Copy

- Turneringer -

December 2019

December
27.12 Copenhagen Christmas Tournament 2019
29.12 17. Svendborg Juleturnering


Januar 2020
1.1. Nytårsgammon - Ny i kalenderen
18.1. Allstars 2019

Kommende turneringer
7.2.-9.2. Munkebjerg Backgammon - Ny i kalenderen
9.4.-12.4. Nordic Open - Ny i kalenderen

Månedens mantra

Af Lene Espersen

Se kampen som én lang quiz med 240 positioner.
- Så bliver dit fokus på at gøre det korrekte i hvert enkelt rul. Selv efter dårlige rul og store sving så stiger kvaliteten af dine beslutninger
 
Thorbjørn Schiønning

Hvad arbejder bestyrelsen med?

Af Ulrik Andersen, på vegne af bestyrelsen

Bestyrelsen har i skrivende stund (nov. 2019) siddet i 7 måneder. Vi holder møder hver måned. Hermed en orientering om, hvad vi har brugt tiden på hidtil, og hvad vi vil arbejde med i de nye år.

En strategi for 2020-2025
DBgF mangler en strategi for forbundets virke og udvikling. I mange år har tingene stået stille, og på en række områder er det desværre også gået tilbage, det gælder fx medlemstallet og forbundets organisation. Det vil vi gerne gøre noget ved.

Bestyrelsen har i oktober holdt et heldagsseminar om en strategi og har på bestyrelsesmødet i november drøftet første udkast til en strategi for 2020-25 med arbejdstitlen ”Et større forbund for bredde og elite”. Vi arbejder videre med strategien og en række konkrete initiativer, der skal styrke forbundet og bidrage til en medlemstilgang i de kommende år. Vi glæder os til at fremlægge strategi og handlingsplaner på landsrådet i påsken 2020.

Dbgf.dk
Forbundets ”nye” website har været længe undervejs. Det blev lanceret i 2018 i første version, og færdiggørelsen har herefter desværre trukket ud. Det er der mange årsager til, herunder ikke mindst den store udskiftning af personer i bestyrelse og udvalg.

Karsten Bredahl har i en periode varetaget projektledelsen på forbundets vegne. Efter aftale med Karsten har bestyrelsen igen ansvaret for projektet og dialogen med vores leverandør, René Andersen. Vi regner med, at projektet - dvs. de leverancer, der er aftalt i kontrakten med Rene - kan afsluttes inden årets udgang.

Herefter kommer en ny fase, hvor websitet skal driftes, tilpasses og udvikles. Tilpasning og udvikling skal ske med udgangspunkt i brugeroplevelser og –forslag. Bestyrelsen vil lægge en plan for den videre udvikling med beskrivelser af ansvarsfordeling, opgaver og tidsfrister, så snart alle leverancer i det igangværende projekt er afsluttet. Mere herom i det nye år.

Nordic Open 2020
Der er truffet aftale med Louise Dahlin om, at Louise er turneringsdirektør og står for arrangementet af Nordic Open 2020, 9.-12. april. Louisa stod som bekendt også i spidsen for et meget vellykket Nordic Open i 2019. Vi håber at se mange danske og udenlandske spillere til endnu et vellykket Nordic Open på Radisson Blu Scandinavia. Nordic Open er DBgF’s sportslige flagskib sammen med holdturneringen.

Medlemskab og kontingent
De nye og enkle regler vedr. medlemskab og deltagelse i forbundets aktiviteter har budt på indkøringsvanskeligheder. Bestyrelsen og TU har udarbejdet en vejledning til turneringsarrangører, som beskriver, hvordan man som turneringsleder skal håndtere og kontrollere kravet om medlemskab.

Endvidere har bestyrelsen fastlagt regler for sanktioner i tilfælde at uretmæssig (dvs. at en spiller ikke er medlem) deltagelse i turneringer. Vi tror og håber, at det hele er ved at falde på plads, så alle ved, hvad der gælder og hvorfor.

Oprydning og organisation
I en række år har der været stor og hyppig udskiftning i bestyrelse og udvalg. Det har desværre medført et stort tab af viden og dokumentation på næsten alle områder. Vi har derfor måttet starte ret meget forfra på de fleste områder og lagt meget arbejde i, hvad man kan kalde ”det usynlige, men vigtige”, som kan bidrage til, at DBgF igen bliver en velfungerende organisation, hvor alt ikke er afhængigt af enkeltpersoner og hvor beslutninger ikke træffes ad hoc fra dag til dag og sag til sag.

Lars Rosquist er udtrådt af bestyrelsen
Lars, der har været medlem af bestyrelsen i flere år, har desværre valgt at udtræde pga. tidsmangel. Lars har gjort et stort stykke arbejde i bestyrelsen og fortsætter som forbundets lagerforvalter. Stor tak for både det ene og andet.

Bestyrelsen består herefter af:
Pernille Rosendal, formand
Steen Grønbech, næstformand
Jens Christian Pedersen, kasserer
Ulrik Andersen, sekretær
Karina Langhoff de Thurah
Bjørn Kroghsbo

Hædersprisen 2019

Af bestyrelsen

Endnu et backgammonår er gået, hvor der er blevet spillet mange turneringer, cafeturneringer mv. Men sideløbende har mange udført et stort stykke arbejde i backgammon-regi, og derfor skal DBgF’s hæderspris atter uddeles ved Nordic Open 2020, der venter forude. Hædersprisen vil blive overrakt ved præmieoverrækkelsen på den sidste dag ved Nordic 2020. Hædersprisen er ikke resultatafhængig, men er mere en pris for et ihærdigt/flot udført stykke arbejde, strålende humør, stort engagement i klub-/landsregi – ja mulighederne og argumenterne er uanede. Alt/alle med tilknytning til DBgF kan indstilles til denne pris: Enkeltpersoner, et hold, en klub, udvalg mv.

Så hvem har gjort sig fortjent, til en ekstra anerkendelse? Hvem har arrangeret en særlig god turnering, gjort noget ekstra for at skaffe nye medlemmer, har smittet os alle med store smil og godt humør eller måske har formidlet sporten på en positiv måde? Kort sagt, hvem har gjort noget ekstraordinært for dansk backgammon det seneste år?

Send dit begrundede forslag til info@dbgf.dk senest søndag d. 16. februar 2020. Listen over de nominerede vil blive offentliggjort kort efter.

Julen har bragt velsignet bud

Af Taus Bøytler, vinder af Svendborg Juleturnering 2007

Thomas Wærling Hansen vandt Svendborg Juleturnering 2018
Foto: Rikke Kragh
Så, så jeg julemanden kysse mor, synger du måske for dig selv kære læser, mens kalenderlyset brænder smukt på sofabordet og sneen som sædvanligt ikke er andet end et svagt minde fra Bamses Julerejse.

Men så du også mor, selvfølgeligt iført nissehue, kysse terningerne, inden det altafgørende slag i et mægtigt spændende slag julebackgammon? Måske ikke endnu, for sæsonen for julebackgammon anno 2019 er blot i sin spæde fase.

Men som altid er der masse af muligheder for at trille juleterninger i december.

27. december: Copenhagen Christmas Tournament 2019
Tredje juledag rimer på action på Frederiksberg i den traditionsrige turnering, som Katrine Pawlik og Steen Grønbech har overtaget fra Henrik Bang.

Det koster 400 kr. at spille med, og i skrivende stund er der 17 spillere tilmeldt. Og så har Marc Olsen i øvrigt skrevet en ny bog, der hedder "Cube like a boss". Men hvad har det dog med julebackgammon på Frederiksberg at gøre, tænker du måske. Jo, en af de tilmeldte til turneringen er den skrappe svensker Thomas Tenland, der har skrevet følgende på facebook:

"Det får inte ske att man kommer till Copenhagen Christmas Tournament och motståndaren har läst den men inte man själv!"

Nu er mit svenske ikke helt i top, men det betyder vist, at han kommer godt forberedt.

29. december: 17. Svendborg Juleturnering
Har man først sagt jul, må man også sige Svendborg - en af de stolteste byer på backgammon landkortet. Også her koster det 400 kr. at spille med i A-rækken, der pt. har ti tilmeldte, mens det koster 150 kr. at spille med i B-rækken, der lige nu har tre tilmeldte.

Mon ikke det bliver en fremragende jul i Svendborg igen i år?

Glögg og Gammon i Sydhavn
Ud over de to store juleturneringer på Frederiksberg og i Svendborg, er der også muligheder for at få action i Sydhavn. Her inviterer Jan Schmidtsdorff på julecaféturnering i BHG44 (Bådehavnsgade 44D, 2450 København SV) onsdag den 4., onsdag den 11. og onsdag den 18. december 2019. 

Her koster det 100 kr. at spille med, og der er også en gratis turnering. I begge række vil der være sponsorjuleøl til de to bedste spillere.

Til caféturneringen onsdag den 4. december 2019 deltog 14 spillere, og finalen blev splittet mellem Jonas Mohrdel og Casper Nancke.

Glædelig jul.

1. januar 2020: Nytårsgammon i Ringe
Jo jo, men hvad så med nytår, tænker du måske. Fair nok. For den uden sammenligning første backgammonturnering i 2020 afholdes onsdag den 1. januar kl. 14.00 i Ringe, hvor Kenny Nissen sandsynligvis viser skihop på storskærmen på Gluds Café.

Her koster det 300 kroner at spille med i Champagnerækken og 100 kroner Breezerrækken.

Pt. har det giftige trekløver Kaj Nielsen, Lise Nielsen og Marianne Petersen annonceret deres ankomst. Og mon ikke de foretrækker champagne?

Godt nytår!

Da DM rykkede til Vedbæk

Af Taus Bøytler

Nederst til venstre: Keld Dyrmose fik en flot tredjeplads
Fotos: Steen Grønbech, Taus Bøytler og Henrik Biering
Dagen efter at det danske herrelandshold i fodbold gennempryglede stakkels Gibraltar med 6-0 i Telia Parken, bød Mama Boyz-duoen Steen Grønbech og Casper Brandenborg velkommen til Danmarksmesterskabet i backgammon 2019 på Hotel Marina i Vedbæk.

Og hotellet, der gennem 25 år husede fodboldlandsholdet, skulle vise sig at være en glimrende kulisse for backgammonmesterskabet, hvor den tidligere ranglisteetter, Roskilde-hajen Niels Bergendorff besejrede landsholdsstjernen Freddie Noer, der i holdturneringen spiller for Soirée Dansante, i finalen søndag aften.

Kirstine Jensen gjorde god figur
Men lad os spole tiden tilbage til lørdag formiddag. Her var 76 spillere klar til start, og formatet var skruet sammen, så folk der lå lavt på ranglisten hele tiden skulle møde de skrappeste på ranglisten.

Det koncept kunne måske få en enkelt lavtratet jysk backgammonspiller eller to til at overveje, om det nu virkelig også ville give mening at tilmelde sig, men sådan tænkte Kirstine Jensen, der før første runde havde 895,22 i rating, heldigvis ikke.

I første runde slog hun landsholdsspilleren og stormesteren Freddie Noer, og som om det ikke var imponerende nok, fulgte hun sejren op med endnu en sejr over den forsvarende Danmarksmester og super stormester, Michael Larsen. Kampene blev spillet til 11 point, og ifølge ranglisten havde den bravt kæmpende Kirstine Jensen blot 18,3 % og 16,5 % for at vinde de to kampe. I sandhed en imponerende præstation.

Og Jovan Kosovic overraskede også
En anden lavtratet spiller, der leverede en indsats langt ud over det forventelige var Absalon-spilleren Jovan Kosovic, der gik ind til turneringen med 951,71 i rating. Jovan vandt sin indledende runde over Midtjylland-hajen Lars Henrik Braun, og selv om den flotte sejr blev fulgt op af et nederlag til klubkammeraten og landsholdsspilleren Thomas Myhr, var der stadig muligheder, for man var først ude af turneringen efter to nederlag.

I tredje runde vandt Jovan over Hatten-stjernen Axel Stemark, mens fjerde runde desværre blev endestationen efter et nederlag til Freddie Noer.

Og Kirstine? Hun tabte tredje og fjerde runde til henholdsvis Axel Stemark og Thomas Myhr. Men konklusionen må og skal være, at det var super godt kæmpet både af hende og Jovan.

15 spillere klar til dag to
Efter en lang lørdag med en masse spændende kampe til 11 point, gik de 15 spillere, der ikke havde tabt to kampe, videre til de afgørende kampe om søndagen, hvor matchlængden blev hævet til 13 point.

Den senere vinder Niels Bergendorff fik som den eneste spiller en bye søndag formiddag, fordi han var ubesejret, og han kunne derfor sove et par timer længere. Måske var det det, der gjorde udfaldet?

En Klaps-stjerne fra fortiden
En af de største overraskelser blandt de sidste 15 spillere i turneringen var i nærværende skribents optik Jens Neregaard, den tidligere forbundssekretær og Klaps-stjerne, der godt nok har 43 resultater på cv´et, men som før turneringen ikke havde spillet en officiel kamp siden den 31. oktober 2013, hvor det blev til et nederlag til Kenneth Sønderup i holdturneringen.

Med fire sejre i fem kampe lørdag gik han videre i sikker stil, og første runde søndag blev også vundet over Axel Stemark, inden Pia Jeppesen fra Absalon blev endestationen i kvartfinalen.

Positiv overraskelse fra Næstved
En anden spiller der også overraskede positivt, var Michael Elgaard fra Næstved Backgammon, der gik ind til turneringen med 997,02 i rating. I sine fem kampe om lørdagen havde Michael ifølge ranglisten aldrig mere end 28,2 % for at vinde, men alligevel vandt han fire kampe. Ganske imponerende. Søndag mødte han dog overmagten i skikkelse af Freddie Noer.

Semifinalerne kom til at se ud som følger:
Freddie Noer - Keld Dyrmose
Niels Bergendorff - Pia Jeppesen

Og i finalen vandt Niels Bergendorff så en spændende og velspillet kamp over Freddie Noer. Efter kampen har Karsten Bredahl analyseret og kommenteret kampen, hvilket der er kommet følgende interessante optagelse ud af: DM-finalen 2019.

Weile spillede hurtigt
Sideløbende med det almindelige Danmarksmesterskab i backgammon blev der traditionen tro afholdt et tilsvarende mesterskab i speed-backgammon for folk, der føler sig skrappe til at spille hurtigt.

Her var 26 spillere klar til at prøve et nyt og spændende format med kampe til ni point (normalt er matchlængden i speed fem point) med tre minutter i tidsbanken.

I finalen vandt Michael Weile fra Soirée Dansante i suveræn stil over Jesper Meisner fra Familien Nemesis. 9-1, bum-bum!

Tillykke til Niels Bergendorff og Michael Weile med deres flotte titler.

Resultater fra Danmarksmesterskabet i backgammon 2019 (76)
Vinder: Niels Bergendorff
Runder up: Freddie Noer
Semi: Pia Jeppesen
Semi: Keld Dyrmose
Kvart: Jens Neregaard
Kvart: Erik Sørensen
Kvart: Christian Munk-Christensen
Kvart: Thomas Myhr

DM i Speed-backgammon (26)
Vinder: Michael Weile
Runner up: Jesper Meisner
Semi: Saban Simsek
Semi: Lennart Kurland

Super jackpot (8)
Vinder: Benjamin Lund
Runner up: Michael Larsen

Niels Bergendorff vinder DM 2019

Af Taus Bøytler

Niels Bergendorff med den eftertragtede pokal
Foto: Steen Grønbech
Niels Bergendorff fra Roskilde Backgammonklub kan frem til efteråret 2020 kalde sig individuel Danmarksmester i backgammon efter at have besejret landsholdsstjernen Freddie Noer i finalen på Hotel Marina i Vedbæk.

Nyhedsbrevet har mødt den nye Danmarksmester.

Hvad var din taktik til finalen, hvor du mødte den super skrappe Freddie Noer?

Niels: "Jeg vidste godt at Noer var favorit i finalen. Men terningerne er firkantede, og jeg havde momentum. Planen var ikke at gøre stillingerne alt for komplicerede (letter sagt end gjort)."

Hvordan oplevede du selve finaleopgøret?

Niels: "Det var en spændende tæt kamp. Semifinalen og finalen er de første streamede kampe jeg har spillet. Det gav et ekstra krydderi, at alle fejlene var offentlige.

Jeg kan huske jeg brugte meget tid, men kan ikke huske så mange stillinger fra kampen."

Du vandt i suveræn stil alle de otte kampe, du spillede i løbet af turneringen. Var du på noget tidspunkt alvorligt presset?

Niels: "Så vidt jeg husker vandt jeg to kampe i DMP. Næsten alle kampe var relativt tætte.  

Der hvor jeg var længst nede i sækken var nok mod Myhr. Myhr førte 8-1. Jeg havde taget en 2-knold, og var stærkt på vej til 1-10 eller 1-12; Et stort sving, og kort efter var jeg foran 9-8.
"

Hvad synes du om Hotel Marina som spillested?

Niels: "Perfekt spillested til backgammon. God plads, og generelt fine forhold.

Et andet plus er at det er 10 km fra mit hjem. Håber der kommer flere turneringer på Hotel Marina.
"

Hvordan fejrede du sejren?

Niels: "Aftensmåltidet blev en dåse lakrids fra Bülow, da jeg kom hjem. Dagen efter forærede jeg husstanden et nyt sæt håndklæder".

Michael Weile sejrede til DM i speed-backgammon

Af Taus Bøytler

De to finalister. Fra venstre: Michael Weile og Jesper Meisner
Foto: Taus Bøytler
Den tidligere landstræner i backgammon, Michael Weile, kan i det næste år kalde sig for Danmarksmester i speed-backgammon efter at have slået Jesper Meisner i finalen. Nyhedsbrevet har mødt den stolte vinder.

Hvad er det bedste ved at kunne kalde sig for Danmarksmester i speed-backgammon?

Weile: "Det er én af de hjemlige turneringer, jeg rigtig gerne vil vinde, da det helt klar i mine øjne, er det rigtige Danmarks Mesterskab (DM) at vinde. Og det bedste ved det hele er, at det er jo mig – et helt år frem.

Det nytter jo ikke noget man har 18 min. til at spille en kamp til 9 point, når man stille og roligt, kan nøjes med 3 min. Den rigtige lynhurtige Danmarksmester spiller på intuition og erfaring.
"

Hvordan oplevede du selv finalen mod Familien Nemesis-stjernen Jesper Meisner?

Weile: "Jeg elsker at spille mod Meisner, altid hyggelig og god stemning, når vi spiller og med lidt sjove ord med på vejen, og så kan jeg jo ikke tabe til ham. Det var klart min ønskemodstander fra den kamp med Saban, Meisner havde jo brugt al heldet i den semi:)

I finalen kunne jeg nærmest ønske det bedste slag i stillingen, og så lå det på brættet sekundet efter, det var en meget ensidig men hyggelig fornøjelse, set fra min side.
"

Det virker helt ustresset, når du spiller speed-backgammon. Er det rent skuespil, eller er du helt oprigtigt cool med det høje tempo?

Weile: "Tak for at bemærke det, jeg føler mig også helt ustresset når jeg spiller speed. Det er et tempo der passer mig rigtig fint, også til mine HT kampe hver torsdag aften. Her bliver jeg dog nødt til at stoppe op en gang i mellem, for at lade som om jeg regner noget ud (og det ved de fleste der kender mig, det gør jeg slet ikke)."

Hvad synes du om det nye format i speed, hvor matchlængden var hævet til ni point, og hvor man var ude af turneringen efter første nederlag?

Weile: "Jeg kunne rigtig godt lide formatet i år, hvor man ”kun” har 3 min. til at spille en kamp til 9 point. Her skiller man virkelig fårene fra bukkene, og overlader scenen til de allerskrappeste hurtigtænkende spillere. Jeg vil jo gerne spille så meget som muligt, og for at bevare mange mennesker til præmieoverrækkelsen, kan man måske udvide til dob. elimination."

Hvis elitedivisionen blev afviklet med speed-kampe til 17 point, hvilke hold tror du så ville komme i Final Four - Og hvorfor?'

Weile: "En sjov tanke, det ville dog ødelægge noget af torsdagshyggen for mig, hvis kampene var hurtig overstået. Men hvis vi leger med tanken og i stedet for at møde én modstander hver torsdag, kunne man spille speed/lyn mod ALLE 4 modstandere. Således at en HT aften stadig varede ca. 2-4 timer.

I dette format ville man have 4 gange så mange kampe til at vinde Danmarksmesterskabet, og det vil sikkert fjerne noget af tilfældigheds elementet for hvem der vinder DM.

Man skal naturligvis ikke fjerne HT som den er i dag, men måske kunne der være plads til at afholde DM i ”HOLD-LYN” over nogle andre måneder end sep.-feb. Og det skal naturligvis afholdes og styres af DBgF på hjemmesiden, på samme måde som det traditionelle DM for HOLD.

Jeg tror ikke der vil være ret stor forskel på de hold der ligger godt til i toppen af tabellen nu, og til dem der ville være at finde i toppen af HOLD-LYN. De bedste spillere som spiller godt med 34 min. til 17 point, vil også spille godt med 6 min. til 17 point, de vil bare ikke kunne regne så meget på match equity samt tælle pips, men det vil helt sikkert være underholdende, og med en del kampe tabt på tid.

Et lynhurtigt bud på en final 4: Søernes Ølbar, Nemo, Soirée Dansante, Lødigt.
"

Christian Skjæran vinder Vesterbro Backgammonklubs Cafémesterskabsturnering 2019

Af Taus Bøytler

Finalisterne på Vesterbro. Fra venstre: Jesper Olsen og Christian Skjæran
Foto: Mikael Stenstrup
Christian Skjæran kan i det næste år kalde sig for forsvarende mester i Vesterbro Backgammonklubs cafémesterskab. Det kan han, fordi han besejrede Jesper Olsen i finalen fredag den 22. november, da de 16 bedste spillere på Vesterbro i 2019 mødtes til det eksklusive finalestævne, hvor der udover gratis peanuts og chips også var lidt ekstra i præmieposen.

En moderne Carlsberg Cup
Konceptet på Vesterbro er en af mange moderne udgaver af den legendariske Carlsberg Cup, hvor spillere både belønnes for deres blotte tilstedeværelse samt deres resultater til de mange caféturneringer.

Og efter ti caféturneringer i løbet af 2019 fik Christian Skjæran lige præcis sneget sig med til finalen som nummer 16 (altså absolut yderste mandat) med 16 masterpoint. Men det var altså nok, og efter at have tæsket IM Simon Coban, Thomas Ferguson og Morten Droob i de første tre runder, gik det ud over Jesper Olsen i finalen.

Stor tilslutning
Gennem året har turneringen, der afholdes på Øehlenschlagergades Skole den første mandag hver måned i perioden januar - november (eksklusiv juli) været ganske velbesøgt. I snit har hele 26 spillere været fordi skolen, og i alt 70 forskellige spillere har deltaget i løbet af 2019.

Tidligere vindere af cafétouren på Vesterbro
2016: Kim Pedersen
2017: Thomas Ferguson
2018: Taus Bøytler

7. Merit International Backgammon Tournament 2019
- En tur med familien Backgammon Danmark til Cypern

Af Michael Weile
Liv og glade dage på Cypern
Fotos: Katrine Pawlik, Margrethe Louise Pedersen,
Steffen Lundstrøm og Michael Weile
Uden sammenligning er dette blevet til verdens største og én af de absolut bedste turneringer. Rigtig mange danskere ”flygter” hertil i den kolde og mørke november, bl.a. for at få sol og 25-27 gr. samt spille en masse backgammon.

Ydermere er det også blevet til en vældig hyggelig turnering, hvor det sociale er i højsædet, når danskere møder hinanden uden for landets grænser.

Kaj og Lise svigter aldrig
Der er ikke en turnering på Cypern i november, uden at man ser det legendariske par fra Svendborg – Kaj og Lise, enten i baren, ved chouettebordet, eller i en lille forsamling rundt om Kaj, for at høre én af hans mange historier fra de tidligere år – det er aldrig kedeligt.

I år var der mere en 40 danskere afsted, og vi kan lidt af det hele i alle rækker. Når jeg støder på udlændinge (og det er mange), hører jeg ofte: ”Er du fra Danmark – så må du være god og en gentleman!” – de smiler bagefter, men jeg mærker tydelig den respekt, de har for, at vi danskere er ordentlige mennesker.

Gode ambassadører
Det er virkelig dejligt at mærke, da mange andre lande slet ikke nyder den respekt, som vi har ude i backgammonverden. Bliv endelig ved med at være gode ambassadører for sporten – det falder tilbage på os alle!
 
Grønbech faldt af i tennis
Det kan godt være Steen Grønbech kom i finalen på Cypern 2019, men han har ikke vundet én eneste tenniskamp mod undertegnede; han skal nu nok få revanche til næste år, som bliver et særligt rundt år for den aldrene landsholdsspiller. Til gengæld er han ikke kun en haj ved et backgammonbræt, han er også blevet en haj til at snorkle og tømme masken for vand under vandet, man skulle nok have været der.

Masser af muligheder
Og ja, der er masser af andre ting at lave, hvis man ikke spiller backgammon eller helt urimeligt er slået ud. Tennis og ”undervands-fiskekiggeri” (som sagt). Dase i en solseng ved stranden eller ved poolen, hvor der helt naturligt er barer med venlige, servicerende tjenere alle vegne.

Hotellet er ”Orla Knudsen”, så når du har betalt 1300 kr. pr. nat for et dobbeltværelse, går du aldrig på noget tidspunkt af døgnet tørstig eller sulten rundt.

Styr på det hele
Kasinoet er gratis og ligger meget belejligt på samme sal som spillelokalet, og er én af grundene til, at der er rigtig mange penge ADDED til turneringen. Og man ved, at når Arda Fındıkoğlu står for en backgammonturnering, så er man garanteret at være med i en turnering, hvor der er styr på alt og intet bliver overladt til tilfældighederne.

Plads til bold
Selv en forespørgsel på en kæmpestor fodboldkamp (Liverpool vs Man. City) blev fikset, og kampen sat op i deres biograf til stor jubel for de mange Liverpool fans. (Stor tak til Gökhan Güneş). Når man først har været her, er det absolut en turnering, man må vende tilbage til, når tid og penge er til det.

Danskerne gjorde det godt
I år var der mange rækker, hvor danskerne gjorde det godt, og dermed kom på podiet. Og der gør det jo som dansker, noget sjovere at være med til præmieoverrækkelsen, som er helt overdådig. Der er allerede bestilt hotel til næste års 8. Merit International BG Tournament, november 2020.

Danske resultater
Ladies:
Karina Langhof (finalist)
 
Doubles: (131 par)
Thomas Myhr og Klaus Switon (semi)
Thomas Jespersen og Ann-Maibrit Ehlers (semifinaler)
 
Superjackpot: (32 del.)
Daniel Sørensen (semi)
 
WetGammon
Klaus Switon (finalist)
 
Intermediate (181)
Enrich Sorel
Ann Maj-britt Ehlers
Heidi Munk
Tina Weile
Inja Myhr (finalist)
 
Champ (321)
Steen Grønbech (finalist)
 
DMP
Tommy Larsen ( vinder)

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp