Copy

  APRIL 2022

Kommende turneringer

17.4. Påsketurnering CCT
30.4. Landsrådsturnering - Ny i kalenderen
14.5.  18. Svendborg Juleturnering
21.5.  Bussen Open 4.0 
28.5. Hajfri Hygge 12.0
10./12.6.  Hampen Open 2022

Månedens mantra

Af Lene Espersen

If your opponent has anchored, blocking points are important. Points behind the anchor are pretty useless
- Robertie

Hvis din modstander har anker er blokerende punkter vigtige. Punkter bag ved ankeret er ret ubrugelige
- Robertie

Klaus Switon og Absalon vinder af DM for hold 2021/2022

Af Taus Bøytler

Vinderholdet fra Absalon
Øverst fra venstre: Karsten Bredahl, Thomas Niebling,
Thomas Myhr og Klaus Switon
I midten fra venstre: Vladimir Stokic, Pia Jeppesen og Jakob Andersen
Nederst: Jens Ostermann-Petersen

Fotos: Henrik Biering, Erik Sommer, Lars-Henrik Braun
Absalon er suveræne vindere af Danmarksmesterskabet for hold.

Allerede inden Final Four-stævnet, hvor de fire bedste hold fra grundspillet spillede en ekstra runde mod hinanden, førte Absalon stod ned til de nærmeste forfølgere, og den føring blev ikke sat over styr til finalestævnet.

Nyhedsbrevet har talt med Klaus Switon, der er kaptajn for vinderholdet, om den flotte præstation.

Hvordan havde du det, da I var sikre på at vinder DM for hold?

Klaus: "Da det har taget alt for langt tid for vores hold at vinde guld, var glæden og forløsningen stor på hele holdet.... Endelig var det vores tur! Personligt er det en titel man kan være super stolt af med det niveau eliten i Danmark har. Det kan alle i Dbgf være stolte af!"

Slutstillingen efter Final Four-stævnet


Mesterskabet var stort set afgjort allerede inden final four-stævnet, da I førte med hele syv enkeltkampe ned til Nemo på andenpladsen. Hvad betød det for jeres forberedelse til de afgørende kampe?

Klaus: "Ja, efter afslutnings weekenden hvor vi vandt 4-0 over Nemo var vi i en dejlig situation. Bredahl regnede ud, at vi var over 97% favoritter, Holm mente 99 %, men vi ved alle at 1-3 % er nok til at tabe. Så vores forberedelse var som til de andre kampe. Fokus, fokus og nyde det dejlige spil. Derefter hjem og taste i XG og prøve at forbedre os til næste kamp."


Klaus Switon var begejstret, da mesterskabet var en realitet

Er det dig som kaptajn, der benhårdt bestemmer, hvem der skal spille i hver runde i løbet af sæsonen?

Klaus: "Ja, rollen som kaptajn er altid svær når målet er guld ! Vi har normalt en turnus, point system og hvis nogen har tur i den så spiller man. Vores start vor super med Bredahl 6-0, Ostermann 5-0, Switon 4-0.... Hvem skal så til fadet når alle er som sultne løver. Vi har en god harmoni på holdet der hjælper på holdopstillingen, men jeg træffer til sidst valget som en god kaptajn SKAL gøre."

Du sluttede selv på 9-5. Hvordan vil du beskrive din egen sæson?

Klaus: "9-5 for mig selv er fint med de spillere jeg har mødt i løbet af året. Var topscorer i 2017 og vi arbejdede hårdt til og med final 4 på, at den titel igen skulle på holdet. Tillykke til Bredahl for at vinde titlen med hans flotte præstation ! Absalon er mere end en klub"

Hvilke forventninger har du til pokalturneringen, der starter til maj?

Klaus: "Vi stiller selvfølgelig op til pokalturneringen og næste sæson, hvor vi altid går efter guldet. Med vores spillere er det ikke umuligt at få en god placering. Vi krydser fingre og imens vi venter vil vi øve videre og holde en guldfest... Velfortjent !"

Soirée Dansante vandt sølv
Mens guldet gik til Absalon, blev sølvet vundet af Soirée Dansante.

Soirée Dansante fra venstre: Freddie Noer, Jens Chr. Pedersen, Thomas Fuglheim og Michael Weile

Firstmovers vandt i øst
Sideløbende med Final Four-stævnet blev der afviklet en afslutningsturnering for alle øst-hold, på tværs af alle rækker, der ikke var i top fire i elitedivisionen. Afslutningsturneringen blev vundet af Firstmovers.


Firstmovers fra venstre: Simon Coban, Ulla Hansen, Erling Skorstad (bagerst), Jan Larsen og Allan Christensen

Og Horsens vandt i vest
Ugen inden Final Four blev afslutningsturneringen for vest-hold afholdt på Cafeteria-Kroen i Hampen. Ialt deltog otte hold, og turneringen blev vundet af Horsens.


Horsens fra venstre: Kenneth Olesen, Keld Dyrmose og Michael Nielsen. Rygterne siger, at Jørgen Mohr Poulsen også var med på holdet, men er han med på billedet? Nej, det er han ikke.

Og så er der vel ikke så meget andet at sige, end: Vel mødt til holdturneringen 2022/2023!

Nyt fra normudvalget

Af Normudvalget (Karsten Bredahl og Peter Hallberg)

Over de seneste par måneder er der dukket mere information op på spillerprofilerne på hjemmesiden. Et tiltag er i relation til titel-systemet og to i relation til det nye milepæl-system.

TMP-tæller til TMP-normen
Det er nu muligt at følge med i hvor langt man er i forbindelse med at opnå TMPnormen i titel-systemet. På din profil under Statestik er der et felt med betegnelsen TMP Normtæller. Feltet viser hvor mange TMP man har spillet og haft over 1210 i rating efter kampen. Kravet for en TMPnorm er 1200 af disse TMP.

Milepæle
To af de tre milepæle er blevet implementeret på profilen.
Lige nu er det muligt at se de opnåede medaljer fra milepælene på spillerkortet på sin profil. Her ses et eksempel fra min profil.Medaljerne afspejler den højeste kategori man har opnået og hvornår man opnåede den. De tre milepæle er TMP, rating og bot. Bot milepælen er stadig under udvikling. Den handler om hvor godt man har spillet ifølge computeren. Meget mere om det senere, når vi har fået det tekniske på plads.

Længere nede på din profil er der et afsnit der hedder milepæl. Her kan du se flere detaljer om dine opnåede milepæle med tilhørende medaljer.Sidst men ikke mindst kan jeg vise tabellerne for hvordan man opnår de forskellige milepæle med tilhørende medaljer.Det er altid den højeste medalje man har opnået der vises på spillerkortet. Både rating- og bot-milepælen kan gå ned hvis man taber rating eller har spillet skidt. Det påvirker dog kun ”Seneste 12 måneder”-feltet på din profil. Ikke dine opnåede medaljer.

Ræk endelig ud hvis du har spørgsmål.

Marc Olsen bliver ny øverste chef til VM i backgammon

Af Taus Bøytler

Hvem glæder sig ikke til VM i backgammon???
Når den 53. udgave af verdensmesterskabet i backgammon afholdes i Monte Carlo til sommer, bliver det med en dansker som øverste chef. Marc Olsen, der til dagligt er CEO i Backgammon Galaxy, skal for første gang styre slagets gang med sit faste team.

Her kan du læse alt om turneringen, der bliver afviklet i dagene 23. - 31. juli 2022.


Team Backgammon Galaxy fra venstre: Marc Olsen, Tue Rasmussen og Wilson Semilio. Foto: FMGammon


Sander Lylloff (tv) er også med på Backgammon Galaxy-holdet. Her ses han til en VM-dyst mod sin landsmand Lars Trabolt, verdensmesteren fra 2008.  Foto: Julie Thabault

Nyhedsbrevet har talt med Marc Olsen om hans forventninger til VM.

Hvad glæder du dig mest til i forhold til det kommende VM i backgammon?

Marc: "Som I nok allerede ved, så har vi (Galaxy teamet: Marc, Tue, Wilson og Sander) taget over efter Patti Rubin's død. At bære faklen videre og afholde VM i backgammon, det er både super fedt, men det er også et stort ansvar.

VM i Backgammon har en 52 årig lang historie, den længst kørende backgammon turnering i verden. Det startede i Las Vegas, rykkede så til Bahamas, og blev så konsolideret med det daværende Europamesterskab i backgammon i Monte Carlo i 1979. Paul Magriel var den sidste verdensmester (1978 Bahamas) inden turneringen rykkede til Monte Carlo.

Det er nu blevet vores ansvar at føre VM i backgammon ind i en ny ære. Vi har store ambitioner, og vi har heldigvis også en super stærk infrastruktur online, via vores Galaxy kanaler, således at vi virkelig kan promovere og bygge turneringen op til helt nye højder.
"

Du har tidligere skrevet på Facebook, at der vil være store ændringer i forhold til broadcasting og mediedækning. Kan du fortælle lidt om, hvad det går ud på?

Marc: "Ja, det er sandt. Vi kommer til at have et medie crew på spillestedet hele ugen, som vil producere social media materiale samt live streaming og evt footage til en backgammon dokumentar.

Hvis I har fulgt med på Backgammon Galaxy's YouTube så har I sikkert set nogle af de gamle reportager fra 70'erne og 80'erne fra VM, og den slags historieskrivning vil vi gerne føre videre. Der har ikke været så meget af den slags de sidste to årtier, og det vil vi gerne lave om på.

Det kunne også være fedt at få noget backgammon på rigtige tv kanaler, fx ligesom dengang der blev vist Backgammon på Eurosport 2.
"

Vil det være andre markante ændringer til det kommende VM?

Marc: "Altså, live streamings mæssigt vil det være helt nye højder. Det bliver forhåbentlig en stor YouTube success. Til selve turneringen, der har vi lavet små ændringer og optimeringer. Vi har fx sat indskuddet ned til 1000 Euro i stedet for 1400 Euro, for at kunne tiltrække en lidt bredere spillerpulje. Derudover introducerer vi en 5000 Euro high roller turnering... Det bliver meget spændende!

I fht selve main event turneringen har vi også lavet et par optimeringer i selve turneringsstrukturen, men vi vedholder "double elimination" formatet. Derudover er vi også i snak med Drawboss, den danske turnerings management app, om at få turneringsresultaterne digitaliseret og direkte online.

Vi har genansat Arda Findikoglu som turneringsleder, ham lader det til at backgammonmiljøet er vilde med som turneringsleder, så vi var glade for, at få en aftale lukket med ham. En anden super populær staff member er Julie Thibault, og hende har vi også med på holdet.
"

Vil du gøre noget særligt for at få ekstra mange danske deltagere?

Marc: "Der plejer jo at være en solid dansk deltagelse ved VM i backgammon, og vi har jo også hele seks verdensmestre fra Danmark (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_Backgammon_champions).

Efter USA er vi den nation med flest verdensmestre, det er faktisk vildt imponerende! Jeg tror at vi fortsat vil være en stor trussel, den nuværende danske elite er stadig meget stærk, og eftersom vi har sat indskudet lidt ned, så håber vi at mange danskere tager turen til Monaco den sidste uge i juli og giver det et skud.
"

Hvilke kriterier skal i din optik være opfyldt for at VM er en succes?

Marc: "De to primære metrikker må være: spillerdeltagelse og youtube views. Selvfølgelig skal vi også skabe en super oplevelse for alle deltagerne, og det må være sådan man på sigt skaber en god turnering, som folk har lyst til at rejse til for at spille. Så spillerdeltagelse kommer der hvis vi laver en god turnering.

Youtube success kræver et helt andet skill set... Det kræver at vi producerer gode videoer, at vi formår at skabe spænding og fremhæve interessante spillerprofiler på den rigtige måde, samt internet marketing og promovering via Backgammon Galaxy, som pt er verdens største backgammon website.

Vigtigst af alt, så skal vi huske på, at Backgammon i sig selv, ligeså vel som VM i Monte Carlo, har en historisk DNA som vi simpelthen bare er det nyeste evolutionære skud på stammen. Det er verdens smukkeste spil, det er strategisk og probabilistisk. Det er James Bond og det er Grand Bazaar i Istanbul's gader.

Men først og fremmest er det et socialt spil, og VM i backgammon er en oplevelse. Selvfølgelig er det også et mesterskab hvor der skal kåres en verdensmester, men mest af alt er det en oplevelse og et stykke historie.

Jeg håber at se en masse danskere i Monte Carlo 23-31. juli!

I kan finde mere info om turneringen på World Backgammon Championship's Facebook side: https://www.facebook.com/bgworldchamp og på den officielle hjemmeside: www.bwcmc.com.

Hvis I vil booke et værelse på Fairmont og få 50% rabat (360 euro per nat for et double værelse), så kan I skrive til os på support@backgammongalaxy.com.
"

De seks danske verdensmestre i backgammon
  • 1993: Peter Jes Thomsen
  • 2002: Mads Andersen
  • 2004: Peter Hallberg
  • 2008: Lars Trabolt
  • 2010: Lars "Buster" Bentzon
  • 2012: Nevzat Dogan

Blind mand vinder ugeturnering i Absalon

Af Hans Kristian Mathiesen & Taus Bøytler

Øverst til venstre: Gökhan Koyuncu (th) jubler efter sejren i finalen over Jesper Mølgård
Fotos: Hans Kristian Mathiesen, Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér
Gökhan Koyuncu kom, så (ikke) og sejrede. Lige ind fra gaden kom den backgammon glade blinde mand og vandt tre kampe og turneringen i Absalon. Han arbejder til dagligt i markering og har derudover også eget firma Blind Coffee, hvorfra han sælger kaffe.

Sammen med sin familie, der indeholder kone og fire børn, har han en travl hverdag, men der skal jo også være plads til backgammon, siger han smilende. Nyhedsbrevet tog en snak med det nye medlem i forbundet.

Hvordan oplevede du turneringen mandag den 28. marts 2022 i Absalon, som du endte med at vinde?

Gökhan: "Jeg synes, at atmosfæren i Absalon var rigtig fed, og derudover var alle spillere utrolig venlige at komme hen og hilse pænt på. Det gjorde jeg følte mig meget tilpas og velkommen. Første kamp mod Rune vandt jeg gammon. Til trods for dette var han meget forstående over for mit synshandicap og gav mig plads.

Det var virkelige flinke spillere, som jeg mødte også i semifinalen og finalen. Det var en stor oplevelse at vinde turneringen.
Kan du som blind hele tiden holde overblikket over, hvad der sker på brættet?

Gökhan: "I og med det var lang tid siden jeg havde spillet, så var det udfordrende at have overblikket. Det kræver en høj koncentration at spille tre kampe i træk. Derfor er det en stor hjælp at have seende assistance."

Du fik assistance af Mathiesen, som du er kollega med til hverdag. Hvordan vil du beskrive jeres samarbejde?

Gökhan: "Jeg har en fornemmelse af spillet, og det ville være umuligt uden at have en vis erfaring i spillet. Men det giver selvfølgelig noget ro at have en til at læse terningerne op. Det er rart at have friske øjne på.

Jeg fik ikke at vide, hvad jeg skulle spille, men han var god til at sige, inden rullet, at jeg skulle mærke brættet, så jeg vidste, hvordan brikkerne stod på den anden side og derfor kunne spille efter rullet. Det betød, at jeg selv valgte mine træk.

Jeg overså et hit i semifinalen og var virkelig træt i finalen, fordi det kræver så høj koncentration uden syn. Det var godt for overblikket og for fair play, at der sidder en uvildig person ved siden af
."

Hvor længe har du spillet backgammon?

Gökhan: "Jeg tror, jeg har spillet backgammon siden jeg var 17 år, men har holdt pause de sidste 6-7 år pga mit syn. Jeg kunne se, da jeg lærte det af nogle venner. Siden hen har jeg mistet mit syn gradvist. Jeg har dog aldrig spillet med doubleterningen, så det var nyt for mig."

Kunne du finde på at deltage i flere turneringer i fremtiden?

Gökhan: "Ja jeg vil gerne deltage i danmarksmesterskaberne. Det kunne være sjovt i maj måned at spille nogle flere turneringer både i Absalon eller andre steder."

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbrev - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp