp, som heller ikke ligefrem var fantastisk.

Men fødderne igen plantet på jorden, er det tid til ’Det Store Svin’.

Med smil på læben konstaterer kokken, at jeg skal vist ha mere end to stykker kød - jeg kan ikke være mere enig..

Godkendt præstation
Efter endnu et veloverstået måltid, med generel hygge over hele pladsen, er det tid til sidste runde. Her venter den altid opportunistiske Morten Knudsen og min barndomskammerat Jakob Stadelund. Efter en del mere indenbords for alle parter, forslår Knudsen et bat med små skarpe på bordet imellem de to spil. Reglerne er simple – den der slår pas 6 må hive en skarp.

Det er åbenbart et spil Stadelund er rutineret i, for han tryller den ene op efter den anden, Iøvrigt til stor frustration for Knudsen.

Jeg hiver en forholdsvis nem sejr hjem over Knudsen og kan efter 3 sejre og 2 nederlag på dagen sætte flueben ud for en præstation, som jeg er godt tilfreds med.

Vinderne blev hyldet
Præmieoverrækkelsen skal i gang. Turneringsleder Nielsen takker for god ro og orden og beklager samtidig den overskredne tidsplan, som var en time over det forventede. Men det er nu engang, hvad der sker.

Vinderne af turneringen, Michael "Mik" Larsen og Steen Grønbech og runner up Jesper Pretzer og Brian Neerup får den fortjente hyldest, og alle kan gå hver til sit, godt trætte efter en lang og hyggelig dag.

Efter yderligere et par timer i baren og et ukendt antal shots, tager jeg”lettere” omtåget hjem efter en lang og begivenhedsrig dag. I mit, trods alt, klare sind kan jeg med tilfredshed konstatere, at dagen levede op til forventningerne, og at jeg bestemt er klar til en omgang mere til næste år.

Kirstine Jensen: "Jeg tager afsted for hyggens skyld"

Af Taus Bøytler

Kirstine Jensen vandt fire af fem 9-pointere i Ringsted
Fotografer: Anette Rosquist og Signe Pedersen
De hørte ikke blandt forhåndsfavoritterne, men sluttede alligevel på en flot 11. plads i det 32 hold store felt til 3kamp i Ringsted. Nyhedsbrevet har mødt Kirstine Jensen til en snak om samarbejdet med makkeren Annette Jakobsen og after party i Ringsted.

Du og Annette Jacobsen vandt fire af jeres fem consultationkampe, hvor Især sejren i fjerde runde over Andreas Christian Olsen og Steen Haff skabte stor begejstring for de mange tilskuere. Hvordan vil du beskrive samarbejdet mellem dig og Annette i snakkekampene?

Kirstine: "Vi havde et forrygende godt samarbejde, og det gjaldt både når terningerne skulle rystes, brikkerne flyttes og vinflasken tømmes:)"

Du vandt selv fire ud af de fem 9-pointere du spillede, selv om du på papiret var underdog i samtlige kampe. Hvorfor tror du, at det gik så godt?

Kirstine:
"Der er en del optimister i BG-miljøet, som har prøvet på at lære mig spillet og lidt må jo så trods alt have hængt ved. Og så var heldet 100% på min side."

Der går rygter om, at der var godt gang i den til after party efter turneringen. Kan du fortælle lidt om, hvad der skete?

Kirstine: "Jeg kan høre, at du aldrig har været til afterparty i Ringsted:) - For så ville du vide, at man ikke kan huske noget. Jeg erindrer dog svagt, at der blev ringet kraftigt med klokken:)"

I holdturneringssæsonen 2016/2017 spillede du 4-5 for din klub Odense Chang III. Du bor i Haderslev, men spiller holdturnering for Odense. Hvordan får du det til at hænge sammen?

Kirstine: "Jeg spiller kun weekender, hvor der jo altid er to kampe, så der er lidt at rejse efter. Og både min egen holdkaptajn og holdkaptajner fra de andre hold har været fantastiske til at tage hensyn til og tilrettelægge start efter min ankomsttid med toget."

Hvilke forventninger har du til den resterende del af backgammonåret 2017?

Kirstine: "
Hygge hygge hygge:)

Alle der kender mig ved jo, at jeg hovedsaglig tager afsted for hyggens skyld. Men ser da meget frem til at vinde nogle kampe til DM Mixed doubles, hvor jeg er makker med Torben Rotvig.

Som noget nyt vil jeg nok spille i A-rækken til Svendborg Open. Jeg regner  også med at skulle prøve at være med i Sverige i år, så vil nok være at finde ombord på Birka Cruises i september. Og så skal der trænes speed, så min dejlige makker Annette Jacobsen ikke skal spille alle speedkampe næste år i Ringsted.
"

Sådan gik det Kirstine Jensen i de individuelle kampe:


Og sådan gik det Kirstine Jensen og makkeren Annette Jacobsen i snakkekampene:

Runde 1: Sejr over 4880 Jacob B. Markussen & 10133 Peter Lygteskov
Runde 2 Sejr over 16 Rikke Kragh & 3938 Max Pohle
Runde 3: Nederlag til 127 Katrine Pawlik & 10720 Søren T. Larsen
Runde 4:Sejr over 9764 Steen Haff & 2877 Andreas Christian Olsen
Runde 5: Sejr over 5134 Søren Nielsen & 6472 Taus Bøytler

Alle kampe og resultater fra turneringen kan ses her.

 

Familien Capulet vinder pokalturneringen

Af Taus Bøytler
Reseach: Freddie Noer og Karsten Bredahl

 

Pokalmestrene 2017, nederste billede fra venstre: Kristian Helio, Mark Lillelund Larsen, Frederik Sevelius Nielsen og Jesper Johansen Meisner
Fotograf: Thomas G. Johannesen
De fleste fodboldfans vil nok kunne huske den legendariske Champions League-finale fra 2005, hvor Liverpool med en heroisk kæmpende Steven Gerrard som den store leder gjorde det umulige og vendte stillingen 0-3 mod Milan (der skiftede Jon Dahl Tomasson ind efter 85 minutter) til 3-3 for sidenhen at vinde straffesparkskonkurrencen. Et fantastisk comeback.

En comeback i samme klasse leverede Familien Capulet lørdag den 18. juni, da de i ægte Liverpool-stil leverede et fantastisk comeback i pokalfinalen mod Soirée All Stars. Familien Capulet, der består af spillere fra Familien Nemesis I og II, tabte de tre første kampe, vandt de tre næste, og vandt sidenhen stensikkert 7-0 i snakkeomkampen.

Nyhedsbrevet har talt med Familien Capulets kaptajn, Jesper Johansen Meisner, om den fantastiske præstation.

Hvordan husker du tilbage på jeres fantastiske comeback i finalen mod Soirée All Stars? 

Jesper: "Det var en vild, vild kamp. Tre af os var med på det hold, der tabte pokalfinalen mod TCM i 2015, så vi var topmotiverede for at hive titlen hjem denne gang. To af kampene i første runde var på vippen, så det siger sig selv, at stemningen ikke var på sit højdepunkt, da vi kom bagud 0-3.

Vi holdt en pause, hvor vi tog en lille peptalk og blev enige om, at vi hver især holdt fuldt fokus på egen kamp og ikke ville orientere os i stillinger hos de to andre undervejs i anden runde. Derfor kan jeg heller ikke sige meget om de andres kampe i den runde, da min egen var den, der sluttede til sidst, men jeg ved da, at vi vandt dem alle tre i dmp.

I kvartfinalen mod Supertyrene var vi også kommet fra baghjul nede 2-1 efter første runde og gjorde rent bord i de sidste tre, så da vi også reddede finalen til snakkekamp var moralen helt i top.

Den bølge red vi på ind i den sidste kamp og kom foran 4-0 i første parti. Vi var trætte, men jeg synes, at vi fandt en form i snakkekampen, hvor vi bevarede fokus og gjorde hinanden bedre. Der var en følelse af, at når nu vi havde leveret comebacket, så måtte vi ikke lade momentum glide fra os igen.

Havde du spurgt mig før kampen, ville jeg selvfølgelig hellere bare vinde de første fire kampe stille og roligt, men som det formede sig, gjorde det jo sejren til en endnu federe oplevelse, at vi kom fra en sekstendedels chance og vandt. Jeg tror vi alle sammen stadig svæver lidt på skyerne i kraft af sejren.

For Frederik Sevelius var der tale om den første titel efter 23 år som backgammonspiller, og så synes jeg også man har fortjent at fejre den i et par uger endnu.
"

Familien Nemesis blandede første- og andetholdet og stillede op i pokalturneringen under navnene Familien Capulet og Familien Montaque med klare referencer til familiehusene i Romeo & Julie. Hvorfor netop denne reference?

Jesper: "Jeg har de sidste to år haft den utaknemlige opgave at finde på holdnavne aftenen før deadline. Når vi stiller op på blandede hold i pokalen, vil vi ikke have, at der er noget, der hedder noget med 1 og 2 eller A og B. Det skal helst være navne, der har en eller anden reference til vores klubnavn, og så var der på vores facebookgruppe udtrykt ønske om, at det skulle være noget med et mafialignende tema.

Da jeg så kom i tanker om, at jeg tidligere på dagen havde set et twitteropslag, der fejrede Shakespeares fødselsdag, så var det jo fuldstændigt nærliggende at tage de stridende huse som en litterær prototype på en mafiaorganisering, og da så de to hold endte med at skulle mødes i første runde af turneringen, var der jo lagt op til et episk slag.
"

Siden Nemesis blev dannet i slutningen af 90erne, har Mark Larsen været kaptajn for holdet, men i pokalturneringen var du kaptajn for ham. Oplevede du det som et stort pres at være kaptajn for en af de mest erfarne kaptajner i Dansk Backgammon Forbund?

Jesper: "Jeg har faktisk været kaptajn for Mark i pokalturneringen i de sidste tre sæsoner, så det er ved at være en tradition, og det er bestemt ikke noget pres. Tværtimod er det en kæmpe fordel at have en spiller med den erfaring med på holdet.

Da vi var kommet bagud 3-0 i finalen, meldte Mark selv op, at han ikke følte, at han havde overskud til at spille anden runde. Det lyder jo mærkeligt, at man sætter den mest erfarne mand af holdet i den situation, men det viser jo netop stor erfaring at tage konsekvensen, når man ikke føler sig helt oppe på mærkerne, og i snakkekampen var Mark så igen fuldt fokuseret og klar. Jeg synes fandeme det er klasse.
"

Alle, der fik spilletid for Familien Capulet, sluttede på en positiv score. Mest bemærkelsesværdigt var det nok, at Kristian Helio, der normalt spiller for Familien Nemesis II, endte på 5-1. Hvordan vil du beskrive hans indsats?

Jesper: "Helio var megastabil hele vejen igennem. I finalestævnet stod han over i første runde i hver kamp og kom så ind og vandt en stensikker sejr i anden runde. Han fik virkelig taget nogle store skalpe undervejs den lørdag, og alle var imponerede over, hvor roligt og ubesværet han gik til det. Når vi stiller et hold, der er mikset af elitespillere og tredjedivisionsspillere, er det jo meget sjovt, at det slet ikke kan ses på resultaterne, hvem der plejer at spille hvor."

Hvordan forventer du, at Familien Nemesis I og II vil klare sig i henholdsvis elitedivisionen og 3. division øst i holdturneringssæsonen 2017/2018, der jo allerede begynder torsdag den 31. august?

Jesper: "Jeg er helt sikker på, at Familien Nemesis II rykker op igen. Med den trup hører de helt klart hjemme i den gode halvdel af 2. division, og de var forfulgt af uheld sidste år. Det kan du godt sætte familieformuen på.

Elitedivisionen ser igen i år svær ud. Går man tilbage over de sidste fire år har vi en bronzemedalje, to gange har vi været med i nedrykningskampen, og sidste år missede vi slutspillet med ét enkelt bræt. I år har vi imidlertid fået tilgang af superstjernen Khosrow Jafehvand fra TCM, så jeg vil sige, at vi bør holde os i den bedste halvdel i år.
"

Sådan klarede spillerne på Familien Capulet sig:Med
en personlig score på 5-3 kom Mark Lillelund Larsen op på en samlet tredjeplads på All time pokaltopscorerlisten, hvor følgende spillere nu er i top 10:

1 Klaus Rydeng 40-16
2 Erik Sørensen 40-21
3 Mark Lillelund Larsen 36-22
4 Taus Bøytler 35-17
5 Michael Weile 35-22
6 Flemming Storgaard 32-12
7 Morten Hessner 32-16
8 Freddie Noer 29-13
9 Michael Schou 29-16
10 Andreas Christensen 29-17

Kevin El Hmoud og KBgK III gjorde det godt i pokalturneringen

Af Taus Bøytler

Kevin El Hmoud er ligeglad, hvem han møder. Han er ikke bange for nogen.
Hvis seedningen var lov, skulle KBgK III (seedet 36) allerede have tabt i pokalturneringens første runde, hvor de mødte Phønix (31). Holdet leverede dog en lille overraskelse og vandt 4-2.

Runden efter ventede et stjernespækket Casino Copenhagen Backgammon (3), men også her vandt det undertippede københavnerhold med 4-2.

I den sidste udfordring inden finalestævnet for de otte bedste hold ventede Mama Lustru (19), der netop er rykket op i elitedivisionen. Det lod dog ikke til at imponere KBgK III, da de for tredje runde i træk vandt 4-2. 

I kvartfinalen vandt KBgK III hele 5-1 over Nemo (6), inden det i semifinalen blev til et 2-4-nederlag mod de senere vindere fra Familien Capulet. Nyhedsbrevet har mødt KBgK III-stjernen Kevin El Hmoud til en snak om holdets flotte indsats i pokalturneringen.


Dit pokalhold, KBgK III, var seedet 36, men kom helt til semifinalen, hvor det desværre blev til et nederlag til de senere vindere fra Familien Capulet. Hvad er din forklaring på, at I klarede jer så godt?

Kevin: "Det er et godt hold fra holdturneringen, hvor jeg ikke rigtigt kan hjælpe mit hold
Men det gjorde jeg i pokalturneringen. Jeg tror ikke, vi tænkte så meget over, hvem  vi spillede mod.  Jeg sagde, at jeg var ligeglad, hvem jeg  spillede mod.
"

I anden runde slog i Casino Copenhagen Backgammon (seedet 3) 4-2, hvor du selv slog de to landsholdsspillere Steen Grønbech og Michael Larsen. Hvordan føltes det at tæske så skrappe spillere?

Kevin: "Jeg var overrasket over, at jeg kunne vinde  over to landholdspillere på   
samme dag, men tænkte ikke over, hvem jeg spiller mod før efter kampen. Det har jeg  lært efter jeg er kommet hjem fra Jylland efter to år pause.
"

Hvad synes du om det ”nye” format i pokalturneringen, hvor man spiller to runder af tre kampe til 7 point – evt. efterfulgt af en omkamp?  

Kevin: "Det er lidt underligt, men sjovt at prøve."

Hvilke forventninger har du til den kommende holdturneringssæson?

Kevin: "At jeg vinder flere kampe end jeg taber."

Du har været medlem af DBgF siden 1997. Hvad er den største oplevelse, du har haft som backgammonspiller?

Kevin: "Det var at komme i finalen  i nordic open 2015.  Jeg tabte desværre på grund af, at jeg var for træt, idet jeg kun havde en halv times  pause mellem semifinalen og finalen".

Brian Herbøl: "Jeg er oftest en disciplineret spiller"

Af Taus Bøytler

Brian Herbøl har over 12.000 tmp på samvittigheden
I holdturneringssæsonen 2017/2018 er Odense Chang 1 tilbage i 1. division. Men hvad er holdets ambitioner? Hvordan beskriver man bedst holdets spillere? Og hvad tænker backgammonfolket i Odense egentlig om dem fra Svendborg? Nyhedsbrevet har mødt Brian Herbøl for at få svar på de mange spørgsmål.

I holdturneringssæsonen 2016/2017 vandt dit hold Odense Chang 1 2. Division Vest helt suverænt. Hvordan forventer du, at I vil klare jer i 1. division i den kommende sæson?

Brian: "Det kommer meget an på i hvilken grad, vi rammer formen, især i starten af sæsonen. Niels Fløjborg, Daniel Sørensen og jeg er typiske medgangspillere, og hvis vi får en god start, bliver vi meget svære at stoppe. Tommy Larsen er en cool customer. Han spiller næsten bedre i modgang. Derudover er der et spørgsmål om og i hvilke grad, Tage Mellgren og andre kan være med. Vi satser selvfølgelig på direkte oprykning."

I den kommende sæson bliver du holdkaptajn for Odense Chang 1. Hvilken betydning lægger du i den rolle?

Brian: "Hos os har vi delt holdkaptajnrollen i to. Jeg tager mig af de organisatoriske dele, mens Daniel udtager holdet. Dermed får vi mere ud af det, vi er gode til:)"

En af dine holdkammerater er Niels Fløjborg, der vandt champ-rækken til Nordic Open i 1994. Taler han stadig om det til alle jeres klubaftener?

Brian: "Nej, tværtimod! Fløj er en meget ydmyg person, og han har engang sagt, at der skulle være forældelsesfrist på store turneringssejre. Men vi andre i klubben er naturligvis stolte af, at vi har Fløj, og vi husker altid at fortælle nyankomne, at han vandt Nordic i 1994, selvfølgelig uden at lave et-punktet!"

Hvad er det fedeste ved at være backgammonspiller på Fyn?`

Brian: "På Fyn har vi et stort sammenhold, og vi hepper på hinanden, når vi en sjælden gang kommer af sted til udenbysturneringer. I gamle dage hed vi Fyns Backgammonunion, og forbindelsen imellem bg-miljøerne i Svendborg og Odense er stadig rigtig god, selv om vi i Odense synes, de dobler og tager lidt vildt dernede på Sydfyn."

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Brian: "Jeg er ikke altid så teoretisk, men mener, at jeg oftest er en disciplineret spiller, der er god til få øje på kandidaterne og spilleplanen. Daniel siger dog tit, at jeg skal være mere optimistisk og aggressiv i mit spil. Så det arbejder jeg på:)"

Sådan klarede Odense Chang 1 sig i 2. division Vest i sæsonen 2016/2017:

Kenny Nissen træder ind i Turneringsudvalget

Af Allan Christensen

Kenny Nissen ligger i skrivende stund nummer 78 på danmarksranglisten
Kenny Nissen er trådt ind i Turneringsudvalget (TU).

Kenny supplerer dermed Henrik Bukkjær, Sanne Birch, Heidi Munk Andersen (bestyrelsesrepræsentant) og Allan Christensen (formand). Vi er meget glade for at kunne byde Kenny velkommen, da han har mange års erfaring med forbundsarbejde både i TU og bestyrelsen, hvor han i periode var formand. Kenny er bosiddende på Fyn og er dermed samtidig vores mand på Vestfronten.

Vi er i TU meget opmærksomme på, at vestklubberne skal have det godt, så DBgF ikke risikerer at blive reduceret til et sjællandsforetagende. Derfor har Kenny også lovet, at folk Vest for Storebælt altid er mere end velkommen til at hente råd og vejledning hos ham. Man kan ringe til Kenny på telefon 20 93 30 81 - det gælder både nystartede og veletablerede klubber.

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Allan Christensen (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp