Copy

- Turneringer -

Juli 2016

Turneringer i juli
Nyd sommeren :) 

Kommende turneringer
1.8. (tilmelding) 12. UEFA 2016
1.8. (tilmelding) 12. Champions League 2016
6.8. 17. Svendborg Open 
27.-28.8. DM Doubles
3.9. BG 1/2 Marathon
4.9 Vesterbro Lokalstival Cup # 4
8.-9.10. Kvalifikation til Det individuelle DM
20.-23.10. EM (på dansk grund!)
12.-13.11 Det individuelle DM
13.11 DM i speedbackgammon 
18.11. Vesterbro Backgammonklubs Cafemesterskab 2016 

Mød en pokalhelt: Morten Hessner

Af Taus Bøytler

Rulle Marie vinder pokalturneringen
Den 4. juni 2016 sikrede Rulle Marie sig endnu en finalesejr i pokalturneringen. Nyhedsbrevets udsendte har mødt en af holdets helt store stjerner, Morten Hessner, til en snak om sejren, forventningerne til den kommende sæson og den del af tilværelsen, hvor der ikke spilles backgammon. 

Sammen med dit hold Rulle Marie vandt du pokalturneringen 2016 ved at besejre KBgK 6 5-1 i finalen. Hvordan blev sejren fejret? 

Morten: "Det er en skøn fornemmelse at genvinde pokaltitlen, og set i bak spejlet er det ekstra liret, når man så har været ude i nogle ekstremt tætte situationer undervejs. Vi fejrede sejren ved at købe nogle kolde øl hos de gæstfrie værter i Ringsted, og drikke dem ude ved siden af campingteltet – i øvrigt i solskinsvejr så vidt jeg husker.

En øl efter en pokaltitel smager sjovt nok bedre end de fleste øl, tror jeg. Det var et super arrangement i Ringsted med grill, forplejning m.v., så stor ros til værterne.
"

I holdturneringen 2015/2016 vandt Rulle Marie play off-kampen mod Horsens og fik dermed med nød og næppe lov til at blive i elitedivisionen. I sæsonen før, 2014/2015, vandt I sølv. Er det er bevis på, at backgammon er toptilfældigt? 

Morten: "Det vil jeg ikke mene. For mit eget vedkommende vil jeg tro at jeg har spillet bedre i sæsonen 2014/2015 end i 2015/2016, men vi havde som hold en ekstra tro på det i forrige sæson, og der blev studeret og diskuteret lidt flere positioner end normalt. Det er klart, at der er elementer af ”stolpe ind” og ”stolpe ud” over en sæson, og jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at vi har haft mere ”medvind” på cykelstien i 2014/2015 end i 2015/2016. Men ”toptilfældigt” – næppe.

I har mistet Jess Danielsen på holdkortet, og har i stedet budt Gert K. Nielsen velkommen. Hvordan forventer du, at han vil klare sig i sin debutsæson i eliten?

Morten:  "Jess vil være et stort aktiv for alle hold, både socialt og spillemæssigt. Han er altid konstruktiv og jeg har selv haft stor glæde af at sparre med ham undervejs. Men mine forventninger er store til Gert, måske ikke i første sæson i Eliten, hvor han kan få det svært, men han skal uden tvivl nok tilkæmpe sig nogle gode skalpe i Eliten i den kommende sæson alligevel. Derudover er Gert også en superbehagelig fyr, så det skal nok komme til at spille."  

I maj-udgaven af nyhedsbrevet blev Jess Danielsen citeret for at sige, at Rulle Marie er det mest undervurderede hold i eliten. Hvad er din kommentar til den bemærkning? 

Morten: "Tjaa, vi lever lidt væk fra rampelyset på de større klubber, men vi har solid erfaring på holdet, og XG-bølgen har også sat sit aftryk på vores hold. Så vi lærer fortsat og bliver bedre til forskellige facetter af spillet. Efter min egen vurdering er spilstyrken i gennemsnit steget i Elitedivision de seneste par sæsoner, så det er også nødvendigt at træne og studere for at holde trit.

Du spiller i gennemsnit under 500 tmp om året. Hvad får du ellers tiden til at gå med?


Morten: "Med børn på 6 og 9 år og to fuldtidsjob i familien, er der nok at se til udover mit backgammonspil hvis hverdagen skal køre fornuftigt rundt. Det kan derfor også være svært at finde al tiden til backgammon som man egentlig har lyst til. BG-træning er uden tvivl en vigtig faktor for mig, og jeg kan sagtens mærke at spilstyrken svinger med træningsindsatsen. Men der skal også være plads til lidt MTB-kørsel, løb, arbejde og selvfølgelig familien.

Sådan gik det spillerne fra Rulle Marie i pokalturneringen: 

Birgitte: "Steen er altid pivskarp"

Af Taus Bøytler

Birgitte Nissen og Steen Grønbech vinder 3kamp for 2mandshold i Ringsted
Med 18 ud af 20 mulige point var makkerparret Birgitte Nissen og Steen Grønbech helt suveræne, da Ringsted Backgammon Klub lørdag den 11. juni 2016 havde inviteret til den tredje udgave af den populære turnering 3kamp for 2mandshold. 

I fem runders monrad skulle de 26 fremmødte hold dyste i 9-pointskampe, speedkampe til 5 point samt consultationkampe til 7 point. Alle resultater fra dagen kan ses her. Nyhedsbrevet har mødt Birgitte Nissen, der med sejre i fire ud af fem 9-pointskampe var stærkt medvirkende til, at hun og Steen Grønbech vandt turneringen. 

Du vandt 3kamp for 2mandshold i ganske suveræn stil sammen med Steen Grønbech. Hvordan kunne I være så overlegne?

Birgitte: "Steen er altid pivskarp, han spiller en god gammon og jeg havde bare tour i den. Vi er et godt makkerpar os to. Steen havde ikke rigtig noget valg om deltagelse. Så efter Heidi måtte melde fra, satte jeg kløerne i ham. 
Han brugte ikke mange minutter på at beslutte sig og så var han hevet i land.

Jeg tænker han heller ikke turde  andet, efter han brændte mig af 14 dage før mix sidste år Jeg fortalte ham dog, at jeg forventede, at han fik øvet sig og vi skulle vinde. Så rigtig godt venskab og sjove stunder gjorde det hele. Satte vi ikke også ny rekord?"Svin til folket! Mesterligt foto af Claes Norreen!

I 2006 tabte du pokalfinalen med Bussen, der blev kørt over af Klaps. Dengang var Steen Grønbech med en score på 4-1 topscorer for Bussen. Hvad er det, du og Steen kan sammen? 

Birgitte: "Det er Steen og jeg mod hele verden. Jeg ved det ikke. Vi er meget gode venner. Vi kender hinanden på godt og ondt. Vi laver rigtig mange ting sammen. Og det vigtigste er, at vi har det sindsygt sjovt sammen. Det i en kombination gør et godt par. Så har han en tålmodighed over for mig som ingen andre har og det gør nok også en del. Så når han for 20. gang har forklaret mig om et eller andet takepoint eller et ræs og jeg stadig ser lige forvirret ud, smiler han bare og forklarer det igen."

I holdturneringen 2015/2016 rykkede dit hold, First Ladies, ned fra 1. division. Hvordan forbereder I jer på at skulle spille i 2. division i den kommende sæson? 

Birgitte: "Da vi ikke er så mange på holdet i den kommende sæson har jeg bedt alle damer rydde deres kalender således alle kan spille alle torsdage. Vi forbereder os bedst ved at være sammen os 5 der er tilbage. Vi er grundstammen på holdet og vi har det hylende sjovt. Det er med hyggeaftner og interne arrangementer og en masse sjov, fæle historier og dejlige grin.

Så vores forberedelse går på, at give hinanden plads og respektere vores forskelligheder. Vi er alle  lige tossede og vi er nødt til at deles om at være tosset, hvis vi skal fungere som hold. Vi er 5 meget forskellige damer og hvis ikke vi har respekt for hinanden fungerer det basale ikke.  Men med vores genfundne energi og gode karma er vi klar. Vi har fået en ekstra på holdet til den nye sæson så det bliver spændende om hun er klar på os ha ha ha.
"

Til oktober er du sammen med Louisa Dahlin Friberg hovedansvarlig for Europamesterskabet i backgammon, der afvikles i Helsingør. Hvad kan vi forvente os af den turnering? 

Birgitte: "Jeg har simpelthen den ære, at skulle arbejde sammen med Louisa. Hun er jo et fantastisk menneske og en rigtig god samarbejdspartner. Det fik jeg at føle da vi arbejdede sammen som staff i Gibraltar og efterfølgende til Nordic Open (NO). 

Hun er fantastisk til, at kommunikere og til alt papirarbejdet, hvor jeg sætter ind på alt det praktiske. Jeg har lidt erfaring fra nogle år i NO-staff. Vi holder begge meget af struktur og lister og stiller gerne et ekstra spørgsmål så vi ikke bliver overrasket negativt. Så det BG-Europa kan forvente er en rigtig god turnering, hvor der er lagt en masse timer og tanker bag.

Vores staff er også velovervejet og vi har begge peget på de samme mennesker, så I kan godt glæde jer til nogle gode dage i fantastiske omgivelser. Vi glæder os til at se jer.
"

Du har været medlem af DBgF siden 2003. Hvad fik dig i sin tid til at melde dig ind? 

Birgitte: "Det var Karen Straarup der fik mig ind. 1 måned før NO lærte hun mig lige at rykke åbningsslagene og så var jeg klar. Jeg vandt vist 'Last Chance Begynder'. Og jeg er glad for hun fik mig hevet ind dengang. Det er jo et herligt spil. Dengang vidste jeg bare ikke at det er federe at arrangere turneringer end at spille dem. Mit BG-mål i 2016 er at åbne en bog for første gang, - bootcamp og så komme i gang med at læse lidt."


Til 3kamp for 2mands hold mødte Birgitte Nissen følgende spillere: 

1. Katrine Pawlik - Sejr
2. Taus Bøytler - Sejr
3. Lene Espersen - Nederlag
4. Jacob J. Neergaard - Sejr
5. Rikke Kragh - Sejr 

Inga: "Kedde snakker meget. Louisa snakker mindre".

Af Taus Bøytler

Inga og Hans Kristian vinder DM i Mix Doubles for anden gang som team
Så gjorde de det igen, Inga Vigh-Pedersen og Hans Kristian Mathiesen - vandt DM i Mix. Nyhedsbrevet har mødt den ene halvdel af vinderparret, Inga, til en snak om sejren, det at være Lødigt-spiller plus det løse.

I weekenden 18.-19. juni 2016 vandt du DM i Mix sammen med Mathiesen ved at besejre Freddie Noer og Katrine Pawlik i finalen. Hvordan ser du tilbage på den præstation? 

Inga: "Præstationen fra min side var ikke synderlig overvældende, da jeg lagde ud med at tabe 4 ud af 6 kampe lørdag. Man kan ikke sige det lå i kortene, at vi sammen skulle indtage DM-mix titlen endnu engang. Til gengæld var jeg så heldig at have en supersej makker, der tog hele slæbet med 8 vundne kampe ud af 9 mulige i monrad-runderne.

Heldigvis var der ikke nogle hold der stak af, selvom The Weiles (Michael Weile og Tina Møller Weile) lå i spidsen kl. 22.00 lørdag aften. Derimod tog jeg revanche søndag og vandt alle 3 kampe. Kedde (Hans Kristian Mathiesen) ligeså. Inden sidste runde havde 1 hold 12 point, og vi var 3 hold der havde 11 point. Så det var med knuder i maven og svedige håndflader sidste runde gik i gang.

Det holdt også hårdt at vinde de 2 sidste point. Det viste sig, at de 3 øvrige tophold alle havde tabt 2-0 i den sidste runde, så vi strøg frem og endte alene på 13 point. Det var et kick, der gjorde os klar til finalen! Vi havde mødt Freddie Noer og Katrine Pawlik i 6. runde, hvor Kedde slog Freddie og Katrine slog mig. I finalen endte det omvendt. Kedde kom hurtigt bagud 8-0, så jeg var godt klar over at jeg skulle have styr på sidste års nummer 1, hvis jeg ville have trofæet med hjem. Det gik heldigvis også bedre end om lørdagen.

Dermed snakke-kamp hvilket jo altid er en udfordring for kærestepar at udføre. Det gik nu meget godt, selvom Kedde ikke altid (heldigvis) fik lov at doble. Han siger, jeg havde tablefeeling og fik dermed en del gange lov at bestemme trækket. Jeg selv kalder mine træk sund fornuft. Herhjemme siger vi, at Kedde fik os i finalen, og Inga vandt den:) Og det er bare sjovest at blive nummer 1!
"

Du vandt også DM i Mix med Mathiesen i 2009. Hvordan kan det være, at I er så skrappe? 

Inga: "Vi er så skrappe, fordi vi i mange år har øvet os i at spille. Både sammen, alene og med andre. Men vi er såmænd ikke skrappere end mange af de andre par. På dagen har vi heldet med os i de rigtige situationer. Vi har begge vundet syge kampe for at ende med at vinde DM i mix".

I 2014 vandt du Consultation Doubles sammen med Louisa Friberg Dahlin. Hvad er den største forskel på at spille consultation med Louisa og med Mathiesen? 

Inga: "Åhhh! Hvor skal jeg starte?!

1) Niveauforskellen mellem min makker og jeg må være den største forskel der er. Jeg er underdog i begge tilfælde. Men Louisa og jeg har et mere ligeværdigt niveau backgammonwise end Kedde og jeg har. Udover Keddes store spillerfaring, har han en meget matematisk tilgang til spillet, som jeg ikke altid kan følge trop på.

Men i consultation er det selvfølgelig en fordel, når makkerne har hver deres kompetencer. (Jeg skal her undlade at kede jer med hvad mine er i dette tilfælde…) Louisa og jeg er gode til at diskutere træk og gameplan. Vi er ofte enige, men kan begge gå på kompromis uden problemer.

2) Kedde snakker meget. Louisa snakker mindre.
"

Hvad er dine forventninger til den resterende del af backgammonåret 2016? 

Inga: "Jeg har ikke de helt store forventninger. Jeg har ingen specifikke backgammonplaner udover at spille holdturnering (hvor jeg naturligvis håber jeg vinder størstedelen af mine kampe) og forsøge at kvalificere mig til DM (Det kan kun gå bedre end sidste år!)."

Hvad er det fedeste ved at spille holdturnering for Lødigt? 

Inga: "I efteråret 2008 blev jeg rekvireret af Taus B til at være reserve for Lødigts 2. hold. Jeg sagde ja med forventningen om at spille sæsonen ud i de kampe de havde brug for og ikke mere. Jeg trådte ind på High Q og blev mødt af glade ukendte ansigter, der bød mig hjertelig velkommen. Jeg vandt for øvrigt 17-3 den aften.

Heldigvis for mig var Lødigts forventning, at jeg også skulle spille næste sæson. Ikke (kun) fordi de havde brug for det, men fordi jeg var en del af holdet nu. Og det må jeg sige jeg er særdeles glad for.

Det allerbedste ved at spille for Lødigt er helt sikkert sammenholdet. Der er så meget kærlighed, humor og kram. Plads til at være den man er. Det er sgu´ lige før, der bliver sat pris på, man ikke er som de andre. Og derudover har mit hold Verdens Bedste Kaptajn (Louisa Friberg Dahlin)!
"

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger


This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp